پایگاه خبری فولاد ایران- جلسات ماه های ژوئیه و اکتبر سال گذشته در ژنو با حضور دانشمندان و کارشناسان سیاست از گروه های هوش مصنوعی آمریکای شمالی، در کنار نمایندگان دانشگاه Tsinghua و سایر موسسات تحت حمایت دولت چین برگزار شد. شرکت کنندگان در این جلسات گفتند که این مذاکرات به هر دو طرف اجازه داد تا در مورد خطرات ناشی از فناوری نوظهور بحث کنند و سرمایه گذاری در تحقیقات ایمنی هوش مصنوعی را ارتقا دهند. آنها افزودند که هدف نهایی یافتن یک مسیر علمی رو به جلو برای توسعه ایمن فناوری پیشرفتهتر هوش مصنوعی است.
اینها، نشانه نادری از همکاری چین و آمریکا در بحبوحه رقابت برای برتری بین دو قدرت بزرگ در زمینه فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی است. در حال حاضر، موضوع ایمنی هوش مصنوعی با توجه به خطرات وجودی بالقوه برای بشریت به یک نقطه مورد علاقه بین توسعه دهندگان این فناوری در هر دو کشور تبدیل شده است.
سفارت چین در بریتانیا گفت: «چین از تلاشها برای بحث درباره حکمرانی هوش مصنوعی و توسعه چارچوبها، هنجارها و استانداردهای ضروری بر اساس اجماع گسترده حمایت میکند». چین آماده برقراری ارتباط، تبادل و همکاری عملی با احزاب مختلف در زمینه حکمرانی جهانی هوش مصنوعی است و اطمینان حاصل می کند که هوش مصنوعی به گونه ای توسعه می یابد که تمدن بشری را توسعه دهد.
در طول این گفتگوها، کارشناسان هوش مصنوعی از هر دو طرف در مورد زمینههایی براي مشارکت در همکاریهای فنی و همچنین پیشنهادهای سیاستی ملموستر که به بحثهای پیرامون نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره هوش مصنوعی در جولای 2023 و نشست سران هوش مصنوعی بریتانیا در نوامبر گذشته منجر شد، مذاکره کردند.
به گزارش فولاد ایران، درخواستهای فزایندهای برای همکاری بین قدرتهای پیشرو برای مقابله با ظهور هوش مصنوعی وجود دارد. در ماه نوامبر، دانشمندان چینی که بر روی هوش مصنوعی کار میکنند، به دانشگاهیان غربی پیوستند و خواستار کنترلهای سختتر بر این فناوری شدند و بیانیهای را امضا کردند که هشدار میداد هوش مصنوعی پیشرفته در دهههای آینده یک «خطر وجودی برای بشریت» خواهد داشت. این گروه، که شامل اندرو یائو، یکی از برجستهترین دانشمندان رایانه چینی بود، خواستار ایجاد یک نهاد نظارتی بینالمللی، ثبت اجباری و ممیزی سیستمهای هوش مصنوعی پیشرفته برای توسعهدهندگان شد.
منبع: فایننشال تایمز