به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

اقتصاد آشفته چین

پایگاه خبری فولاد ایران- اورگراند برای زندگی خود می جنگد. در 30 اکتبر، دادگاهی در هنگ کنگ، پنجمین و احتمالاً آخرین توقف انحلال خود را به این سازنده املاک اعطا کرد. با این حال، وضعیت در سرزمین اصلی کمی بهتر است: یک نشریه صنعتی گزارش می‌دهد که تنها 308 نفر از 124665 توسعه‌دهنده این کشور در سال گذشته اعلام ورشکستگی کردند.
به گزارش فولاد ایران، نرخ ورشکستگی بسیار پایین شرکت‌های چین - حدود یک پنجم نرخ ورشکستگی شرکت‌های بزرگ در آمریکا - ممکن است برای مقامات پکن یک خبر خوب به نظر برسد. این تا زمانی است که این واقعیت را در نظر نگیرید که کشور در حال تجربه موجی از نکول‌های شرکتی است که شامل نیمی از 50 توسعه‌دهنده بزرگ املاک در سال 2020 می‌شود. بسیاری از آنها با ناتوانی در پرداخت بدهی‌های بد خود از طریق بازسازی، کسب‌وکارها برای کاهش استقراض جدید و بازپرداخت تلاش می‌کنند.
سیاست‌گذاران، بانک‌ها و شرکت‌ها همگی می‌خواهند از ورشکستگی‌های رسمی جلوگیری کنند تا از یک «رویداد لیمن» یا رویداد بحران‌زا اجتناب کنند. نتیجه کاهش بهره وری و ضعف اقتصادی عمیق تر است.
تخریب خلاق، فرآیندی که طی آن اقتصادهای بازار شرکت‌های در حال شکست را با شرکت‌های کارآمدتر جایگزین می‌کنند، در چین طرفداران کمی دارد. مقامات محلی وام دهندگان را تحت فشار قرار می دهند تا عمر حتی غیرمولدترین مشاغل را طولانی کنند. قوانین وام دهی بخشودگی بدهی را محدود می کند، زیرا بانک ها دولتی هستند و در نهایت دولت را در قلاب زیان قرار می دهند. ورشکستگی شرکت ها مستلزم رضایت دادگاه ها، طلبکاران، دولت محلی و اغلب یک تنظیم کننده است که همگی علاقه زیادی به زنده نگه داشتن شرکت ها دارند.
شرکت‌های در حال مبارزه چاره‌ای جز تامین مالی مجدد، جایگزینی بدهی‌های موجود با بدهی‌های جدید ندارند.
بر اساس تحقیقات لی بو از دانشگاه تسینگ‌هوا و همکارانش، رویکرد چین برای نگه داشتن شرکت‌های بد، بر اقتصاد این کشور تأثیر می‌گذارد.
به نوبه خود، اورگراند به مدت دو سال در نکول بوده است و در این مدت نتوانسته است طرح بازسازی را پیشنهاد کند که برای طلبکاران فراساحلی قابل قبول باشد. ارزش دارایی‌های آن به دلیل پیش‌فرض طولانی‌مدت کاهش یافته است.
قوانین ورشکستگی چین پیامدهای بین المللی نیز دارد. این کشور با 1.5 تریلیون دلار وام به دولت های سراسر جهان به بزرگترین طلبکار مستقل جهان تبدیل شده است. با این حال، امتناع آن از پذیرش کاهش بدهی‌ها، مذاکرات چندجانبه بدهی را کند کرده است. یک  Lehman چینی می تواند پیامدهایی در خارج از کشور داشته باشد. به همین ترتیب، تمایل چین برای اجتناب از آن نیز وجود دارد.


منبع: اکونومیست

۱۴ آبان ۱۴۰۲ ۱۱:۴۱
تعداد بازدید : ۴۱۴
کد خبر : ۶۷,۶۲۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید