به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

خطرات تامین گاز اروپا علیرغم سطح ذخیره سازی بی سابقه

پایگاه خبری فولاد ایران- قیمت گاز طبیعی اروپا طی سه ماه گذشته با وجود خروج اتحادیه اروپا از فصل گرمایش زمستانی با سطح بی سابقه گازی که هنوز در انبار است، 40 درصد افزایش یافته است.
افزایش قیمت در طول فصلی که تقاضای گاز خانگی کم است، نتیجه نگرانی‌ها در مورد اختلالات عرضه و افزایش واردات LNG آسیا به دلیل کاهش قیمت‌های نقطه‌ای و موج گرما در بخش‌هایی از چین و هند و سایر کشورهای جنوب شرقی آسیا بود.
به گزارش فولاد ایران، کشش قوی‌تر LNG به آسیا باعث شده تا اروپا در بهار واردات کمتری داشته باشد، و مازاد عمده ذخیره‌سازی گاز اروپا، در حالی که همچنان در بالاترین سطح و بالاتر از میانگین فصلی است، از پایان فصل گرمایش زمستانی کاهش یافته است.
همانطور که جدیدترین جهش در قیمت های معیار قاره نشان داده است، خطرات برای عرضه گاز اروپا همچنان وجود دارد.
تحلیلگران می گویند که اروپا احتمالاً سایت های ذخیره سازي خود را قبل از ضرب الاجل خود در 1 نوامبر برای دومین سال متوالی پر خواهد کرد. اما نگرانی‌ها در مورد قطعی دیگر در عرضه باقی‌مانده از روسیه و قطعی‌های برنامه‌ریزی نشده در نروژ - در حال حاضر بزرگترین تامین‌کننده گاز اروپا - بازارها را در حاشیه نگه می‌دارد و قیمت‌ها را تا پایان سال جاری افزایش می‌دهد.
بر اساس داده‌های شرکت زیرساخت گاز اروپا، سایت‌های ذخیره‌سازی گاز اتحادیه اروپا تا 11 ژوئن 72.3 درصد پر بود.
فصل پر کردن مجدد آغاز شده است و اتحادیه اروپا میزان گاز خود را در ذخیره سازی از 58 درصد در پایان زمستان افزایش داده است که به لطف زمستان ملایم تر، خود رکورد بالایی از گاز قابل دسترس برای پایان فصل گرما بود و تقاضای صنعت را کاهش داد.
بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط تحلیلگر بازار رویترز، مازاد ذخایر گاز در مقایسه با میانگین ده ساله، تا اوایل ژوئن نسبت به پایان فصل گرمایش در 31 مارس کاهش یافته است.
با این اوصاف، سطوح ذخیره‌سازی همچنان بسیار بالاتر از میانگین‌های فصلی است و این احتمال وجود دارد که اروپا به هدف ذخیره‌سازی کامل خود قبل از ضرب‌الاجل 1 نوامبر دست یابد.
با این حال، افزایش آهسته‌تر از حد معمول ذخایر گاز طبیعی، فشار صعودی را بر قیمت‌های اروپا وارد کرده است، که همچنین نشان‌دهنده خطراتی برای عرضه از نروژ و روسیه در هفته‌های اخیر بوده است. آسیا همچنین در حال افزایش رقابت برای تامین LNG است، زیرا امواج گرما در جنوب و جنوب شرق آسیا، محموله ها را از اروپا منحرف می کند.
در این ماه، قیمت بنچمارک گاز طبیعی اروپا قبلاً در دو نوبت افزایش یافته است زیرا بازار از شوک های عرضه بیم داشت.
معاملات آتی گاز طبیعی هلندی TTF، معیار معاملات گاز اروپا، در یک روز در اوایل ژوئن 10 درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح در شش ماه گذشته رسید، زیرا عرضه از نروژ در بحبوحه قطعی های برنامه ریزی نشده کاهش یافت.
این قطعی برنامه ریزی نشده آسیب پذیری اروپا را که به واردات گاز طبیعی متکی است، نشان داد، زیرا نروژ پس از حمله روسیه به اوکراین و کاهش صادرات گاز روسیه به اتحادیه اروپا، بزرگترین تامین کننده گاز اروپا شد.
عدم قطعیت در مورد تامین گاز باقیمانده روسیه از طریق خطوط لوله به اروپا نیز قیمت گاز در هاب هلند را در این هفته افزایش داد.
پس از اینکه غول انرژی آلمان یونیپر قراردادهای عرضه گاز روسیه خود را فسخ کرد و بازار را نگران جریان باقیمانده گاز از روسیه به اروپا کرد، قیمت ها 3 درصد افزایش یافت.
وود مکنزی در گزارشی در این هفته گفت: اما از آنجایی که قیمت‌ها در اروپا طی سه ماه 40 درصد جهش کرده‌اند و قیمت‌های لحظه‌ای LNG در آسیا در بالاترین حد خود در شش ماه گذشته قرار دارد، افزایش قیمت‌های آسیایی می‌تواند در کوتاه‌مدت به رشد تقاضای LNG آسیا منجر شود.
لوسی کالن، مدیر تحقیقات EMEA Gas & LNG Research در Wood Mackenzie گفت: کاهش تقاضای اروپا قیمت ها را کاهش داده و LNG را به آسیا وارد کرده است و تنها واردات به چین 22 درصد افزایش یافته است.
با نگاهی به آینده، قیمت‌های بالا احتمالاً برای رشد تقاضای آسیایی در کوتاه‌مدت مشکلاتی ایجاد می‌کند. در نتیجه، سطح ذخیره‌سازی اروپا در مسیر رسیدن به ظرفیت کامل تا پایان سپتامبر باقی می‌ماند و تا اکتبر به همین شکل باقی می‌ماند.
در عین حال، اروپا همچنان با خطرات عرضه مواجه است، که بزرگترین آنها تامین گاز روسیه است، خواه این از طریق قطع زودهنگام انتقال از طریق اوکراین باشد یا در نتیجه رسیدگی های داوری در انتظار بین شرکت های انرژی اروپایی و گازپروم.
به گفته شرکت WoodMac's Cullen، علاوه بر این، تعمیر و نگهداری ناخواسته یا طولانی‌مدت نروژ نقش مهمی در قیمت گاز اروپا و سرعت پر کردن ذخیره‌سازی دارد، زیرا نروژ اکنون بزرگترین تامین‌کننده گاز اروپا است.


منبع: Oilprice

۲۶ خرداد ۱۴۰۳ ۰۹:۲۱
تعداد بازدید : ۳۰۲
کد خبر : ۶۹,۸۳۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید