به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چین، قدرت برتر مشکل ساز بریکس

پایگاه خبری فولاد ایران- غیبت های غیرعادی در نشست بین المللی بریکس مشاهده می شود. این اولین بار نیست که مجمع بریکس شاهد چنین وضعیتی است، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از ترس اینکه کشور میزبان، آفریقای جنوبی، ممکن است بر اساس حکم بازداشت بین المللی علیه او عمل کند، تصمیم به عدم حضور در این نشست گرفت.
به گزارش فولاد ایران، پیامدهای این غیبت ممکن است عمیق نباشد، اما آنها موضوعی بسیار بزرگتر را برجسته می کنند که در اتحاد پنج کشور وجود دارد، جایی که نقش چین به طور فزاینده ای به منبعی برای نگرانی تبدیل می شود.
بریکس، یک نهاد سیاسی است که از یک اصطلاح بازاریابی صرف که توسط اقتصاددانان گلدمن ساکس ابداع شد، نشأت گرفت و از زمان تأسیس خود در سال 2009 به طور پیوسته به یک کنسرسیوم جهانی مهم تبدیل شده است.
این نهاد در ابتدا برزیل، روسیه، هند و چین را در یک گروه قرار داد و بعداً آفریقای جنوبی را به فهرست خود اضافه کرد. اما با افزایش اندازه بریکس، نابرابری درون آن نیز افزایش یافت، زیرا قدرت اقتصادی چین بر دیگر اعضا سایه انداخت.
چین از اصلاحات اقتصادی برای پیشروی در بخش تولید کم هزینه خود در بریکس سرمایه گذاری کرد، در حالی که روسیه و برزیل از آشفتگی اقتصادی خارج شدند و رونق کالاها را در پیش گرفتند.
هند پس از آزادسازی اقتصادی به دلیل بحران پرداخت، شاهد جهش رشد بود، در حالی که آفریقای جنوبی پس از پایان آپارتاید رونق گرفت.
اما با فرونشستن گرد و غبار، مشخص شد که چین تنها کشوری است که واقعاً شکاف را به سمت وضعیت توسعه یافته جهان پر کرده است.
این کشور برای تبدیل شدن به یک اقتصاد مبتنی بر دانش، نوآوری‌های تکنولوژیکی را پذیرفت، در حالی که سایر کشورهای بریکس به مدل‌های کم رشد و اقتصادهای وابسته به منابع خود وابسته بودند و درجات مختلفی از ناکارآمدی سیاسی و فساد گرفتار شدند.
قدرت اقتصادی چین اکنون با ایالات متحده رقابت می کند. اندازه و ثروت اقتصاد چین باعث می شود که این کشور موضعی قاطعانه در امور خارجی و نظامی داشته باشد و سایر اعضای بریکس را در سایه قرار دهد.
پیشنهادات برای ارز مشترک بریکس با شکست مواجه شده است و رنمینبی چین تنها ارز بین المللی قابل دوام در بین پنج کشور است.
اما تسلط رو به رشد چین جنبه های منفی خود را داشته است. این امر منجر به تیرگی روابط با سایر اعضای بریکس، به ویژه هند به دلیل تنش های نظامی تاریخی، و روسیه به دلیل اهرم فشار چین در بخش انرژی شده است.
علاوه بر این، موقعیت چین به عنوان یک رقیب استراتژیک برای ایالات متحده تهدیدی برای بی ثبات کردن روابط این گروه با واشنگتن و بروکسل است.
پیشنهاد چین برای گسترش ائتلاف بریکس با بی میلی اعضای فعلی مانند برزیل مواجه شد. اگر کشورهایی که به چین بدهکار یا متعهد هستند پذیرفته شوند، بریکس در معرض خطر تبدیل شدن از یک مدافع اقتصادهای نوظهور به بلندگوی جاه طلبی های هژمونیک چین است.
اگر بریکس تصمیم بگیرد که به طور مستقل امور خود را مدیریت کند، تفاوت های فاحش در مسیرهای اقتصادی و منافع استراتژیک ممکن است این اتحاد را از هم بپاشد.


منبع: Cryptopolitan

۷ اَمرداد ۱۴۰۲ ۱۳:۲۸
تعداد بازدید : ۴۳۸
کد خبر : ۶۶,۴۱۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید