پایگاه خبری فولاد ایران- صندوق بین المللی پول (IMF) جدیدترین چشم انداز اقتصاد جهانی خود را منتشر کرد و پیش بینی کرد که رشد اقتصادی در سال جاری و سال آینده 3.2 درصد ثابت خواهد ماند. رشد جهانی در پایان سال 2022 به 2.3 درصد رسید و تورم اندکی پس از آن به اوج خود رسید.
پیر-اولیویه گورینشاس، مشاور اقتصادی صندوق بینالمللی پول و مدیر تحقیقات، در وبلاگی در وبسایت صندوق نوشت: «بیشتر شاخصها همچنان به فرود نرم اشاره میکنند.» او گفت که اقتصاد جهانی "به طرز قابل توجهی انعطاف پذیر باقی می ماند". رشد ثابت است و تورم به کندی ادامه میدهد. با این حال، گورینچاس در مورد چالش های متعددی که باقی مانده است، هشدار داد که مستلزم اقدامات قاطع است. او با توجه به خطراتی از جمله تورم و واگرایی اقتصادی، از سیاستگذاران خواست تا "اقداماتی را که به حفظ یا حتی افزایش انعطاف پذیری اقتصاد جهانی کمک می کند، اولویت بندی کنند."
صندوق بینالمللی پول اظهار کرد که به ویژه در سالی که انتخابات متعدد در سرتاسر جهان برگزار می شود، نیاز به بودجه بندی مناسب غیر قابل انکار است.
بر اساس آخرین اخبار، اقتصاد یونان قرار است امسال نزدیک به 3 درصد رشد کند و تقریباً به اندازه قبل از بحران سال 2009 بازگردد و از میانگین رشد 0.8 درصدی منطقه یورو بسیار پیشی بگیرد. تورم مصرف کننده در آفریقای جنوبی در ماه مارس کمی بیشتر از حد انتظار کاهش یافت و به 5.3 درصد در مقایسه با 5.6 درصد در فوریه و بالاتر از پیشبینی 5.4 درصدی اقتصاددانان رسید. تورم نیجریه در ماه مارس به بالاترین حد در 28 سال گذشته رسید و به 33.2 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رسید که عمدتاً ناشی از افزایش سریع هزینه های غذا و انرژی است.
به گزارش فولاد ایران، خرده فروشی ایالات متحده در ماه مارس 0.7% افزایش یافت که از 0.3% پیش بینی شده توسط اقتصاددانان مورد نظر رویترز فراتر رفت. قیمت عمده فروشی هند در ماه مارس با افزایش 0.53 درصدی با سریع ترین نرخ در سه ماه گذشته افزایش یافت.
بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است که در ماه ژوئن نرخ بهره کاهش خواهد یافت.
اقتصاد چین در ژانویه تا مارس 5.3 درصد در مقایسه با دوره مشابه در سال 2023 رشد کرد که در سه ماهه قبل 5.2 درصد رشد داشت. تورم بریتانیا به پایینترین سطح خود از نوامبر 2021 کاهش یافته است. قیمتها در ماه مارس 3.2 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت اما از 3.4 درصد در فوریه کاهش یافت.
منبع: مجمع جهانی اقتصاد