به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

سرمایه‌گذاری عربستان روی شرکت هوش مصنوعی چینی

پایگاه خبری فولاد ایران- یک صندوق سرمایه‌گذاری عربستان سعودی به عنوان اولین سرمایه‌گذار خارجی از یک استارت ‌آپ مهم هوش مصنوعی در چین حمایت می‌کند. فشار ایالات متحده در سال‌های اخیر باعث شده تا شرکت‌های چینی از سرمایه داخلی برای توسعه خود استفاده کنند اما افراد مطلع می‌گویند عربستان سعودی که با سلطه سیلیکون‌ ولی بر بازار هوش مصنوعی مخالف است روی بزرگترین استارت ‌آپ هوش مصنوعی چین سرمایه‌گذاری کرده است.
به گزارش فولاد ایران، صندوق سرمایه‌گذاری Prosperity7 که بخشی از آن تحت مالکیت بازوی سرمایه‌گذاری آرامکو است، در یک دور سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیون دلاری برای استارت‌آپ هوش مصنوعی Zhipu AI حضور یافته است. ارزش شرکت چینی پس از جذب سرمایه حدود ۳ میلیارد دلار برآورد شده است.
سرمایه‌گذاری Prosperity7 روی استارت‌آپ چینی از آنجایی اهمیت دارد که محدودیت‌های آمریکا در حوزه هوش مصنوعی مولد باعث شده بود تا شرکت‌های چینی تنها از سرمایه‌ داخلی برای توسعه خود استفاده کنند. صندوق سعودی حالا تنها حامی مالی خارجی برای چهار استارت‌آپ مهم هوش مصنوعی در چین است.
شرکت Zhipu در کنار رقبایی مثل Moonshot AI، MiniMax و 01.ai، یکی از چهار استارت‌آپ مهم هوش مصنوعی در چین به حساب می‌آید که عمدتا به ارائه‌دهندگان ابر داخلی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری دولتی وابسته هستند.
این اقدام نشانگر میل سعودی‌ها به حمایت از اکوسیستم هوش مصنوعی چین است که سلطه آمریکا بر بازار هوش مصنوعی را به چالش می‌کشد. به گفته یکی از افراد نزدیک به این صندوق سرمایه‌گذاری: «سعودی‌ها نمی‌خواهند سیلیکون‌ولی بر این صنعت مسلط شود.»
سال گذشته واشنگتن برخی از سرمایه‌گذاری‌های آمریکا روی بخش هوش مصنوعی چین را ممنوع اعلام کرد و محدودیت‌هایی را نیز برای صادرات تراشه های پیشرفته‌ای در نظر گرفته که در آموزش مدل‌های هوش مصنوعی کاربرد دارند.
سرمایه‌گذاران بزرگ فناوری از جمله SoftBank و Tiger Global پیشتر از چندین شرکت چینی که در زمینه فناوری‌های نظارتی فعالیت داشتند حمایت کرده‌اند که از جمله آنها می‌توان به شرکت SenseTime اشاره کرد. یکی از مشاوران فناوری پکن می‌گوید: «از آنجایی که صندوق‌های آمریکایی در چین حضور ندارند، اهمیت عربستان سعودی برای اکوسیستم فناوری چین به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.»
جذب سرمایه از سرمایه‌گذاران خارجی برای استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی چین فرصتی است برای ورود به بازارهای خارجی است.
سرمایه‌گذاری اخیر سعودی‌ها بخشی از یک روند گسترده همکاری میان سرمایه‌گذاران سعودی و شرکت‌های فناوری چینی است که به دنبال مشتری و سرمایه خارجی هستند.
چندی پیش خبر دیگری از سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری عربستان روی شرکت لنوو، تولیدکننده چینی کامپیوتر‌های خانگی و لپ تاپ، منتشر شد که در ازای آن این شرکت چینی کارخانه‌ای برای تولید محصولات در عربستان احداث می‌کند. از آنجایی که سعودی‌ها به تازگی با تغییر رویکرد خود به سرمایه‌گذاری، تولید در داخل و آموزش نیروی کار ماهر داخلی را در اولویت قرار داده‌اند،‌ بسیاری از شرکت‌های چینی از جمله SenseTime، Tencent Cloud و Meituan نیز به دنبال توسعه در این کشور هستند.
در مقابل، ایالات متحده در سال‌های اخیر فشار روی متحدان خود را افزایش داده است تا از حمایت شرکت‌های فناوری چین دست بردارند.
شرکت اماراتی G42 در نتیجه چنین اقداماتی چندی پیش تمام فعالیت‌ خود را در چین متوقف کرد و پس از آن قرارداد‌ی ۱.۵ میلیارد دلاری را با مایکروسافت به امضا رساند.
سعودی‌ها نیز از فشار ایالات متحده در امان نیستند. گزارشی از بلومبرگ می‌گوید که صندوق سرمایه‌گذاری Alat، وابسته به صندوق ثروت ملی عربستان، این ماه اعلام کرده بود که برای توسعه صنعت نیمه‌رسانای داخلی در صورت لزوم به روابط خود با چین پایان می‌دهد.
آمیت میدا، مدیرعامل Alat، می‌گوید: «ایالات متحده شریک شماره یک ما و بازار شماره یک برای هوش مصنوعی، تراشه ها و صنعت نیمه‌رسانا است.»
استارت‌آپ Zhipu با بیش از ۸۰۰ کارمند از لحاظ تعداد کارکنان بزرگترین استارت‌آپ هوش مصنوعی مولد در چین به حساب می‌آید و پیش از این از غول‌های چینی از جمله علی‌بابا، میتوان و تنسنت جذب سرمایه کرده است و از حمایت سرمایه‌گذاران دولتی از جمله صندوق امنیت اجتماعی ملی نیز برخوردار است.


منبع: فایننشال تایمز

۱۲ خرداد ۱۴۰۳ ۰۷:۲۳
تعداد بازدید : ۴۷۱
کد خبر : ۶۹,۶۹۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید