پایگاه خبری فولاد ایران- در شهر چنگدو در غرب چین، چندین کسب و کار بسته شده است زیرا دولت تلاش میکند میزان زمینهای زیر کشت را افزایش دهد. مقامات محلی تنها در چنگدو بیش از 6700 هکتار را تصاحب کرده اند و چندین شرکت را به عنوان بخشی از تلاش بزرگتر در سراسر کشور برای کاشت ذرت و سویا برای تقویت امنیت غذایی تعطیل کرده اند. این طرح هنوز به بازده بسیار بالاتری منجر نشده است. در سراسر کشور، مقامات بیش از 170000 هکتار از سال 2021 را پس گرفته اند، زیرا پکن تلاش می کند اتکای خود به مواد غذایی وارداتی را کاهش دهد، چراکه ترس از رویارویی چین و ایالات متحده می تواند زنجیره تامین جهانی را مختل کند.
شی جین پینگ، رئیسجمهور چین سال گذشته در یک سخنرانی گفت که مقامات باید برای حفظ 120 میلیون هکتار از زمینهای زیرکشت در سراسر کشور اقدامات سختی اتخاذ کنند، سطحی که پکن بهطور گسترده برای تضمین خودکفایی لازم میداند. شی گفت: چین باید بتواند به تنهایی به مردمش غذا بدهد.
به گزارش فولاد ایران، افزایش شهرنشینی و رونق تولید در چین به وابستگی بیشتر به واردات مواد غذایی در دهههای گذشته کمک کرده است. داده های رسمی نشان می دهد که حدود سه چهارم سویا مصرفی چین از ایالات متحده و برزیل است. چین همچنین 7 درصد ذرت خود را در سال گذشته وارد کرد که این رقم در یک دهه قبل کمتر از یک درصد بود.
یو ژیائوهوا، استاد اقتصاد کشاورزی در دانشگاه گوتینگن، گفت: "با توجه به افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی، چین در حال آماده شدن برای بدترین سناریویی است که در آن نمیتواند هیچ غذایی از خارج بخرد."
چنگدو هدف تولید سالانه 96000 تن برنج، ذرت و سویا را تا سال 2026 تعیین کرده است که تقریباً معادل 4 درصد از تولید غلات در سال گذشته است.
منبع: فایننشال تایمز