به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

نبرد انرژی پاک بین ایالات متحده و چین

پایگاه خبری فولاد ایران- دولت ایالات متحده به شدت به دنبال راه هایی برای رقابت در زمینه بازی انرژی پاک بین ایالات متحده و چین است. در حالی که دولت فدرال در حال حاضر تریلیون ها دلار به کارخانه ها و زیرساخت های ایالات متحده با تمرکز ویژه بر ظرفیت تولید انرژی پاک می ریزد، این سرمایه گذاری می تواند به طور جدی به دلیل غلبه محصولات ارزان چینی در بازار جهانی کاهش یابد.
به گزارش فولاد ایران، ایالات متحده به طور فزاینده ای سیاست های تجاری حمایت گرایانه ای را تحمیل می کند که تهدیدی برای تشدید تنش های جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین است بدون اینکه در واقع آسیب زیادی به این موضوع وارد کند.
ایالات متحده در حال حاضر در حال افزایش هزینه های خود در صنعت انرژی پاک داخلی است، اما آنها دیر وارد بازی شده اند.
چین سال‌هاست که از رقبا پیشی گرفته است. سال گذشته آنها سطح هزینه‌های ایالات متحده برای انرژی پاک را چهار برابر کردند و در حال حاضر زنجیره‌های تامین انرژی پاک را که به سراسر جهان رسیده است، تقویت کرده است.
پکن انحصارات موثری بر تعداد قابل توجهی از فاکتورهای اصلی زنجیره تامین دارد. طبق گزارش اخیر نیویورک تایمز، "چین حدود 80 درصد از پنل های خورشیدی جهان، نزدیک به 60 درصد از وسایل نقلیه الکتریکی و بیش از 80 درصد از باتری های خودروهای الکتریکی را تولید می کند." علاوه بر این، چین 60 درصد مواد معدنی کمیاب جهان را تولید و نزدیک به 90 درصد آن را پردازش می کند.
ایالات متحده در تلاش است راهی برای مقابله با این چالش بیابد. استراتژی اصلی دولت در پنج سال گذشته اعمال تعرفه بر انواع کالاهای چینی به منظور محافظت از سازندگان آمریکایی بوده است که نمی توانند محصولات خود را به اندازه کافی ارزان بفروشند تا رقابت کنند.
اقتصاد چین در حال کند شدن است و پکن با دوبرابر کردن توان تولید و صادرات واکنش نشان می دهد. در واقع، نگرانی مشروع و فزاینده ای وجود دارد که چین با کاهش تقاضای خود به سمت تولید بیش از حد و ظرفیت مازاد تعداد زیادی از محصولات پیش می رود. با غرق شدن در مازاد، چین احتمالاً سعی خواهد کرد پانل‌های خورشیدی غیر ضروری، خودروهای الکتریکی و سایر محصولات را با تخفیف زیاد وارد بازار جهانی و اقتصاد جهانی را تهدید کند.
به نظر می رسد احتمالا مقامات ایالات متحده تعرفه های خودروهای برقی و سایر کالاهای استراتژیک از چین را به عنوان بخشی از بازنگری مداوم مالیات ها که از چهار سال پیش توسط دولت ترامپ آغاز شد، افزایش دهند. در حال حاضر، میانگین قیمت یک خودروی برقی چینی حدود 28000 دلار است در حالی که در ایالات متحده 47500 دلار است.
کنگره همچنین برای اعمال تعرفه های بیشتر بر واردات چینی لابی می کند. یک کمیته دو حزبی مجلس نمایندگان در ماه نوامبر و در 5 ژانویه سال جاری نامه هایی به دولت بایدن صادر کرد و از دولت خواست که به ترتیب بر خودروهای برقی و نیمه هادی های چینی تعرفه وضع کند.
اما وضع تعرفه ها مجموعه ای از معایب خود را دارد. نخست، این اقدام می‌تواند تنش‌های تجاری موجود با چین را تشدید کند، در زمانی که رشد اقتصاد سبز هنوز تا حد زیادی به واردات چین بستگی دارد. این امر می‌تواند به همان اندازه به تولیدکنندگان ایالات متحده صدمه بزند که به آنها متکی هستند. دوم، ممکن است بیهوده باشد. سیاست های حمایت گرایانه در ایالات متحده نمی تواند دیگر کشورها را از دستیابی به صادرات ارزان چین باز دارد، به این معنی که چین همچنان می تواند یک تعیین کننده قیمت جهانی با یا بدون دخالت واشنگتن باشد و در نهایت بازار جهانی را ترک کند که ایالات متحده به سادگی نمی تواند در آن رقابت کند.


منبع: Oilprice

۱ بهمن ۱۴۰۲ ۱۱:۲۸
تعداد بازدید : ۴۱۴
کد خبر : ۶۸,۴۷۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید