پایگاه خبری فولاد ایران- وزیر امور خارجه چین در جریان دیدار روز جمعه با همتای ژاپنی گفت روابط ۲ کشور هماکنون در مرحله حساسی قرار دارد.
«وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین روز جمعه به دیدار «یوکو کامیکاوا»، همتای ژاپنی خود در حاشیه اجلاس وزرای خارجی اعضای آ.سه.آن (سازمان اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا) در لائوس رفت. این دو وزیر امور خارجه به بحث در مورد مسائل مورد مناقشهای همچون اتباع ژاپنی بازداشت شده در چین، ممنوعیتها در حوزه واردات مواد غذایی و محدودیتها برای صادرات نیمههادیها پرداختند.
به گزارش فولاد ایران، روابط چین و ژاپن در سالهای اخیر از بابت مسائل مختلفی همچون ادعاهای ارضی دو کشور، تنشهای تجاری و همچنین تصمیم جنجالی توکیو برای رهاسازی آب تصفیه شده نیروگاه هستهای تخریب شده فوکوشیما به دریا آسیب دیده است.
به رغم این مسائل، مقامهای پکن و توکیو در ماههای گذشته تلاشهایی به منظور از سرگیری مذاکرات مشورتی بین دو کشور داشتند که خبر از حرکت آنها به سمت پایداری روابط میداد.
کامیکاوا در جریان این نخستین مذاکرات رو در روی وزرای خارجه چین و ژاپن از هشت ماه قبل تا کنون موکدا خواستار آن شد که پکن محدودیتهایی که بر واردات محصولات غذایی ژاپنی بعد از اجرای طرح رهاسازی آب تصفیه شده نیروگاه فوکوشیما اعمال کرده را بر دارد.
این وزیرامور خارجه همچنین درخواست کرد که چین اتباع ژاپنی تحت بازداشت در این کشور را آزاد کند.
سال گذشته میلادی در رخدادی که روابط تجاری و بازرگانی میان چین و ژاپن را بدتر ساخت، مدیرعامل با نفوذ شرکت داروسازی ژاپنی «آستلاس فارما» در چین بازداشت شد.
بر اساس بیانیهای که وزارت امور خارجه ژاپن منتشر کرد کامیکاوا خطاب به وانگ یی گفت: «این بسیار مهم است که محیطی ایجاد شود تا اتباع و شرکتهای ژاپنی بتوانند با آرامش خاطر در چین فعالیت داشته باشند.»
ژاپن که از متحدان نزدیک آمریکا است همراستا با سیاستهای واشنگتن و متحدانش در گروه هفت تلاش داشته روابط اقتصادی خود با چین در حوزههای راهبردی را کاهش داده و با محدودیتها بر دسترسی پکن به نیمههادیهای پیشرفته همراهی کند.
کامیکاوا خطاب به وانگ یی گفت محدودیتهای ژاپن بر صادرات نیمههادی ها علیه هیچ کشور خاصی تنظیم نشده و ژاپن مایل به حفظ ارتباط سازنده با چین در این حوزه است.
این وزرای خارجه اعلام کردند برای تقویت ارتباطات منظم تلاش خواهند کرد و همدیگر را به کشور خود به منظور ادامه دادن به مذاکرات دعوت کردند.
منبع: CNBC