پایگاه خبری فولاد ایران- چین در تلاش برای تقویت رشد در دومین اقتصاد بزرگ جهان، با کاهش نرخ سیاست کوتاه مدت کلیدی و نرخ های وام معیار خود در روز دوشنبه، بازارها را شگفت زده کرد.
این کاهش ها پس از آن صورت می گیرد که چین هفته گذشته داده های اقتصادی سه ماهه دوم ضعیف تر از حد انتظار را گزارش کرد و رهبران ارشد آن برای یک پلنوم که تقریباً هر پنج سال یک بار برگزار می شود، ملاقات کردند.
این کشور در آستانه کاهش تورم است و با یک بحران طولانی مدت املاک، بدهی های فزاینده و احساسات ضعیف مصرف کننده و تجاری مواجه است. تنش های تجاری نیز در حال شعله ور شدن است، زیرا رهبران جهانی به طور فزاینده ای نسبت به سلطه صادرات چین محتاط می شوند.
به گزارش فولاد ایران، بانک خلق چین (PBOC) روز دوشنبه اعلام کرد که نرخ بازپرداخت معکوس هفت روزه را از 1.8 درصد به 1.7 درصد کاهش می دهد و همچنین مکانیسم عملیات بازار باز را بهبود می بخشد.
دقایقی بعد، چین در تثبیت ماهانه نرخ های وام معیار را با همان حاشیه کاهش داد. نرخ اولیه وام یک ساله (LPR) از 3.45 درصد قبل به 3.35 درصد کاهش یافت، در حالی که نرخ وام پنج ساله از 3.95 درصد به 3.85 درصد کاهش یافت.
خبرگزاری رسمی شین هوا به نقل از منابع ناشناس نزدیک به PBOC اعلام کرد که کاهش «قاطعانه» نرخ بهره نشان دهنده عزم آن برای تقویت بهبود اقتصاد است و این در پاسخ به اهداف پلنوم برای دستیابی به هدف رشد امسال بوده است.
به دنبال کاهش نرخ بهره، یوان چین به پایینترین حد در دو هفته اخیر یعنی 7.2750 در هر دلار سقوط کرد و سپس اندکی این افت را جبران کرد.
بازده اوراق قرضه دولتی چین در سراسر منحنی، با 10 سال و 30 سال کاهش به میزان 3 واحد پایه، قبل از تثبیت به ترتیب در 2.24 درصد و 2.45 درصد کاهش یافت.
قراردادهای آتی خزانه داری 30 ساله چین برای تحویل CTLU4 در سپتامبر 2024 تقریباً 0.3 درصد در معاملات اولیه روز دوشنبه افزایش یافت.
Zhang Zhiwei، رئیس و اقتصاددان ارشد Pinpoint Asset Management، گفت: «این واقعیت که PBOC منتظر کاهش فدرال رزرو برای اولین بار نبود، نشان می دهد که دولت فشار نزولی بر اقتصاد چین را تشخیص می دهد.»
او انتظار دارد پس از ورود فدرال رزرو به چرخه کاهش نرخ بهره، در چین کاهش بیشتری داشته باشد.
PBOC در بیانیه ای اعلام کرد که کاهش نرخ بهره چین با هدف "تقویت تعدیل های ضد چرخه ای برای حمایت بهتر از اقتصاد واقعی" است.
منبع: CNBC