به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

خاورمیانه برنده دلارهای سرمایه گذاری و مشاغل جدید

پایگاه خبری فولاد ایران- گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی (IEA) درباره اشتغال انرژی جهانی نشان داد که مشاغل در صنعت جهانی نفت و گاز اکنون به طور کامل بهبود یافته و حتی از سطح قبل از همه گیری فراتر رفته است. بر اساس این گزارش، بخش بالادستی نفت و گاز جهانی در حال حاضر 11.5 میلیون نفر را استخدام می کند که این رشد به ویژه در بخش LNG قوی است. با این حال، در دسترس بودن فرصت‌های شغلی بسیار نابرابر بوده است، زیرا شرکت‌های ملی نفت (NOC) حدود سه برابر بیشتر از شرکت‌های نفتی بین‌المللی (IOC) به ازای هر دلار سرمایه‌گذاری شده در نفت بالادستی، کارگر استخدام می‌کنند.
بر اساس منطقه‌ای، خاورمیانه قوی‌ترین رشد را ثبت کرده است. به طور کلی، اشتغال جهانی در بخش انرژی با 3.4 میلیون افزایش نسبت به سطوح قبل از همه‌گیری به 67 میلیون نفر در سال 2023 رسیده است. جالب توجه است که بسیاری از مشاغل جدید در بخش انرژی در بخش ساخت و ساز و تولید هستند.
به گزارش فولاد ایران، روند مهم دیگری ظاهر شده است که به موجب آن بخش انرژی پاک نسبت به سوخت های فسیلی شغل بیشتری ایجاد می کند. گزارش آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید که بخش‌های انرژی پاک 4.7 میلیون شغل در سراسر جهان در دوره پس از همه‌گیری ایجاد کرد و اکنون 35 میلیون نفر در این بخش مشغول به کار هستند. در مقابل، مشاغل مربوط به سوخت‌های فسیلی پس از تعدیل های سال 2020 به آرامی بهبود یافته و حدود 1.3 میلیون نفر زیر سطح اشتغال قبل از همه‌گیری یعنی 32 میلیون نفر باقی می‌مانند.
پنج بخش عمده صنعت انرژی که بیشترین شغل را پس از همه‌گیری ایجاد کرده‌اند عبارتند از PV خورشیدی، باد، وسایل نقلیه الکتریکی (EVs) و تولید باتری، پمپ های حرارتی، و استخراج مواد معدنی حیاتی. این پنج بخش در حال حاضر حدود 9 میلیون نفر را استخدام می کنند.
انرژی پاک تقریباً در تمام مناطق اصلی جغرافیایی جهان رشد شغلی قوی داشته است. در مقابل، بسیاری از مناطق کاهش اشتغال در سوخت‌های فسیلی را ثبت کرده‌اند و این رقم جهانی تنها به دلیل رشد قوی در خاورمیانه، هند و اندونزی افزایش یافته است.
اما فقط در ایجاد شغل نیست که انرژی پاک سوخت‌های فسیلی را تحت الشعاع قرار می‌دهد. در ماه مه، آژانس بین‌المللی انرژی گزارش داد که سرمایه‌گذاری‌های انرژی پاک در مسیر رسیدن به 1.7 تریلیون دلار در سال جاری قرار دارد و صنایع خورشیدی برای اولین بار در تاریخ تولید نفت را تحت الشعاع قرار می‌دهد. آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده است که بخش های زغال سنگ، گاز و نفت در سال 2023 1.1 تریلیون دلار سرمایه گذاری خواهند داشت.
انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری جهانی انرژی پاک بین سال‌های 2021 تا 2023 به میزان 24 درصد رشد کند که عمدتاً توسط انرژی‌های تجدیدپذیر و وسایل نقلیه الکتریکی هدایت می‌شود که به طور قابل‌توجهی بیشتر از افزایش 15 درصدی سرمایه‌گذاری در سوخت‌های فسیلی در مدت مشابه است. در همین حال، فروش جهانی پمپ حرارتی از سال 2021 شاهد رشد سالانه دو رقمی بوده است در حالی که انتظار می‌رود فروش خودروهای برقی در سال جاری 33 درصد افزایش یابد.
انرژی پاک به سرعت در حال حرکت است - سریعتر از آن چیزی که بسیاری از مردم تصور می کنند. این در روند سرمایه گذاری، جایی که فناوری های پاک از سوخت های فسیلی دور می شوند، واضح است. به ازای هر دلار سرمایه گذاری در سوخت های فسیلی، حدود 1.7 دلار در حال حاضر صرف انرژی پاک می شود. پنج سال پیش این نسبت یک به یک بود. فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی گفت: یکی از نمونه‌های درخشان سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی است که قرار است برای اولین بار از میزان سرمایه‌گذاری در تولید نفت پیشی بگیرد.


منبع: Oilprice

۳۰ آبان ۱۴۰۲ ۱۱:۱۰
تعداد بازدید : ۴۸۷
کد خبر : ۶۷,۸۱۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید