به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

موج بدتر شدن رکود اقتصادی چین در سراسر جهان

پایگاه خبری فولاد ایران- اقتصاد چین قرار بود در سال جاری یک سوم رشد اقتصادی جهانی را هدایت کند، بنابراین کندی چشمگیر آن در ماه‌های اخیر زنگ خطر را در سراسر جهان به صدا درآورده است.
سیاست گذاران در حال آماده شدن برای ضربه زدن به اقتصاد خود هستند زیرا واردات چین از همه چیز از مصالح ساختمانی گرفته تا لوازم الکترونیکی کاهش یافته است. شرکت کاترپیلار می گوید تقاضای چینی ها برای ماشین آلات مورد استفاده در سایت های ساختمانی بدتر از آن چیزی است که قبلا تصور می شد. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، مشکلات اقتصادی را "بمب ساعتی" خواند.
به گزارش فولاد ایران، سرمایه‌گذاران جهانی در حال حاضر بیش از 10 میلیارد دلار از بازارهای سهام چین بیرون کشیده‌اند. گروه گلدمن ساکس و مورگان استنلی اهداف خود را برای سهام چین کاهش داده‌اند و نسبت به خطرات سرریز برای بقیه منطقه هشدار داده است.
اقتصادهای آسیایی به همراه کشورهای آفریقایی بیشترین ضربه را تا کنون در تجارت خود دیده اند. ژاپن اولین کاهش صادرات خود را در بیش از دو سال اخیر در ماه جولای پس از کاهش خرید خودرو و تراشه توسط چین گزارش داد. بانک‌های مرکزی کره جنوبی و تایلند هفته گذشته به دلیل کاهش رتبه پیش‌بینی‌های رشد خود به بهبود ضعیف چین اشاره کردند.
با این حال، همه چیز عذاب و غم نیست. کندی چین قیمت جهانی نفت را کاهش خواهد داد و کاهش تورم در این کشور به معنای کاهش قیمت کالاهایی است که به سرتاسر جهان حمل می‌شوند. این یک مزیت برای کشورهایی مانند ایالات متحده و بریتانیا است که هنوز با تورم بالا دست و پنجه نرم می کنند.
برخی از بازارهای نوظهور مانند هند نیز به امید جذب سرمایه گذاری خارجی که ممکن است سواحل چین را ترک کند، فرصت هایی را می بینند.
اما به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، کندی طولانی مدت در چین به جای کمک به بقیه جهان آسیب خواهد زد. تحلیل صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که وقتی نرخ رشد چین 1 درصد افزایش می‌یابد، توسعه جهانی حدود 0.3 درصد افزایش می‌یابد.
پیتر برزین، استراتژیست ارشد جهانی BCA Research Inc، در مصاحبه ای با تلویزیون بلومبرگ گفت که کاهش تورم در چین برای اقتصاد جهانی «آنقدر بد نیست» است. اما، اگر بقیه جهان، ایالات متحده و اروپا، دچار رکود شوند، اگر چین ضعیف باقی بماند، آنگاه این مشکل نه تنها برای چین بلکه برای کل اقتصاد جهانی خواهد بود.
رکود تجاری
بسیاری از کشورها، به ویژه کشورهای آسیایی، چین را بزرگترین بازار صادراتی خود برای همه چیز از قطعات الکترونیکی و مواد غذایی گرفته تا فلزات و انرژی می دانند.
ارزش واردات چین در 9 ماه از 10 ماه گذشته کاهش یافته است زیرا تقاضا از رکوردهای ثبت شده در طول همه گیری عقب نشینی کرده است. ارزش محموله های آفریقا، آسیا و آمریکای شمالی همگی در ماه جولای کمتر از یک سال قبل بود.
آفریقا و آسیا با کاهش بیش از 14 درصدی ارزش واردات در هفت ماهه نخست امسال، بیشترین ضربه را خورده اند. بخشی از آن به دلیل کاهش تقاضا برای قطعات الکترونیکی از کره جنوبی و تایوان است، در حالی که کاهش قیمت کالاهایی مانند سوخت های فسیلی نیز به ارزش کالاهای ارسال شده به چین ضربه می زند.
تاکنون حجم واقعی کالاهایی مانند آهن یا مس ارسال شده به چین ادامه داشته است. اما اگر این کاهش سرعت ادامه یابد، محموله‌ها ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرند، که بر استخراج‌کنندگان در استرالیا، آمریکای جنوبی و سایر نقاط جهان تأثیر می‌گذارد.
فشار تورم
قیمت تولید کننده در چین در 10 ماه گذشته کاهش یافته است، به این معنی که هزینه کالاهای ارسال شده از این کشور در حال کاهش است. این خبر خوشایند برای افرادی در سراسر جهان است که با تورم بالا دست و پنجه نرم می کنند.
قیمت کالاهای چینی در اسکله های ایالات متحده در سال جاری هر ماه کاهش یافته است و احتمالاً تا زمانی که قیمت کارخانه در چین به محدوده مثبت بازگردد، این روند ادامه خواهد داشت. اقتصاددانان ولز فارگو و شرکت تخمین می‌زنند که فرود سخت در چین، پیش‌بینی پایه تورم مصرف‌کننده آمریکا در سال 2025 را با 0.7 درصد کاهش می‌دهد و به 1.4 درصد می‌رساند.
بازگشت آهسته گردشگری
مصرف کنندگان چینی بیشتر برای خدماتی مانند سفر و گردشگری نسبت به کالاها هزینه می کنند، اما هنوز به تعداد زیادی در خارج از کشور سرمایه گذاری نمی کنند. تا همین اواخر، دولت تورهای گروهی به بسیاری از کشورها را ممنوع کرده بود و هنوز کمبود پرواز وجود دارد، به این معنی که هزینه سفر بسیار بیشتر از قبل از همه‌گیری است.
همه‌گیری و اقتصاد ضعیف درآمدها را در چین محدود کرده است، در حالی که رکود چند ساله بازار مسکن به این معنی است که صاحبان خانه احساس ثروت کمتری نسبت به قبل می‌کنند. این نشان می‌دهد که ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا سفرهای خارج از کشور به سطح قبل از همه‌گیری بازگردد و به کشورهای وابسته به گردشگری در جنوب شرقی آسیا مانند تایلند ضربه بزند.
تاثیر ارز
مشکلات اقتصادی چین باعث کاهش بیش از 5 درصدی ارز در برابر دلار در سال جاری شده است و یوان در ماه جاری نزدیک به 7.3 است. بانک مرکزی از طریق اقدامات مختلف از جمله تثبیت ارز روزانه خود، دفاع خود از یوان را تشدید کرده است.
داده‌های بلومبرگ نشان می‌دهد که کاهش ارزش یوان فراساحلی تأثیر بیشتری بر همتایان خود در آسیا، آمریکای لاتین و بلوک اروپای مرکزی و شرقی می‌گذارد و همبستگی واحد پول چین با برخی ارزهای دیگر افزایش می‌یابد.
به گفته Barclays Bank Plc، سرریز احساسات ضعیف ممکن است بر روی ارزهایی مانند دلار سنگاپور، بات تایلند و پزو مکزیک تأثیر بگذارد، زیرا همبستگی ها افزایش می یابد.
دلار استرالیا، که اغلب به عنوان نماینده چین معامله می شود، در این سه ماهه بیش از 3 درصد از دست داده است که بدترین عملکرد در سبد گروه 10 است.
اوراق قرضه جذابیت خود را از دست می دهند
کاهش نرخ بهره چین در سال جاری جذابیت اوراق قرضه این کشور را برای سرمایه گذاران خارجی کاهش داده است، سرمایه گذاران خارجی حضور خود را در بازار کاهش داده اند و به دنبال جایگزین هایی در بقیه منطقه هستند.
بر اساس محاسبات بلومبرگ، دارایی های خارج از کشور اسکناس های دولتی چین در پایین ترین سهم از کل بازار از سال 2019 قرار دارند. صندوق‌های جهانی اوراق قرضه ارز محلی کره جنوبی و اندونزی را افزایش دادند زیرا بانک‌های مرکزی در آنجا نزدیک به پایان چرخه افزایش نرخ بهره‌شان هستند.
سهام لوکس
شرکت‌هایی از نایک تا کاترپیلار گزارش داده‌اند که درآمدهای خود از کندی چین را تحت تأثیر قرار داده است. شاخص ام‌اس‌اس‌آی که شرکت‌های جهانی را که بیشترین میزان مواجهه با چین را دنبال می‌کند، در این ماه 9.3 درصد عقب‌نشینی کرده است که تقریباً دو برابر کاهش در مقیاس گسترده‌تر سهام جهانی است.
شرکت‌های کالاهای لوکس مانند تولیدکننده کیف‌های لویی ویتون، گوچی هرمس اینترنشنال به ویژه در برابر هرگونه نوسان تقاضای چین آسیب‌پذیر هستند.


منبع: time.com

۷ شهریور ۱۴۰۲ ۱۴:۲۳
تعداد بازدید : ۵۷۷
کد خبر : ۶۶,۸۴۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید