پایگاه خبری فولاد ایران- جنگ در غزه، واقعیت اقتصادی تلخ جدیدی را در رام الله، پایتخت کرانه باختری به وجود آورده است. سوپرمارکت ها برای مبارزه با دزدان مغازه ها نگهبان استخدام کرده اند و هزاران کسب و کار تعطیل شده است. یکی از مقامات معتقد است که بحران اقتصادی فعلی بدتر از بحران ناشی از قرنطینه کووید-19 است.
به گزارش فولاد ایران، حدود 160000 فلسطینی شاغل در اسرائیل و شهرکهای یهودی در کرانه باختری از 7 اکتبر مجوز کارشان لغو شده است. ده ها هزار نفر دیگر به طور غیرقانونی در اسرائیل کار می کردند. از آنجایی که این کشور مرزهای خود را کنترل نمی کند، تشکیلات خودگردان فلسطین مجبور است برای دریافت مالیات واردات به اسرائیل تکیه کند که 64 درصد از کل درآمد آن را تشکیل می دهد و حالا کاملا متوقف شده است. این در حالی است که از نوامبر ۲۰۲۱ کارمندان نهادهای دولتی در سرزمینهای فلسطینی به دلیل اینکه رژیم صهیونیستی بخشی از وجوه مربوط به درآمدهای مالیاتی فلسطینیان را به سرقت میبرد و همچنین به دلیل کاهش اعانههای خارجی، حقوق خود را ناقص دریافت میکنند.
نصر عطیانی، کارشناس اقتصادی میگوید: ایجاد پستهای بازرسی موجب کاهش جابجایی افراد و افزایش هزینه انتقال کالاها شده است. علاوه بر اینکه رژیم اشغالگر خودروها و کامیونهای حامل کالاها را برای ساعات طولانی توقیف میکند و در بسیاری از اوقات رانندگان را وادار میکنند به جایی که از آنجا آمدند، برگردند.
وی افزود: بخش بزرگی از شرکتهای کوچک، متوسط و بزرگ وابسته به بازاریابی محصولات خود در بازارهای نوار غزه هستند و کالاهای کرانه باختری مورد استقبال مردم غزه قرار دارد و بالعکس آن هم درست است اما این مبادلات تجاری از زمان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه در هفتم اکتبر متوقف شده است.
عطیانی تاکید میکند که در غیاب هیچ راه حلی از سوی دولت تشکیلات خودگردان فلسطین و مرجع پولی برای مقابله با وضعیت کنونی، انتظار می رود که اقتصاد شکننده فلسطین در معرض یک انقباض اقتصادی بزرگ حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصد قرار گیرد.
منبع: اکونومیست