پایگاه خبری فولاد ایران- دولت روسیه روز جمعه اعلام کرد که تا حد زیادی ممنوعیت صادرات گازوئیل را که تنها دو هفته پیش در تلاش برای تثبیت قیمت سوخت داخلی اعمال شده بود، لغو کرده است.
کرملین در بیانیهای اعلام کرد که ممنوعیت ارسال گازوئیل توسط پالایشگاههای نفت از طریق خطوط لوله به بنادر برای ارسال به بازارهای بینالمللی را لغو کرده است، مشروط بر اینکه آنها اطمینان حاصل کنند که حداقل 50 درصد تولید آنها در روسیه فروخته میشود.
روسیه - بزرگترین صادرکننده گازوئیل جهان - این محدودیت ها را در 21 سپتامبر اعمال کرد. این محدودیت ها همچنین برای صادرات بنزین این کشور که از نظر حجم بسیار کمتر است، اعمال شدند. در بیانیه کرملین روز جمعه هیچ اشاره ای به ازسرگیری صادرات بنزین نشده است.
به گزارش فولاد ایران، علیرغم اعمال ممنوعیت اتحادیه اروپا بر واردات گازوئیل از طریق دریا از روسیه در اوایل سال جاری، اخبار مربوط به محدودیت ها در ماه گذشته باعث افزایش قیمت عمده فروشی سوخت در منطقه شد. دلیل آن این است که این بلوک به جریان ثابت گازوئیل مسکو به بازارهای جهانی نیاز دارد تا قیمت ها را ثابت نگه دارد.
پس از اعلام کرملین، قیمت عمده فروشی در اروپا تا 3.6 درصد در صبح جمعه کاهش یافت و به 837 دلار در هر متریک تن رسید، اما این ضررها در اواخر روز جبران شد.
گازوئیل نیروی کار اقتصادی اروپا است که اکثر ون ها و کامیون هایی را که کالاها و مواد خام را در سراسر قاره حمل می کنند و همچنین سوخت کلیدی گرمایش در برخی کشورها را تامین می کند.
روسیه برای بخش بزرگی از بودجه دولتی خود به درآمدهای حاصل از صادرات انرژی خود از جمله مقادیر زیادی نفت خام متکی است. قیمت نفت برنت، معیار جهانی، بین اواخر ژوئن تا اواخر سپتامبر 34 درصد افزایش یافت - عمدتاً به دلیل کاهش تولید توسط عربستان سعودی و روسیه - اما از آن زمان بهدلیل پیشبینی تجار کاهش تقاضای جهانی، به شدت کاهش یافته است.
قیمت هر بشکه برنت از جمعه گذشته تقریباً 12 درصد کاهش یافته است. این شدیدترین کاهش هفتگی آن از ماه مارس خواهد بود.
کاهش قیمت نفت بر روبل روسیه فشار نزولی وارد کرده است، روبلی که در روز جمعه تا 2 درصد کاهش یافت و به بالای 100 در برابر دلار آمریکا مبادله شد، قبل از اینکه بیشتر این ضررها در اواخر روز معکوس شود. روبل ضعیف تر به این معنی است که روسیه احتمالاً هزینه بیشتری برای واردات خود خواهد پرداخت و در نتیجه قیمت های بالاتری را برای مصرف کنندگان و مشاغل به همراه خواهد داشت.
منبع: CNN