به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چشم انداز بلندمدت تیره و تار روسیه علی رغم شکست دادن تحریم ها

پایگاه خبری فولاد ایران- ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، علی‌رغم بهترین تلاش‌های ایالات متحده و شرکای G7 برای خفه کردن درآمدهای نفتی مسکو و محروم کردن آن از فناوری نظامی، از مقاومت روسیه در برابر تحریم‌های بین‌المللی و انعطاف‌پذیری اقتصادی آن ابراز خرسندی کرده است.
پوتین در یکی از رویدادهای اخیر با تمسخر اقتصادهای اروپا گفت: "ما رشد داریم و آنها کاهش یافته اند و مشکلات آنها حتی قابل مقایسه با مشکلات ما نیست."
درست است که با نزدیک شدن به دومین سالگرد تهاجم روسیه به اوکراین، دولت روسیه میلیاردها دلار از صادرات نفت و الماس درآمد کسب می کند، کارخانه های نظامی آن به طور ثابت کار می کنند و بسیاری از بانک های روسیه هنوز می توانند به سیستم مالی بین المللی دسترسی داشته باشند.
روسیه با طیف گسترده تحریم های اعمال شده توسط کشورهای غربی سازگار شده است. اقتصاد روسیه در واقع یک درصد بزرگتر از آن چیزی است که در آستانه تهاجم بود.
اما چشم انداز بلندمدت به مراتب کمتر گلگون است. جنگ اقتصاد را مخدوش می کند و منابع را با سرعتی ناپایدار به تولید نظامی می کشد. روستک، یک شرکت دفاعی دولتی روسیه، تولید خودروهای زرهی را در سال منتهی به نوامبر تقریباً پنج برابر کرده است. افزایش مشابهی در تولید مهمات و هواپیماهای بدون سرنشین وجود داشته است.
به گزارش 
فولاد ایران، از فوریه 2022، دولت‌های غربی به دنبال کاهش درآمدهای روسیه از طریق تحریم صادرات انرژی و مواد معدنی و محروم کردن روسیه از فناوری و امور مالی بوده‌اند و توانایی روسیه برای جنگ را مختل کرده‌اند. بر اساس پایگاه داده ای که توسط شورای آتلانتیک ایجاد شده است، در این روند، آنها بیش از 15000 نهاد و شخص روسی را تحریم کرده اند.
اما تحریم ها زمان می برد تا تاثیر بگذارد. هنوز مشتریان زیادی برای فروش نفت و سایر کالاهای روسیه وجود دارد. بخش اعظم آسیا به تحریم‌ها نپیوسته است و برای روسیه همچنین تجهیزات با فناوری پیشرفته که زمانی از غرب خریداری کرده بود، فراهم می‌کند. به گفته الکساندر نواک، معاون نخست وزیر، هند و چین اکنون 90 درصد از صادرات نفت روسیه را تشکیل می دهند.
نشانه کمی وجود دارد که مردم عادی روسیه تحت تاثیر تحریم های غرب قرار گرفته باشند. فروشگاه های کالاهای لوکس در مسکو مملو از کالاهای غربی است که بسیاری از آنها از طریق کشورهای ثالث مانند قزاقستان وارد می شوند.
در هر حال، در حالی که روسیه ممکن است تا کنون تاثیر تحریم ها را خنثی کرده باشد، این تحریم ها به پیش بینی تیره و تار درازمدت کمک خواهند کرد.
روسیه احتمالاً 40 درصد از بودجه خود را در سال 2024 به ارتش اختصاص می دهد که معادل 8 درصد از درآمد ملی آن است. بخش‌هایی مانند آموزش و مراقبت‌های بهداشتی بر این اساس آسیب می‌بینند، زیرا منابع بیشتری برای تلاش‌های جنگ مصرف می‌شود.
اقتصاد آن به دلیل اتکای فزاینده روسیه به چین برای فناوری و به عنوان مشتری برای نفت و گاز این کشور مخدوش شده است. پکن ممکن است از آن به عنوان وابستگی فزاینده لذت ببرد، اما اگر فروش قطعات به روسیه دسترسی به بازارهای بسیار بزرگتر در غرب را در معرض خطر قرار دهد، پکن ممکن است نظر خود را تغییر دهد.
آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده است که صادرات نفت و گاز روسیه طی هفت سال آینده ممکن است 40 تا 50 درصد کاهش یابد، زیرا سرمایه‌گذاری خارجی متوقف می‌شود. به همین منظور، ایالات متحده اخیراً تحریم‌هایی را علیه یک پروژه گاز طبیعی مایع روسیه به نام Arctic LNG-2 اعلام کرد که اساساً هر نهادی را که ممکن است گاز تولید شده در آنجا خریداری کند، مورد توجه قرار می‌دهد.
تحریم ها به معنای از بین بردن توانایی های مسکو است. در این بین، روسیه در همه چیز، از تولید گلوله های توپ  گرفته تا نیروی کار، از مزیت انبوه نسبت به همسایه بسیار کوچکتر خود اوکراین برخوردار است. بهترین کاری که اوکراین می تواند انجام دهد این است که با ماشین جنگی کرملین به حالت توقف درآید. و امیدواریم که گسل‌های اقتصادی روسیه سریع‌تر از آنچه انتظار می رود، بدتر شود.


منبع: CNN

۱۰ بهمن ۱۴۰۲ ۱۰:۲۸
تعداد بازدید : ۴۰۷
کد خبر : ۶۸,۶۰۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید