پایگاه خبری فولاد ایران- ظاهرا فرمان اجرایی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر محدود کردن سرمایهگذاری آمریکا در چین تنها به سه حوضه "فناوری حساس به امنیت ملی" مربوط می شود: نیمه هادی های پیشرفته، محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی.
این قوانین فقط برای زیر مجموعه فناوریها در آن سه دسته اعمال میشود که بهطور خاص برای استفادههای نهایی نظامی یا اطلاعاتی طراحی شدهاند و فقط برای دستههای خاصی از سرمایهگذاری خصوصی مانند سرمایهگذاری خطرپذیر، سهام خصوصی و سرمایهگذاری مشترک اعمال میشود.
مقامات اصرار دارند که این اقدام "اقتصادی نیست" و هدف "جداسازی اقتصادها" نمی باشد. برای اثبات این امر، "سرمایه گذاری در نهادهایی که در توسعه نیمه هادی های کمتر پیشرفته یا سیستم های هوش مصنوعی طراحی شده برای قابلیت های خاصی با استفاده دوگانه که خطرات امنیت ملی را ایجاد می کنند" می تواند، با توجه به شرایط خاصی، ادامه یابد.
به گزارش فولاد ایران، رهبران صنعت نیمه هادی ها، به ویژه، مخالفان سرسخت هرگونه تلاش برای کاهش فروش و سرمایه گذاری در خارج از کشور بوده اند و اصرار دارند که دسترسی به بازار چین برای موفقیت اقتصادی آنها و به تبع آن، موفقیت اقتصادی ایالات متحده حیاتی است. انجمن صنایع نیمه هادی هشدار داده است که محدودیت های بیش از حد گسترده، مبهم و در مواقعی یک جانبه خطر کاهش رقابت پذیری صنعت نیمه هادی ایالات متحده را دارد. این پیام به وضوح در وزارت خزانه داری طنین انداز می شود، که بر اساس گزارش ها منجر به فشار علیه دخالت در تجارت آزاد و جریان سرمایه شده است.
پت گلسینگر، مدیر اجرایی اینتل و جنسن هوانگ، رئیس انویدیا، معتقد هستند که دسترسی به بازار چین برای سرمایهگذاری در ایالات متحده بسیار مهم است، هم به این دلیل که سود حاصل از چین میتواند در داخل سرمایهگذاری چندبرابر شود و هم پاسخگویی به تقاضای چین انگیزه ای برای ایجاد ظرفیت ایالات متحده فراهم می کند.
اما هدف از توسعه مجدد ساخت نیمه هادی های پیشرفته در ایالات متحده، صادرات تراشه ها به چین نیست. تامین بازار آمریکایی است که امروزه کاملاً به واردات وابسته است. در واقع، تجربه اینتل به طور گستردهتری این ایده را رد میکند که کسب سود در چین به نوعی برای سرمایهگذاری و رقابت در ایالات متحده حیاتی است. سالهای موفقیتآمیز این شرکت در پیشبرد مرزهای میکروالکترونیک در زمانی بود که فروش کمتر و سود کمتری داشت و نیاز بسیار بیشتری به نوآوری داشت.
منبع: فایننشال تایمز