به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 42 سال 2023

گزارش هفته 42 سال 2023
شماره 686


سنگ آهن
فولاد ایران: قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد در بازار چین هفته گذشته از  118.5 دلار به 119.35 دلار هر تن سی اف آر بهبود یافت ولی تا پایان هفته مجددا به محدوده 115 دلار بازگشت. موجودی سنگ آهن انبار کارخانه های چینی کاهش داشت که نشانگر بهبود مصرف بود و فعالان بازار انتظار داشتند برای مدتی این جو مثبت از قیمت ها حمایت کند ولی آخر هفته حاشیه سود پایین فولاد سازی و شایعاتی در مورد احتمال کاهش شدید تولید فولاد جو بازار سنگ آهن را منفی کرد. موجودی بنادر هم به دلیل ورود محموله های جدید وارداتی بالا رفت.

قراضه
 فولاد ایران: در هفته ای که گذشت بازار واردات قراضه ترکیه وضعیت مطلوبی نداشت و حدود 8 دلار دیگر ارزان تر شده قیمت قراضه سنگین 20-80 به کمتر از 352 دلار هر تن سی اف آر رسید.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن نیز نزولی بوده و هفته گذشته با 6 دلار کاهش به 330 دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز یک دلار ارزان تر شده 383 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

بیلت
 فولاد ایران: هفته گذشته میلادی بیلت صادراتی فوب دریای سیاه پس از نوساناتی در نهایت با 10 دلار افت به 465 دلار هر تن فوب رسید. در بازار داخلی چین قیمت بیلت با 12 دلار افت قیمت هفتگی به 465 دلار هر تن درب کارخانه رسید. قیمت بیلت وارداتی به چین نیز از 467 دلار هر تن سی اف آر فراتر نرفت. در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت در سطح 510  تا 520 دلار هر تن سی اف آر شنیده می شد.

بیلت در بازار ایران

بیلت
فولاد ایران: قیمت شمش روند نزولی داشت. اصرار بورس برای کنترل قیمت نشان می دهد که در روزهای آینده نباید انتظار افزایش قیمت را داشت.

مقاطع
 فولاد ایران: میلگرد در بازار چین روند نزولی داشت. قیمت میلگرد صادراتی 2 دلار ارزان تر شده 527 دلار در تن فوب ثبت شد. آخرین قیمت میلگرد در بورس شانگهای نیز 2 دلار افت هفتگی داشته 493  دلار هر تن شنیده شد. احتمال افت بیشتر قیمت میلگرد چین به دلیل کاهش تقاضای جهانی دور از انتظار نیست.
قیمت میلگرد صادراتی ترکیه به دلیل درگیری های نوار غزه و کاهش تقاضا همچنان در سرازیری بود و از 562.5 دلار به 550 دلار هر تن فوب رسید. در بازار جنوب شرق آسیا نیز میلگرد وارداتی 535  دلار هر تن سی اف آر بود.
در بازار داخلی امریکا میلگرد 15 دلار افت داشته 840 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد و در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد روی 605 یورو هر تن درب کارخانه بدون تغییر باقی ماند.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد
فولاد ایران: سکوت بازار و نوید کاهش قیمت آهن اسفنجی باعث افت قیمت میلگرد شد.

تیرآهن

فولاد ایران: تیرآهن مثل دیگر مقاطع، کاهش قیمت داشت.


ورق
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه 5 دلار ارزان تر شده 560 دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین 10 دلار افت داشته 534 دلار هر تن فوب شنیده شد. ورق گرم صادراتی ترکیه در 610 دلار هر تن فوب بدون تغییر ماند. ورق گرم وارداتی به جنوب شرق آسیا نیز بین 522 تا 557 دلار هر تن سی اف آر در نوسان بود.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم  5 یورو افت داشته 605 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم از 715 دلار به 760 دلار هر شورت تن درب کارخانه بهبود داشت.
ورق در بازار ایران

گرم
فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز یکشنبه 366000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 363000 ریال رسید. بازار ورق در آرامش بود و فروشنده بیشتر از خریدار. به همین دلیل قیمت روند نزولی داشت.

اکسین
فولاد ایران: به هم خوردن عرضه قیمت ورق اکسین را بالا برد.

سرد
فولاد ایران: افزایش عرضه و فشار نقدینگی بازار ورق سرد را نزولی کرد.

گالوانیزه
فولاد ایران: به علت نوسان نرخ ارز بازار این کالا تغییر کرد و با افت آن، قیمت ورق گالوانیزه هم روند نزولی گرفت.

تحلیل هفته

بازار جهانی
فولاد ایران: بازار فولاد دنیا در انتظار و تشویش است. قیمت نفت احتمال کاهش ندارد دنیا در انتظار داده های جدید چین است و امیدوار است نرخ رشد اعلامی فصل سوم میلادی یک درصد بیشتر از برآوردها باشد. دنیا نگران افزایش قیمت نفت است که باعث تورم و رکود اقتصادی گردد. فعلاً باید منتظر نتیجه جنگ در غزه و واکنش های سیاسی آن به دلیل جنگ اسرائیل بود. هفته آینده شاید افق سیاسی روشن تر باشد.
بازار داخلی
فولاد ایران: سه عامل بازار ایران را تحت تاثیر قرار داده
اول سیاست دولت در کنترل تورم. محققاً این برنامه دولت تا آخر سال ادامه خواهد یافت و همین امر دامنه نوسان قیمت پایه شمش را بین ۱۹ تا ۲۱ هزارتومان نگه خواهد داشت.
دوم مساله صادرات نفت. از 6 ماه قبل روند صعودی صادرات شروع شده بنابراین دست دولت از ارز خالی نیست دخالت دولت در بازار ارز وقتی دلار از ۵۳ تومان بالاتر رفت و دولت با  تزریق ارز در بازار آن را کاهش داد نشان از همین امر است. مشکل اینجاست که از ۵۰ سال قبل هر وقت دست دولت ها از پول نفت پر شده دخالت آنها در اقتصاد بیشتر شده و حساسیت خودشان را نسبت به صادرات کالاهای غیر نفتی از دست داده اند. این امر روی تمام برنامه های اقتصادی دولت اثر می‌گذارد. بنابراین فعلاً بخش خصوصی باید نظاره گر باشد.
سوم حذف تحریم های موشکی ایران توسط سازمان ملل در روز چهارشنبه. هر چند این امر می بایست صورت گیرد اما نشان از تغییرات جدی در سیاست خارجی و نقش ایران در جهان دارد. روند اتفاقات بعد از توافق ایران و عربستان جدی تر از آن است که به زودی قابل تحلیل باشد. دنیا قدرت منطقه ای ایران را پذیرفته ولی نقش ایران را هم باید بپذیرد که آن هم دیر نیست، محققاً تغییرات اقتصادی پس از آن خواهد آمد.
نکته
جدیداً اختیارات بانک مرکزی در کنترل بانک ها اعلام شده است. بر اساس بند آخر این اختیارات بر خلاف گذشته بانک مرکزی در صورتی مجاز به خرید ارز از دولت است که ارز مربوطه به حساب بانک مرکزی واریز شده باشد در حالی که قبلا ارز بلوکه شده را دولت می فروخت. معنای آن نظم بیشتر در امور ارزی است و طبعاً باید راه ورود ارز هموار شود. صحبت های قبلی در مورد FATF همین معنا را می رساند ولی تا زمانی که تحریم های امریکا برقرار است این روش پاسخگو نخواهد بود. بنابراین همه چیز برمی گردد به FATF بریکس، تحریم ها و در نهایت جنگ غزه، اگر تحریم ها برداشته شود مساله FATF حل خواهد شد.


پایگاه خبری فولاد ایران
بازار جهان: مونا تابان
بازار ایران: محمد چیت ساز

۲۹ مهر ۱۴۰۲ ۱۳:۱۹
تعداد بازدید : ۹۷۶
کد خبر : ۶۷,۴۵۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید