پایگاه خبری فولاد ایران- پس از سالها که چین شریک اصلی تجاری آلمان بوده است، به نظر میرسد که ایالات متحده بیسروصدا در حال تصاحب جایگاه آن است.
به گزارش فولاد ایران، مجموع صادرات و واردات بین آلمان و ایالات متحده بین ژانویه تا مارس 2024 به 63 میلیارد یورو (68 میلیارد دلار) رسیده است. در همین حال، تجارت بین آلمان و چین به کمتر از 60 میلیارد یورو رسیده است.
کارستن برزسکی، رئیس تحقیقات کلان جهانی درING Research گفت: «عوامل متعددی در این حرکت نقش داشتند.
این تغییر نتیجه چندین عامل است: رشد قوی در ایالات متحده تقاضا برای محصولات آلمانی را افزایش داده است. در عین حال، جدا شدن از چین، تقاضای داخلی ضعیفتر در چین و چین که قادر به تولید کالاهایی بود که قبلاً از آلمان وارد میکرد (عمدتاً خودرو) صادرات آلمان به چین را کاهش داد.»
هولگر اشمیدینگ، اقتصاددان ارشد بانک برنبرگ، گفت که ایالات متحده مدتهاست بازار بزرگتری برای صادرات آلمان نسبت به چین بوده است. وی خاطرنشان کرد: "در حالی که سهم ایالات متحده از صادرات آلمان در سال های اخیر در حال رشد بوده است، این چین در حال کاهش بوده است." اشمیدینگ گفت: "اقتصاد چین در حال لکنت است و شرکت های آلمانی با رقابت شدیدتری از سوی شرکت های چینی یارانه ای روبرو هستند."
وی خاطرنشان کرد: «اکنون ایالات متحده در زمینه واردات نیز اهمیت بیشتری پیدا کرده است. آلمان استراتژی جدیدی را در مورد چین دنبال میکند و از شرکتها میخواهد که در مورد چین «ریسکزدایی» کنند. دولت این کشور تاکید کرده است که چین باید شریک آلمان باقی بماند، اما "رقابت سیستمی" به طور فزاینده ای رابطه بین این دو را مشخص کرده است.»
تنش ها بین اتحادیه اروپا و چین افزایش یافته و این دو تحقیقات در مورد شیوه های تجاری یکدیگر را آغاز کرده اند و تهدید به اعمال تعرفه بر واردات کرده اند.
ماه گذشته، یک نظرسنجی توسط موسسه اقتصادی آلمانی Ifo نشان داد که تعداد شرکتهایی که میگویند به چین وابسته هستند از 46 درصد در فوریه 2022 به 37 درصد در فوریه 2024 کاهش یافته است. این واقعیت که ایالات متحده به بزرگترین شریک تجاری آلمان تبدیل شده است، نشان دهنده تغییر الگوهای تجاری و جدا شدن تدریجی آلمان از چین است.
منبع: CNBC