پایگاه خبری فولاد ایران- عربستان سعودی روز یکشنبه با کاهش تولید نفت حدود 1 میلیون بشکه در روز، تقریباً 1 درصد از عرضه جهانی، بازرگانان را غافلگیر کرد که باعث افزایش قیمت نفت شد.
قیمت نفت برنت در روز دوشنبه بیش از 2 درصد افزایش یافت و به حدود 78 دلار در هر بشکه رسید، زیرا ریاض به بادهای معکوس اقتصادی که بر تقاضای جهانی نفت تأثیر گذاشته است، واکنش نشان داد. کاهش داوطلبانه عربستان سعودی فراتر از توافق گستردهتر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش برای محدود کردن عرضه تا سال 2024 است.
این امر همچنان باعث میشود که عرضه نفت حدود 9 درصد کمتر از ابتدای سال باشد. این به این معنی است که عربستان سعودی در پرداخت هزینههای عظیم پروژههایی که در قلب برنامه چشمانداز 2030 آن برای متحول کردن اقتصاد قرار دارد، در تنگنا قرار خواهد گرفت. صندوق بین المللی پول معتقد است قیمتی که این کشور خلیج فارس برای متعادل کردن بودجه خود نیاز دارد نزدیک به 81 دلار است.
این پادشاهی در سال جاری پس از گزارش مازاد بودجه در سال 2022 برای اولین بار در تقریبا یک دهه گذشته، به کسری بودجه بازگشته است. عربستان در طول سه ماهه اول، کسری بودجه 770 میلیون دلاری را گزارش کرد زیرا دولت هزینه های خود را 29 درصد افزایش داد.
اما عربستان سعودی میداند که نمیتواند تنها به بازار نفت در نوسان برای درآمد متکی باشد. این کشور در کنار تلاش برای افزایش قیمت نفت، در تلاش است تا در خارج از محدوده نفت نیز سرمایه گذاری کند. اگرچه درآمدهای غیرنفتی در سه ماهه اول ۹ درصد افزایش یافته است، اما نزدیک به دو سوم درآمد عربستان سعودی همچنان از فروش سوخت های فسیلی است.
به گزارش فولاد ایران، عربستان سعودی 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی سالانه (FDI) را تا سال 2030 هدف گذاری کرده است. مقامات سعودی می گویند که پادشاهی پول زیادی برای تأمین مالی پروژه های بلندپروازانه خود دارد، که از جمله این پروژه ها می توان به شهر خطی به طول 170 کیلومتر (105 مایل) به نام «خط» و یک طرح آینده نگرانه برای بازسازی پایتخت اشاره کرد.
ریاض در تلاش برای تضمین ثبات در منطقه و ایجاد محیط امنتر برای سرمایهگذاران است. در همین راستا، با ترکیه و قطر آشتی کرد، از آتش بس در یمن حمایت کرد و روابط با ایران را عادی کرد. این کشور همچنین نقش میانجی را در جریان درگیری در سودان، کشور آفریقای شرقی که توسط دریای سرخ از پادشاهی جدا شده است، ایفا کرده است.
ریاض در حالی که روابط خوبی با اروپا و ایالات متحده دارد، روی چین، بزرگترین شریک تجاری و مشتری انرژی خود سرمایه گذاری کرده است. تجارت دوجانبه چین و عربستان سعودی در سال 2021 به بیش از 87.3 میلیارد دلار رسید و در رویداد روز دوشنبه، مقامات سعودی از شراکت های جدید با شرکت های فولاد و سرامیک چینی به ارزش 5.3 میلیارد دلار خبر دادند.
منبع: CNN