به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چرا بازارهای نفت به اختلالات عرضه و ریسک ژئوپلیتیک واکنش نشان نمی دهند؟

پایگاه خبری فولاد ایران- در گذشته، هر گونه پیشنهادی مبنی بر درگیری در خاورمیانه باعث افزایش قیمت نفت می شد. اما آن به گذشته مربوط است. اکنون، جنگ بین اسرائیل و حماس در حال گسترش است، تانکرها و کشتی‌های کانتینری در حال ترک دریای سرخ هستند، و با این حال قیمت نفت به جایی رسیده است که یک ماه پیش بود، با وجود یک اختلال واقعی در عرضه در ایالات متحده.
این هفته شاهد کاهش تولید نفت خام در داکوتای شمالی بین 650000 تا 700000 بشکه در روز بودیم که مقدار قابل توجهی از تولید روزانه است. اما به نظر می رسد که این کاهش هیچ تاثیری بر قیمت بین المللی نفت نداشته است. زیرا همه انتظار دارند به محض پایان یافتن آخرین سرما، این تولید به مسیر خود بازگردد.
به گفته جان کمپ از رویترز، به نظر می رسد همه انتظار دارند تقاضا برای نفت در سال جاری تقریباً به همان میزان تولید در ایالات متحده، برزیل و گویان افزایش یابد. و به همین دلیل است که قیمت نفت حتی در مواجهه با اختلالات عمده عرضه و یک اختلال واقعی افزایش نمی یابد.
در عین حال، به نظر می‌رسد که داده‌های اقتصادی از بزرگترین محرک تقاضا در جهان، چین، دوباره ناامید شده است، حتی اگر نرخ رشد برای سه ماهه چهارم 5.2٪ را نشان دهد.
بحث ظرفیت اضافی اوپک در میان تحلیلگران محبوب است. در واقع، اوپک و شرکای او در اوپک پلاس، مجموعا ظرفیت اضافی بیش از 4 میلیون بشکه در روز دارند. با این حال، این حداقل اهمیتی ندارد، مگر اینکه این کشورهای تولید کننده تصمیم به استفاده از آن داشته باشند که در حال حاضر، آنها دقیقا برعکس عمل می کنند.
اوپک پیش بینی می کند تقاضای نفت در سال 2024 به شدت رشد کند و به 1.85 میلیون بشکه در روز برسد. آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد که طبق پیش‌بینی‌های خود، با افزایش سرعت انتقال انرژی و افزایش فروش خودروهای برقی، این رشد کند شود.
به گزارش فولاد ایران، از نظر تاریخی، اوپک در چند سال گذشته نسبت به آژانس بین‌المللی انرژی به روند تقاضای واقعی نزدیک ‌تر بوده است. با این حال، بازار در حال حذف این موضوع نیز هست. ظاهرا بازار در حال حاضر منتظر گزارش بعدی تولید ناخالص داخلی چین است تا ناامیدتر شود.


منبع: Oilprice

۴ بهمن ۱۴۰۲ ۱۱:۲۱
تعداد بازدید : ۴۲۶
کد خبر : ۶۸,۵۲۶

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید