به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چرا وابستگی فزاینده روسیه به چین باید پوتین را نگران کند؟

پایگاه خبری فولاد ایران- اقتصاددانان هشدار داده اند که گرچه شاید ولادیمیر پوتین روابط نزدیک خود با چین را تبلیغ کرده باشد، اما روسیه ممکن است بیش از حد برای تجارت به چین وابسته شود. پس از آنکه غرب روسیه را به عنوان مجازات جنگی که پوتین در فوریه 2022 آغاز کرد تحریم کرد، روسیه جهان را به کشورهای دوست و غیر دوست تقسیم کرد و به گروه اول شرایط تجاری مطلوبی را برای صادرات خود پیشنهاد داد که مهمترین آنها نفت و گاز بود. چین رسما نسبت به جنگ پوتین بی طرف است و به عنوان یک کشور دوست، در دسامبر سال 2023 رکورد تجارت بین دو کشور را اعلام کرد. این رقم بین ژانویه تا نوامبر به 218 میلیارد دلار رسید که بیشتر از کل سال قبل است.

به گزارش فولاد ایران، روسیه همچنین تامین کننده بزرگ محصولات کشاورزی مانند گندم است. این کشور به نوبه خود واردات کالاهای مصرفی و صنعتی چینی را افزایش داده است. اما اقتصاددانان روسی هشدار دادند که اگر چین مجبور شود بین غرب و روسیه یکی را انتخاب کند، به نفع مسکو نخواهد بود. چرا که شرکای تجاری اصلی چین مانند اتحادیه اروپا، ایالات متحده امریکا، ژاپن و کره جنوبی نسبت به مسکو در جبهه مخالفند و محصولات بیشتری نسبت به روسیه به چین می فروشند.

در حالی که چین تقریباً یک سوم تجارت روسیه را تأمین می کند، سهم روسیه در گردش تجاری چین شامل 5.1 درصد در واردات و 3.3 درصد در صادرات است که بسیار کمتر از کشورهای مخالف آن است و خطر کاهش تجارت در صورت تحریم های ثانویه وجود دارد.

افزایش گردش مالی به نجات اقتصاد روسیه در مواجهه با تحریم های مرتبط با جنگ کمک کرده است، اما بسیاری از مقامات و رهبران تجاری در روسیه نگران هستند که این ترتیبات بیشتر به نفع چین بوده باشد تا روسیه.

منبع: newsweek

ترجمه: مونا تابان شمال

۱۹ دی ۱۴۰۲ ۱۳:۴۴
تعداد بازدید : ۴۱۶
کد خبر : ۶۸,۳۴۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید