به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

آیا اوپک پلاس به زودی تولید خود را دوباره کاهش می دهد؟

پایگاه خبری فولاد ایران- اوایل ژوئن شاهد تمدید 3.66 میلیون بشکه ای کاهش تولید اوپک پلاس تا پایان سال 2025 بودیم. این سازمان همچنین اعلام کرد که کاهش 2.2 میلیون بشکه دیگر در روز را تا پایان سپتامبر 2024 تمدید خواهد کرد. مجموع این کاهش ها حدود 5-6 میلیون بشکه است.
با وجود این، معیار قیمت جهانی نفت برنت نتوانست از سطح کلیدی 90 دلار در هر بشکه که آخرین بار در سپتامبر به دست آمده بود، عبور کند. این بدان معناست که دو محرک اصلی در ائتلاف اوپک پلاس - عربستان سعودی و روسیه - از قیمت نفت مورد نیاز برای متعادل کردن بودجه خود فاصله زیادی دارند. پس آیا تولید را حتی بیشتر کاهش خواهند داد؟
این یک تصور غلط رایج است که عربستان سعودی مملو از پول نفت است. این به هیچ وجه درست نیست، زیرا پادشاهی اکنون در حال مبارزه با قیمت نفت برنت در سال 2024 است که به 96.17 دلار آمریکا رسیده است. به گزارش فولاد ایران، این کشور کسری بودجه امسال را 79 میلیارد ریال سعودی (21.07 میلیارد دلار آمریکا) پیش بینی کرده است که بیشتر ناظران بازار نفت معتقدند که بسیار خوش بینانه است.
همانطور که در همه شرایطی که هزینه ها بیشتر از درآمد است، بخشی از مشکل این است که کشور هرگز به طور کامل از جنگ قیمت نفت 2014-2016 یا جنگ کوتاه مدت قیمت نفت در سال 2020 بهبود نیافته است. هدف این دو جنگ تخریب یا حداقل از کار انداختن جدی صنعت نوپا در آن زمان نفت شیل ایالات متحده بود که عربستان به درستی آن را تهدیدی مستقیم برای بخش نفت کلیدی خود و در نتیجه برای قدرت خود در جهان می دانست. عربستان سعودی با افزایش چشمگیر تولید خود و برادران اوپک خود، قصد داشت قیمت نفت را برای مدتی طولانی کاهش دهد که بخش شیل در حال توسعه ایالات متحده را ورشکست کند.
اما بخش شیل ایالات متحده توانایی خارق‌العاده‌ای برای سازماندهی مجدد سریع خود به یک صنعت کم‌هزینه نشان داد که قادر به تحمل قیمت‌های بسیار پایین‌تر از سایر تولیدکنندگان از جمله تولیدکنندگان عربستان سعودی و اوپک بود. به گفته آژانس بین‌المللی انرژی، در نتیجه، این دو بازیگر اخیر بودند که از نظر مالی به میزان بیش از 450 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی از دست رفته جمعی در این دوره دو ساله متضرر شدند. عربستان سعودی از مازاد بودجه به کسری بی سابقه در آن زمان در سال 2015 یعنی 98 میلیارد دلار رسید و حداقل 250 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود را برای بسیاری از مقامات ارشد سعودی هزینه کرد.
بخش دیگری از مشکل، سابقه هزینه های کشور در پروژه های مختلف اجتماعی است که متعاقباً به طور چشمگیری افزایش یافت. اینها شامل 5 میلیارد دلار هزینه شده برای تعمیر و ساخت مجتمع کشتی در ساحل شرقی و میلیاردها دلار برای دانشگاه علم و فناوری ملک عبدالله به ارزش 23 میلیارد دلار است. پروژه‌های دیگر شاهد تخمین‌های هزینه‌ها حتی بیشتر از کنترل بودند، که مهم‌ترین آن توسعه شهر نئوم بود.
پروژه شهر خطی واقع در ابتدا با هزینه 1.5 تریلیون دلاری، از 106 مایل طول به تنها 1.6 مایل کاهش یافته است. علاوه بر این مازاد هزینه‌های هنگفت، عرضه اولیه سهام آرامکو در دسامبر 2019 به این معنی بود که سعودی‌ها مجبور بودند هزینه‌های سود سهام عظیمی را متعهد شوند. به طور خاص، آرامکو پرداخت 75 میلیارد دلار سود سهام در سال 2020 را تضمین کرد که سپس در سال 2023 به 97.8 میلیارد دلار افزایش یافت. برای سال 2024، آرامکو عربستان انتظار دارد 124.3 میلیارد دلار سود سهام بپردازد.
با توجه به اینکه عربستان سعودی - همراه با ایران و عراق - کمترین هزینه حمل هر بشکه نفت را در جهان دارند (فقط 1 تا 2 دلار در هر بشکه نفت) ممکن است راه حل موقتی برای مشکلات مالی آن صرفاً در تولید یافت شود. تولید بیشتر اگرچه چنین افزایشی قیمت نفت را پایین می‌آورد، اما می‌توان آن را به‌گونه‌ای سنجید که قیمت‌ها را به سطحی نزدیک به هزینه حمل‌ونقل عربستان سعودی پایین نیاورد، بنابراین به آن اجازه می‌دهد تا سود سالمی در هر بشکه داشته باشد و کسری مالی را کاهش دهد. با این حال، همچنان این مورد وجود دارد که هیچ مدرک واقعی مبنی بر اینکه عربستان سعودی ظرفیت افزایش تولید نفت خام خود را بسیار بالاتر از 10 میلیون بشکه در روز برای هر دوره پایدار بدون آسیب رساندن به یکپارچگی بلندمدت چاه های خود داشته باشد، وجود ندارد.
همچنین ناتوانی عربستان سعودی و برادران اوپک در انجام هر کاری معنادار بیشتر برای بالا بردن قیمت نفت، نگرانی عمیقی برای روسیه است که در 100 روز اول جنگ در اوکراین، نزدیک به 100 میلیارد دلار از صادرات نفت و گاز درآمد کسب کرد - به طور قابل توجهی بیشتر از هزینه آن برای ادامه مبارزه با جنگ.
با افزایش قیمت ها، روسیه با انجام معاملات خارج از شبکه توانست درآمد هر بشکه نفت خود را بسیار بالاتر از سقف 60 دلار بشکه ای که در آن زمان اعمال می شد، حفظ کند. این قیمت ها بالاتر از سطح 60 دلار آمریکا بود، اما همچنان از قیمت نفت عربستان سعودی و اعضای اوپک پایین تر بود. با این حال، با کاهش قیمت ها، این حاشیه سود برای روسیه کاهش یافت. پس از جهش اولیه در درآمدهای نفتی آن پس از تهاجم ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ به اوکراین، قیمت نفت برنت مسکو رسماً به ۱۱۵ دلار آمریکا رسید. با این حال، از آنجایی که جنگ‌ها به بودجه‌هایی که به‌راحتی قابل اندازه‌گیری هستند و دقیقاً به آن پایبند نیستند، پایبند نیستند، قیمت غیررسمی نفت در حد سربه‌ساخت مالی همان چیزی است که رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین فکر می‌کند در هر لحظه باید باشد. همه این‌ها نشان‌دهنده این است که هر دو کشور کلیدی اوپک پلاس احتمالاً زودتر به جای دیرتر برای کاهش تولید بیشتر از این کارتل تلاش می‌کنند. اما اگر این کار را انجام دهند دو مشکل برای آنها پیش می آید. اولین مورد این است که اگرچه چین حامی اصلی ژئوپلیتیک عربستان سعودی و روسیه می تواند نفت و گاز را با 30 درصد یا بیشتر تخفیف از تامین کنندگان اصلی خاورمیانه خود از طریق معاملات مختلفی که در چند سال گذشته توافق شده است خریداری کند، ولی اقتصاد غرب همچنان صادرات اصلی آن است.
در واقع، ایالات متحده به تنهایی هنوز بیش از 16 درصد از درآمد صادراتی چین را تشکیل می دهد. هر گونه افزایش قابل توجه در قیمت نفت به تقاضای محصولات چین از غرب آسیب می رساند و به جهش اقتصادی شکننده پس از کووید افزوده می شود. در واقع، به گفته یک منبع ارشد در مجتمع امنیت انرژی اتحادیه اروپا که اخیرا به طور انحصاری توسط OilPrice.com صحبت شده است، اگر قیمت نفت برنت بیش از 90 تا 95 دلار آمریکا برای بیش از یک چهارم سال باقی بماند، خسارت اقتصادی به چین به طرز خطرناکی افزایش خواهد یافت.
مشکل دیگر این است که ایالات متحده در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 2024 قرار دارد و این به نفع رئیس جمهور جو بایدن است که قیمت نفت و بنابراین، بنزین در جایی که هست، باقی بماند.


منبع: Oilprice

۱۳ تیر ۱۴۰۳ ۰۹:۲۷
تعداد بازدید : ۲۷۹
کد خبر : ۷۰,۰۵۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید