به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 22 سال 2023

گزارش هفته 22 سال 2023
شماره 666

سنگ آهن

فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار واردات سنگ آهن چین متوسط قیمت خلوص 62 درصد تا 3 دلار بهبود هفتگی داشته به حدود 106 دلار هر تن سی اف آر رسید. بازار هنوز منتظر حمایت های بیشتر دولت چین از وضعیت اقتصادی و  اعلام بسته های محرک اقتصادی جدید است چرا که سایر داده های اقتصادی از جمله آمار تولیدات صنعتی چندان امیدوارکننده نبوده است.


قراضه
فولاد ایران: هفته گذشته در بازار واردات قراضه ترکیه قیمت قراضه وارداتی سنگین 20-80  در 385 دلار هر تن سی اف آر ثبات داشت. بازار کمی زمان نیاز دارد تا نسبت به سیاست های دولت جدید واکنش نشان دهد و هنوز روند بازار خیلی روشن نیست.

قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن با 2 دلار افت به 338 دلار هر تن فوب کاهش داشت. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز در  384 دلار هر تن سی اف آر بدون تغییر باقی ماند.  


بیلت
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی بیلت صادراتی فوب دریای سیاه  افت داشته از 522.5 دلار به 515 دلار هر تن فوب رسید.   

در بازار داخلی چین قیمت بیلت صعودی بوده از 468 دلار به 480 دلار هر تن درب کارخانه رسید. بیلت وارداتی نیز در چین از 420 تا 430 دلار به 460 دلار هر تن سی اف آر افزایش داشت.

در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت  از 500 تا 505 دلار به 510 تا 520 دلار هر تن سی اف آر رسید ولی هنوز تمایل به خرید در بازار کم بود.

بیلت در بازار ایران

بیلت

 

فولاد ایران : قیمت شمش کمی بهبود یافت علت آن بالا رفتن قیمت پایه در بورس و کاهش عرضه های آماده تحویل بود. فروش های سلف صورت گرفته در بورس در ماه های قبل بعضاً در بازار پیشنهاد می شود به همین علت به تعادل بازار کمک کرده است.

 

مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی افت جزیی یک دلاری نسبت به هفته قبل داشته 541 دلار هر تن فوب شنیده شد. قیمت میلگرد در بورس شانگهای  از 494 دلار هفته قبل به 509 دلار هر تن بهبود داشت.

میلگرد صادراتی ترکیه نیز 2.5 دلار افت داشته 620دلار هر تن فوب ثبت شد.

همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد  در 925 دلار هر شورت تن درب کارخانه باقی ماند و در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد 15 یورو ارزان تر شده 635 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد.

مقاطع در بازار ایران

میلگرد

 

فولاد ایران: به لطف افزایش قیمت پایه در بورس کالا و محدودیت عرضه از طرف بسیاری از کارخانجات قیمت کمی بالا رفت بسیاری از کارخانه ها شروع به فروش کالا با اعتبار اسنادی نموده اند و همین امر بر روند بازار اثر   می گذارد .

تیر

فولاد ایران: قیمت تیرآهن تقریباً ثابت ماند. ذوب آهن با بدقولی های خود باعث رنجیدن اکثر مشتریان شده است و کالاهایی را که در بورس کالا فروخته با تاخیر روبرو شده است معلوم نیست با قطعی برق تکلیف تعهدات ذوب آهن به کجا خواهد کشید.  

ورق
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه در 605 دلار هر تن فوب با ثبات ماند. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از 529 تا 560 دلار به 526 تا 554 هر تن فوب رسید.

در بازار داخلی اروپا ورق گرم  20 یورو ارزان تر شده 725 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم60 دلار افت داشته 970 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.

ورق در بازار ایران

ورق سیاه

 

فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 366000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 351000 ریال رسید. ورق گرم از اول هفته روند نزولی را شروع کرد ولی با مقاومت عرضه کننده ها از روز سه شنبه قیمت تعدیل شد.

اکسین

 

فولاد ایران: ورق اکسین روند تقریبا با ثباتی داشت دو قرارداد بزرگ به اکسین پیشنهاد شده است که احتمالا در قیمت های آن تاثیر خواهد گذاشت.

ورق روغنی

 

فولاد ایران: به علت کاهش قیمت بعضی سایزها بخصوص ضخامت های 50/0 و 60/0 معدل قیمت ورق روغنی نزولی بود.

گالوانیزه

 

فولاد ایران: ورق گالوانیزه بازار باثباتی داشت و تغییری در قیمت های آن دیده نشد.

 

تحلیل هفته

بازار جهانی

فولاد ایران: بازار جهانی همچنان در رکود است و تقاضا ضعیف. خبرهایی که از چین می رسد ناشی از کاهش سود فولادسازهاست. بیکاری در چین رو به افزایش است بخصوص در بین جمعیت جوان تحصیل کرده، در صورت ادامه دار بودن، این شرایط می تواند زنگ خطری برای بازار فولاد باشد. بازار ترکیه که سیگنال قراضه را می دهد پس از انتخابات ترکیه همچنان ضعیف باقی مانده است. شاخص اصلی که قیمت نفت است افت کرده، بخصوص گاز که به قیمت های حدود دو سال پیش برگشته است علت این امر افت تقاضا ناشی از فصل گرما است ولی مهمتر از آن رکود اقتصادی است که دنیا را تحت تاثیر قرار داده است. در هفته گذشته مساله سقف بدهی دولت امریکا کشورهای دیگر را تحت تاثیر قرار داد و بازار سهام آنها را بهم ریخت شنیده می شود که در هفته آینده احتمالا دولت امریکا موفق به جلب نظر کنگره برای افزایش سقف بدهی خود گردد ولی این مسکنی است که در سال های آینده دوباره تکرار خواهد شد مگر آنکه دولت امریکا یک راهکار اصولی برای آن پیدا کند.

 

بازار داخلی

فولاد ایران: بازار داخلی بر سر دوراهی تصمیم گیری باقی مانده است از یک طرف تقویت مذاکرات مربوط به برجام است، آمد و رفت های 10 روز اخیر تا دوشنبه آینده که اجلاس مجدد شورای حکام است تکلیف را معلوم می کند. در صورتی که توافق های سیاسی صورت پذیرد و جریان ارز به سمت ایران شکل بگیرد انتظار این است که قیمت دلار کاهش یابد. دست اندرکاران امیدی به افت جدی قیمت ارز ندارند چون باعث سقوط بازار سهام و به دنبال آن کاهش صادرات ایران خواهد شد. ورود ارز به سمت ایران باعث می شود که دولت بدهی هایش را به سیستم بانکی بپردازد در نتیجه توان بانک ها برای وام دهی افزایش خواهد یافت.

راه دوم به نتیجه نرسیدن مذاکرات است. در این صورت قیمت ارز که در سایه انتظار نشسته است افزایش خواهد یافت و باعث بهم ریختن بازار خواهد شد و این مساله در شرایط فعلی مساله فرعی است مشکل اصلی زیر ساخت های تولید بخصوص برق و حمل و نقل است برق باعث کاهش تولید و بهم ریختگی برنامه های زنجیره فولاد می گردد که در هفته گذشته هم شاهد بخش هایی از آن بودیم.  از اول امسال هم مساله حمل و نقل در بسیاری موارد شروع به خودنمایی کرده است. ارز به تنهایی نمی تواند مشکلات ساختاری را حل کند بلکه ورود ارز فعال شدن تسهیلات بانک ها و بالار رفتن تقاضا، این مشکلات ساختاری را برجسته تر خواهد کرد. آمار واردات و صادرات در دو ماه اول سال نشان می دهد که باید به توافق هسته ای امیدوار باشیم.

 

پایگاه خبری فولاد ایران

بازار جهان: مونا تابان

بازار ایران: محمد چیت ساز

 

۱۳ خرداد ۱۴۰۲ ۱۲:۳۷
تعداد بازدید : ۹۴۹
کد خبر : ۶۵,۷۴۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید