به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته ۳۷ سال ۲۰۲۳

گزارش هفته ۳۷ سال ۲۰۲۳
شماره ۶۸۱


سنگ آهن
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار واردات سنگ آهن چین متوسط قیمت خلوص ۶۲ درصد از حدود ۱۱۸ دلار به اوج ۵ ماه اخیر رسیده حدود ۱۲۵ دلار هر تن سی اف آر چین ثبت شد. جو مثبت بازار به دلیل افزایش خرید ها برای آمادگی تعطیلات آخر سپتامبر در چین و برخی عوامل بنیادی حمایتی دولت چین بود ولی برخی عوامل نیز وجود دارد که ممکن است سرعت این رالی را در هفته‌های آینده محدود کند، مانند اقدامات رسمی احتمالی برای اطمینان از اینکه تولید فولاد امسال چین از سال گذشته تجاوز نمی‌کند.

قراضه
فولاد ایران: هفته گذشته در بازار ترکیه، قیمت قراضه وارداتی سنگین۲۰ -۸۰  تنها یک دلار رشد داشته ۳۷۷ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. تجار قراضه برای قیمت‌های بالاتر تلاش خواهند کرد زیرا بازار فولاد ترکیه بهبود یافته و تقاضا بهتر است، اما از طرفی نوسانات قیمت در ترکیه بسیار زیاد است و شاید افزایش فروش فولاد تمام‌شده چندان دوام نداشته باشد.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن از ۳۴۲ دلار هفته قبل به ۳۴۶ دلار هر تن فوب بهبود داشت. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز تنها یک دلار بالا رفته ۳۸۷ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

بیلت
 
فولاد ایران: هفته گذشته میلادی بیلت صادراتی فوب دریای سیاه در  ۴۷۲.۵ دلار هر تن فوب دریای سیاه ثابت ماند.  در بازار داخلی چین قیمت بیلت ۷ دلار رشد داشته به ۴۹۰ دلار هر تن درب کارخانه رسید. بیلت وارداتی نیز ۲ دلار افت داشته ۴۶۵ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت در حدود ۵۱۰ دلار هر تن سی اف آر باقی ماند.
بیلت در بازار ایران

بیلت
فولاد ایران: قیمت شمش ثابت بود بالا رفتن قیمت ارز هم نتوانست مشکل ضعف تقاضای مقاطع و بی پولی بازار را جبران کند.

مقاطع
فولاد ایران: هفته گذشته در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی ۵ دلار افت داشته ۵۲۹ دلار هر تن فوب ثبت شد. آخرین قیمت میلگرد در بورس شانگهای نیز از ۵۰۶ دلار به ۵۲۵ دلار هر تن بهبود داشت. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه نیز هفته گذشته در ۵۶۷.۵ دلار هر تن فوب ثبات داشت. همچنین در بازار داخلی امریکا میلگرد ۱۰ دلار ارزان تر شده ۸۵۵ دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد و در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد ۵ یورو افت داشته ۵۷۵ یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد
فولاد ایران: میلگرد با مشکل تقاضا دست و پا می زند به همین دلیل قیمت ثابت ماند.   

تیرآهن
فولاد ایران: تیرآهن روند نزولی داشت مشکل تقاضا عامل اصلی آن است.

ورق
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه در ۵۶۵ دلار هر تن فوب بدون تغییر باقی ماند. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از ۵۵۱ دلار ۵۴۷ هر تن فوب رسید. همچنین در بورس شانگهای قیمت قرارداد ورق گرم ۱۱ دلار رشد داشته به ۵۳۵ دلار هر تن رسید. در بازار داخلی اروپا ورق گرم ۲۵ یورو افت داشته ۶۳۰ یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم ۱۵ دلار افت داشته به ۷۲۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه رسید.
ورق در بازار ایران

گرم
فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه ۳۴۴۰۰۰ ریال بود که تا روز سه شنبه به ۳۵۵۰۰۰ ریال رسید. به لطف تغییر نرخ ارز و عقب نشستن بعضی تجار از عرضه، بازار بالا رفت.

اکسین
فولاد ایران: مثل ورق مبارکه، ورق اکسین هم بهبود یافت.

سرد
فولاد ایران: ورق روغنی آرام آرام قیمت خود را نشان می دهد چون تقاضای آن به بازار می آید.

گالوانیزه
فولاد ایران: با افزایش قیمت ورق گرم ورق گالوانیزه نیز روند صعودی یافت.

تحلیل هفته
بازار جهانی
فولاد ایران: قیمت نفت رو به بالاست و احتمالاً تا صد دلار هر بشکه هم خواهد رفت این امر ناشی از ذخیره سازی چین،  امریکا و سیل لیبی است ولی ماه های آینده سرما هم مزید بر علت خواهد شد. قیمت شمش و قراضه هم به آرامی شروع به بالا رفتن کرده است با این شرایط و حفظ کاهش سقف تولید اپک پلاس احتمال پایین آمدن قیمت به چشم نمی آید، این امر به صادرات ایران کمک می کند. افزایش صادرات بخصوص در اکتبر و سپتامبر بیشتر به چشم می آید. بخشی از بالا رفتن تقاضای نفت چین ناشی از صادرات فرآورده از چین است در واقع ناشی از مصرف خود چین به تنهایی نیست. به هر حال این روند به نظر نمی رسد به زودی تغییر کند.

بازار داخلی

فولاد ایران: بازار داخلی با مشکل تقاضا روبروست و مساله نقدینگی هم مقوله دیگری است که بازار را آزار می دهد. از هفته قبل تولید کنندگان شمش به ظرفیت تولید خود برگشتند به همین دلیل انتظار کاهش قیمت کاملاً محسوس است. روز چهارشنبه دستورالعمل جدید برای شمش و گندله درآمد بورس بود که رقابت بازرگانان را در رینگ خرید شمش و گندله محدود کرد بنابراین انتظار می رود قیمت ها کاهش یابد بخصوص مقاطع. اولین تاثیر آن عقب نشستن تقاضا و صبر کردن بازار برای به ثبات رسیدن است همین امر باعث کاهش قیمت خواهد شد. در شرایطی که بازار بسیار ضعیف است و هفته آینده با تعطیلات روبروست افت فروش میلگرد که سه هفته گذشته در بورس شاهد آن بوده ایم تشدید خواهد شد. کارخانه هایی که شمش و میلگردشان را در بورس نمی فروشند، به بازار عرضه می کنند ولی کارخانه های دولتی نمی توانند خارج از بورس عرضه کنند در نتیجه دچار مشکل نقدینگی خواهند شد. مساله ای که الان با آن روبرو هستند. البته کاهش قیمت در بازار داخلی برای این کارخانه ها مفید است چون توان صادراتی آنها را بالا می برد.‌
مساله ارزهای کره و افزایش صادرات نفت هم طبق گفته آقای پور ابراهیمی برنامه ریزی شده که ظاهراً دولت قصد دارد بدهی اش را به بانک ها بپردازد انجام این امر می تواند به کم پولی بانک ها در فصل آخر سال کمک کند فقط مشکل باقیمانده کسری بودجه دولت است که اگر حل نشود روی نرخ ارز اثر خواهد گذاشت.
در مهر ماه شاهد افت قیمت شمش و مقاطع، بالا رفتن صادرات و احتمالاً تزریق پول خواهیم بود. در حالیکه سررسید بسیاری از بدهی های قبلی کارخانه ها و تجار در همین ماه است.

پایگاه خبری فولاد ایران
بازار جهان: مونا تابان
بازار ایران: محمد چیت ساز

۲۶ شهریور ۱۴۰۲ ۱۱:۳۴
تعداد بازدید : ۹۴۵
کد خبر : ۶۷,۰۳۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید