به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چهار مانع ترمیم روابط آمریکا و چین

پایگاه خبری فولاد ایران- در حالی که جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده، روز جمعه برای دیدارهای دو روزه با مقامات و اقتصاددانان در پکن آماده می شود، کار سختی در پیش دارد: تثبیت یک رابطه ناهموار که این هفته زمانی که چین در یک جنگ فنی با ایالات متحده تلافی کرد، بدتر شد.
روز دوشنبه، چین محدودیت هایی را برای صادرات دو ماده استراتژیک مورد نیاز برای ساخت نیمه هادی ها اعلام کرد که برای روابط عادی و منبع تنش فزاینده بین دو اقتصاد برتر جهان بسیار مهم هستند.
به گزارش فولاد ایران، مسائلی که باید بین ابرقدرت‌ها حل شود، پیچیده است، حتی در شرایطی که به نظر می‌رسد اقتصاد آن‌ها از بحث جدایی برای در هم تنیده شدن هرچه بیشتر سرپیچی می‌کنند.
دیدار یلن در لحظه ای انجام می شود که اقتصاد جهانی با ابهامات زیادی مواجه است، زیرا بهبودی چین پس از کووید سرعت خود را از دست می دهد، اروپا تلاش می کند از رکود خارج شود و ایالات متحده همچنان در معرض خطر رکود است.
اگر واشنگتن و پکن بتوانند حصارها را اصلاح کنند، اقتصاد جهانی سود خواهد برد، اما تحلیلگران می گویند که این امر بعید به نظر می رسد.
  دو کشور دارای منافع استراتژیک نادرست و متضاد هستند. آنا اشتون، مدیر امور شرکت های چین و روابط ایالات متحده و چین در گروه اوراسیا، گفت: «این رابطه در پایین ترین نقطه خود در دهه های اخیر قرار دارد و با بی اعتمادی قابل لمس و متقابل مشخص شده است.»
در اینجا چهار مورد وجود دارد که احتمالاً ترمیم روابط ایالات متحده و چین را برای یلن دشوارتر می کند:


1-    جنگ تراشه
کشمکش ها بر سر آینده نیمه هادی ها در ماه های اخیر تشدید شده است و ژاپن و اروپا را درگیر کرده است. پکن در اوایل این هفته با اعمال کنترل صادرات بر دو ماده خام گالیم و ژرمانیوم که برای صنعت تولید تراشه جهانی حیاتی هستند، یک برگ برنده بازی کرد.
این دومین اقدام متقابل چین در برابر ممنوعیت ایالات متحده برای فروش تراشه های پیشرفته به چین بود که توسط دولت بایدن در سال گذشته اعلام شد. تحلیلگران بر این باورند که محدودیت در صادرات عناصر، گروهی متشکل از 17 عنصر که چین بیش از نیمی از عرضه جهانی آن را کنترل می‌کند، می‌تواند راه بعدی چین برای مقابله با آن باشد.
در ماه اکتبر، دولت ایالات متحده از مجموعه ای از کنترل های صادراتی رونمایی کرد که شرکت های چینی را از خرید تراشه های پیشرفته و تجهیزات ساخت تراشه بدون مجوز منع می کرد. چین به شدت از چنین محدودیت‌هایی در صادرات فناوری انتقاد کرده است و تمام تلاش خود را می‌کند تا اطمینان حاصل کند که این محدودیت‌ها مانع از توسعه این کشور نمی‌شوند.


2- حمله به مشاغل ایالات متحده
سرکوب پکن علیه شرکت‌های مشاوره غربی، کسب‌وکارهای آمریکایی را نیز عصبانی کرده است.
در ماه آوریل، پکن قانون ضد جاسوسی خود را به روز کرد که فهرست فعالیت هایی را که می تواند جاسوسی تلقی شود، گسترش داد. تحلیلگران می گویند تمرکز بیشتر شی جین پینگ، رئیس جمهور چین بر امنیت ملی، خطرات سیاسی ایجاد می کند که تجارت شرکت های خارجی در چین را سخت تر می کند.


3- محدودیت های احتمالی برای سرمایه گذاری در چین
طبق گزارش‌های متعدد رسانه‌ها، از اوایل سال جاری، دولت بایدن در حال بررسی قوانین جدیدی است که می‌تواند سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی را در بخش‌های کلیدی اقتصاد چین محدود کند.
در ماه آوریل، گروهی از جمهوری خواهان کنگره از دولت خواستند تا «از همه ابزارهای موجود» برای تحریم شرکت های رایانش ابری که به چین پیوند دارند، استفاده کند.
دولت آمریکا مدت هاست سرمایه گذاری خارجی در این کشور را مورد بررسی قرار داده است. اما قوانین تنظیم سرمایه گذاری ایالات متحده در خارج از کشور، گام جدیدی خواهد بود، بخشی از یک تلاش گسترده تر برای سخت تر کردن چین برای توسعه فناوری های کلیدی که می تواند از ارتش این کشور پشتیبانی کند.
افزایش تنش های ژئوپلیتیکی بسیاری از شرکت ها را در موقعیت سختی قرار داده است.


4- ریسک زدایی
جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده و متحدان اروپایی‌اش بارها بر تمایل خود برای «ریسک زدایی» روابط خود با اقتصاد چین تأکید کرده‌اند، به ویژه به دلیل درس‌هایی برای انرژی و سایر کالاها که از زمانی که مسکو در سال گذشته دستور تهاجم کامل به اوکراین را در مورد اتکا به روسیه داد، آموخته است.
جنگ در اوکراین نگرانی ها را در مورد تایوان که چین تهدید به حمله به آن کرده است، افزایش داده است.
این نگرانی ها منجر به تلاش های هماهنگ برای حذف چین از زنجیره تامین فناوری شده است که می تواند برای ارتقای قدرت نظامی این کشور استفاده شود. این امر با مخالفت شدید پکن مواجه شده است.
برخی از مردم در غرب به اصطلاح مفاهیم کاهش وابستگی به چین و ریسک زدایی را مطرح می کنند. رئیس‌جمهور شی روز سه‌شنبه گفت که پکن با «تفکیک» مخالف است. او به رهبران سازمان همکاری شانگهای گفت چین می‌خواهد با کشورها همکاری کند.

با وجود تنش، مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها در دو اقتصاد عمیقاً مرتبط هستند.
چین در میان دو دارنده اصلی بدهی ایالات متحده است و ایالات متحده همچنان بزرگترین شریک تجاری چین است.
بر اساس داده های وزارت بازرگانی ایالات متحده، سال گذشته، تجارت کالا بین دو اقتصاد به نزدیک به 691 میلیارد دلار رسید و رکورد قبلی ثبت شده در سال 2018 را شکست.
کسری کالاهای مبادله شده آمریکا با چین 8 درصد افزایش یافت و به 382.9 میلیارد دلار رسید که بزرگترین رکورد در تاریخ است.
تجارت بین دو ابرقدرت دو شاخه است و این یک پارادوکس است. الکس کاپری، مدرس ارشد در دانشکده بازرگانی دانشگاه ملی سنگاپور، گفت: "حتی با جدا شدن زنجیره‌های تامین استراتژیک، در سایر زمینه‌ها شرکت‌های چندملیتی فعالیت‌های خود را در چین برای چین دو برابر می‌کنند."
بازار چین برای رقابت جهانی بسیاری از شرکت‌های آمریکایی اهمیت حیاتی دارد. اگر روند تنش به رشد خود ادامه دهد، در واقع می‌تواند توانایی دو کشور را برای حفظ تعامل اقتصادی قوی حتی در جایی که کالاها و خدمات مورد بحث به ظاهر پیش پا افتاده و بی‌خطر هستند، تهدید کند.


منبع: CNN

۱۷ تیر ۱۴۰۲ ۱۳:۵۶
تعداد بازدید : ۴۷۱
کد خبر : ۶۶,۱۴۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید