به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 52 سال 2023

گزارش هفته 52 سال 2023
شماره 696


سنگ آهن
 فولاد ایران: بازار واردات سنگ آهن چین سال 2023 را در بالاتر از 140 دلار به پایان برد و نسبت به آغاز سال 2023 تا 20 دلار رشد قیمت را تجربه نمود. قیمت خلوص 62 درصد هفته گذشته از 138 دلار به 140.5 دلار هر تن سی اف آر رسید. بانک خلق چین در نشست سه ماهه چهارم خود اعلام کرد که در اجرای سیاست های پولی اعمال شده جدیت بیشتری خواهد داشت و همین نظرات مثبت باعث ایجاد اعتماد بیشتر در بازار کومودیتی ها از جمله  سنگ آهن شد.

قراضه
 فولاد ایران: در هفته ای که گذشت در بازار واردات قراضه ترکیه قیمت قراضه سنگین 20-80 از 425 دلار  به 412.5 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت. یک محموله قراضه حوزه بالتیک در 410 دلار نهایی شد و میانگین قیمت بازار را پایین آورد. قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن با یک دلار افت 357 دلار هر تن فوب ثبت شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز هفته پایانی سال را با 5 دلار بهبود در 401 دلار هر تن سی اف آر به پایان برد.

بیلت
 فولاد ایران: هفته گذشته بیلت صادراتی فوب دریای سیاه با حدود 5 دلار کاهش به 500 دلار هر تن فوب رسید. در بازار داخلی چین قیمت بیلت یک دلار بهبود داشته 517 دلار هر تن درب کارخانه شنیده شد. بیلت وارداتی به چین نیز از 461 دلار به 465 دلار هر تن سی اف آر افزایش داشت. در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت در 534 دلار هر تن سی اف آر باقی ماند. در ترکیه نیز بیلت وارداتی سال 2023 را در  530 دلار هر تن سی اف آر در ثبات به پایان برد.
بیلت در بازار ایران

بیلت
فولاد ایران: بازار تقاضای شمش ضعیف بود به همین علت قیمت روند نزولی داشت. عرضه های بورس با استقبال روبرو نشد چون پیشنهاد عرضه در بازار زیاد بود.

مقاطع
فولاد ایران: قیمت میلگرد صادراتی چین هفته گذشته با 2 دلار بهبود به 560 دلار هر تن فوب رسید. در بورس شانگهای قیمت قرارداد میلگرد 5 دلار بالا رفته 566 دلار هر تن ثبت شد. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه در ۶۰۰  دلار هر تن فوب ثبات داشت. در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی 6 دلار  بهبود داشته 570 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. در بازار داخلی امریکا میلگرد در 880 دلار هر شورت تن درب کارخانه باقی ماند و در بازار داخلی اروپا نیز قیمت میلگرد در 620 یورو هر تن درب کارخانه ثبات داشت.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد
فولاد ایران: بازار میلگرد هم با کاهش تقاضا روبرو بود و همین امر باعث افت قیمت شد.

تیرآهن
فولاد ایران: تیرآهن هم با افت تقاضا روند کاهشی داشت.

ورق
 فولاد ایران : هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه 585 دلار هر تن فوب شنیده شد که 10 دلار بهبود یافت. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین 580 دلار هر تن فوب شنیده شد که نسبت به هفته قبل 8 دلار بهبود داشت. در جنوب شرق آسیا آخرین قیمت ورق گرم از 572 تا 589 دلار به 575 تا 600 دلار هر تن سی اف آر رسید.  در بازار داخلی اروپا ورق گرم در 690 یورو هر تن درب کارخانه باقی ماند. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم  سال 2023 را در 1100 دلار هر شورت تن درب کارخانه بدون تغییر نسبت به هفته قبل به پایان برد.
ورق در بازار ایران

گرم
فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 373000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 390000 ریال رسید. افت شدید عرضه همراه با عدم عرضه اسلب از طرف مبارکه و افزایش قیمت اسلب در بورس باعث بالا رفتن قیمت شد.

اکسین
فولاد ایران: همراه با افزایش قیمت اسلب، قیمت ورق اکسین هم افزایش یافت.

سرد
فولاد ایران: کمبود عرضه چه وارداتی یا داخلی قیمت ورق سرد را کمی بالا کشید.

گالوانیزه
فولاد ایران: روند قیمت ورق گالوانیزه علیرغم افزایش قیمت ورق گرم تغییر جدی نکرد کشش تقاضا همراه با فروش اعتباری بعضی کارخانه ها اجازه تغییر قیمت را نداد‌.

تحلیل هفته

بازار جهانی
فولاد ایران: بازارهای جهانی عملاً تعطیل شده اند بنابراین تغییری جدی در قیمت ها نمی تواند صورت گیرد. قیمت شمش کمی بهبود یافته و به دامنه ۴۸۰-۴۹۰ دلار فوب هر تن رسیده است. نفت به علت مسایل کشتیرانی با کمی افزایش قیمت روبرو شده ولی بازار واقعی پس از تعطیلات عید چین در فوریه خود را نشان خواهد داد. هنوز مساله جنگ غزه تمام نشده، نقشه های استعمار هم برای دوره پس از جنگ مشخص نیست فعلاً بازارها در انتظار هستند.

بازار داخلی
فولاد ایران: از اوایل هفته محدودیت عرضه تسهیلات بانکی بسیار جدی شده است، از طرف دیگر ابهام در مساله عوارض صادراتی  باعث سردرگمی در بازار شده هر چند شایعاتی هست که این عوارض لغو خواهد شد ولی تاثیر آن با توجه به تعطیلات سال نو به سرعت دیده نخواهد شد. بازار مقاطع عملاً درگیر مساله تامین مالی است و همین امر اجازه روشن شدن وضعیت بازار را نمی دهد. در مورد ورق بازار شرایط متفاوتی دارد. مشکل گاز باعث کمبود تولید اسلب گردیده و این روند تشدید خواهد شد. طبعاً تولید ورق از این امر متاثر شده در حالیکه تقاضا برای بخش بعدی همچنان ادامه دارد. همین امر قیمت ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر را به نزدیک ۴۰ هزارتومان رسانده دیگر اقلام ورق هم با روند صعودی روبرو بود. اکثر دست اندر کاران اعتقاد دارند قیمت ورق گرم به سقف خود رسیده و دلیلی برای افزایش بیشتر نیست چون بازار کشش آن را ندارد.
برعکس با توجه به محدودیت تولید آهن اسفنجی پیش بینی محدویت عرضه شمش هست، بسیاری از کارخانه های میلگرد برای تامین مالی نسبت به فروش میلگرد در بورس اقدام کرده اند ولی به علت محدودیت تقاضا موفق به فروش نشده اند، همین امر در مورد شمش صادق است. در حالی که ۹۰ هزارتن آهن اسفنجی در بورس عرضه شده کارخانه ها نزدیک به 200 هزار تن شمش عرضه می کنند، سوال این است که واقعا این میزان شمش تولید می شود؟ در حالیکه فاصله قیمت آهن اسفنجی در بورس تا بازار به 2000 تومان رسیده و عرضه آن هم محدود است طبیعی است که تولید کننده شمش، آهن اسفنجی را در بازار عرضه کند تا آن را تولید کند در حالی که مشتری شمش محدود است. این روند در نهایت عرضه واقعی شمش را کاهش خواهد داد و باعث افزایش قیمت آن خواهد شد. آمار سود فولاد سازها هم نشان از جهش بیش از چهل درصدی نسبت به سال قبل است بنابراین دولت از این منظر هم تحت فشار نیست. بنابراین جای نگرانی نیست، همه چیز آرومه!!
پایگاه خبری فولاد ایران
بازار جهان: مونا تابان
بازار ایران: محمد چیت ساز

۹ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۵۲
تعداد بازدید : ۸۲۱
کد خبر : ۶۸,۲۱۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید