پایگاه خبری فولاد ایران- چین برای افزایش مقاومت خود در برابر چالش های مختلف با هدف تقویت امنیت ملی کشور، محرمانگی در سیستم انرژی خود را در اولویت قرار داده است.
به گزارش فولاد ایران، چین در حال حاضر در مورد برخی از جنبه های سیستم انرژی خود، مانند سطح نفت در انبارها، کاملا خصوصی عمل کرده است. این حریم خصوصی، تحلیلگران را مجبور کرده است تا از روشهای تخمینی برای برآورد میزان ذخیره نفت بزرگترین واردکننده جهان استفاده کنند.
اکنون، اظهارات ژانگ حاکی از آن است که با هدف ایمنتر کردن سیستم انرژی کشور، همه چیز حتی محرمانهتر خواهد شد. این مقام مسئول به وابستگی شدید چین به نفت و گاز وارداتی اشاره کرد که به ترتیب 70 و 40 درصد از مصرف داخلی را پوشش می دهد و یکی از جنبه های امنیت ملی این کشور است که نیاز به رسیدگی دارد.
نکته مهمتر این کشور قدرت غالب در زنجیرههای تامین انتقال است. ایالات متحده و دوستانش در اروپا و انگلیس اخیراً به پیامدهای این تسلط پی بردند و تصمیم گرفتند برای کوتاه کردن و بومی سازی این زنجیره های تأمین تلاش کنند. با این حال، این امر به زمان زیادی نیاز دارد و در عین حال، تمام امیدهای دوران گذار برای مواردی مانند پردازش لیتیوم و فلزات کمیاب و پنلهای خورشیدی و غیره به چین وابسته خواهند شد.
ژانگ جیانهوا ميگوید چین از فشاری که غرب بر آن وارد میکند برای کاهش سریعتر و عمیقتر انتشار گازهای گلخانهای در امان نیست.
ترکیب انتقال انرژی و امنیت ملی چیزی است که دولت های غربی نیز از آن استقبال کرده اند. اتحادیه اروپا این کار را بهویژه در سال گذشته در بحبوحه افزایش قیمت نفت و گاز با صدای بلند انجام داد و مدعی شد که اعضا باید به سرعت و به طور انبوه تجهیزات بادی و خورشیدی بسازند تا امنیت انرژی خود را افزایش دهند.
برخلاف آنها، به نظر می رسد مقامات چینی از این واقعیت آگاه هستند که یک سیستم انرژی انعطاف پذیر و ایمن یک سیستم "همه موارد فوق" است که هم هیدروکربن ها و هم منابع جایگزین انرژی را شامل می شود. به نظر می رسد چین در حال توسعه این نوع سیستم است. اما بقیه جهان به طور فزاینده ای کمتر در مورد آن می دانند.
منبع: Oilprice