به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چرا باید نگران نانوپلاستیک ها باشیم؟

پایگاه خبری فولاد ایران- این که دانشمندان 240000 نانو ذره پلاستیک را در یک بطری معمولی آب پیدا کردند به چه معناست؟
عدد بزرگ است و هشدار دهنده به نظر می رسد، اما قبل از اینکه بتوانیم تصمیمات آگاهانه ای در سطح فردی و اجتماعی بگیریم، باید به این سؤالات پرداخته شود. آیا باید بطری های پلاستیکی را برای آب و سایر نوشیدنی ها ممنوع کنیم؟ آیا به هشدارهای بهداشتی نیاز دارید؟ آیا انجام این کار باعث نجات جان انسان‌ها می‌شود یا فقط توجه و پول ناشی از مشکلات بهداشتی مبرم‌تر را می‌طلبد؟
آنچه مصرف کنندگان باید بدانند این است که چه مقدار پلاستیک در یک لیوان آب لوله کشی در مقایسه با آب بطری شده وجود دارد.
مارک جونز، شیمیدان صنعتی بازنشسته، اشاره می کند که سؤالات در مورد تأثیرات نانوذرات وارد شده به بدن بر سلامتی زیاد است. پیامدهای سلامتی نانوذرات استنشاقی و بلعیده شده از اجاق گاز، آتش هیزم، شمع، سیگار، سیگار الکترونیکی، موتورهای دیزل و موارد دیگر به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است.
همه ما در بسیاری از موارد در معرض نانوذرات بسیار بیشتری از آنچه در آب بطری وجود دارد، هستیم. غلظت نانوذرات موجود در هوا معمولاً بر حسب وزن به ازای حجم هوا و قرار گرفتن در معرض ردیابی جرم گزارش می‌شود. اما ما به اندازه‌ای که رسانه‌ها گزارش کرده‌اند، پلاستیک نمی‌خوریم. در چند سال گذشته، سازمان‌های خبری تکرار کرده‌اند که ما هر هفته تقریباً معادل یک کارت اعتباری پلاستیکی می‌خوریم و بیشتر پلاستیکی که ما مصرف می کنیم از ذرات بزرگتر می آید. نانوذرات کوچک‌تر که در مطالعه جدید شناسایی شده‌اند، تغییر قابل‌ توجهی در جرم کل مصرف‌شده ایجاد نمی‌کنند.
با این حال، این مطالعه نشان می دهد که اندازه کوچک آنها ممکن است خطر ایجاد کند. نانوذرات می‌توانند وارد جریان خون شوند، وارد اندام‌ها شوند و به سلول‌ها نفوذ کنند و باعث آسیب شوند.
به گزارش فولاد ایران، انجام مطالعات مستقیم روی انسان بر روی اثرات طولانی مدت دشوار است، اما یک مطالعه کوچک نشان داد که در افراد مبتلا به بیماری کبدی پلاستیک بیشتری نسبت به افراد دارای کبد سالم وجود دارد و یک مطالعه کوچک دیگر ذرات پلاستیکی را در لخته‌های خون انسان نشان داد. مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که ذرات پلاستیک می‌توانند باعث ناباروری مردان شوند و در دوران بارداری به جنین وارد شوند.
این فقط در مورد آب بطری نیست، بلکه احتمالاً در مورد تمام آن نوشابه‌های گازدار، آب میوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و سایر نوشیدنی‌هایی است که در بطری‌های پلاستیکی فروخته می‌شوند. بسیاری از بطری های قابل استفاده مجدد پلاستیکی هستند یا درب پلاستیکی دارند. مقابله با این مشکل به اطلاعات بیشتری در مورد اندازه و انواع ذراتی که خطرناک ترین هستند و از کجا می آیند نیاز دارد.
کاهش مصرف آب راه حل نیست. شاید یک اصلاح فناوری وجود داشته باشد، برای کاهش تولید ذرات ممکن است تقاضا برای اشکال جدید بسته بندی وجود داشته باشد. و ممکن است تقاضای جدیدی برای آب و سایر نوشیدنی‌های فروخته شده در بطری‌های شیشه‌ای وجود داشته باشد.
اما اکنون اطلاعات هشدار دهنده کافی جمع آوری شده است که زمان آن فرا رسیده است که از ترس و خشم به سمت اقدام حرکت کنیم.


منبع: Japan Times

۹ بهمن ۱۴۰۲ ۱۲:۲۲
تعداد بازدید : ۳۱۴
کد خبر : ۶۸,۵۸۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید