پایگاه خبری فولاد ایران- چین، بزرگترین سازنده پنلهای خورشیدی، خودروهای الکتریکی و توربینهای بادی، بزرگترین سکوی نفتی فراساحلی جهان را ساخته است که در میدان مرجان در عربستان سعودی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
به گفته رسانههای چینی، این ساختار نشان دهنده پیشرفتی در توسعه زیرساختهای انرژی دریایی در مقیاس بزرگ این کشور است. این همچنین نشان می دهد که تقاضای کافی برای نفت وجود دارد که انگیزه سرمایه گذاری در چنین ساختار عظیمی را فراهم کند.
در واقع، پارامترهای این سکو چشمگیر هستند. این سکو با ارتفاع 24 طبقه، بیش از 17000 تن وزن دارد، عرشه ای به اندازه 15 زمین بسکتبال دارد و ظرفیت سالانه 24 میلیون تن نفت خام، یعنی حدود 176 میلیون بشکه، و 7.4 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را دارد.
این سکو اکنون به عربستان سعودی می رود و در میدان مرجان نصب می شود که در حال حاضر با هدف افزایش تولید در حال توسعه است. این برنامه 12 میلیارد دلار هزینه دارد و روزانه 300 هزار بشکه به ظرفیت میدان اضافه می کند و مجموع آن را به 800 هزار بشکه در روز می رساند. همچنین 360000 بشکه دیگر در روز به تولید اتان و مایعات گاز طبیعی اضافه خواهد کرد. ظرفیت تولید گاز این میدان قرار است 2.5 میلیارد فوت مکعب در روز افزایش یابد.
به گزارش فولاد ایران، همه اینها در حالی اتفاق میافتد که آژانس بینالمللی انرژی اوج تقاضای نفت را قبل از سال 2030 پیشبینی میکند. به نظر میرسد با یا بدون آن اوج، تقاضای زیادی برای ظرفیت تولید جدید وجود خواهد داشت، حتی در شرایطی که عربستان سعودی برنامه توسعه گستردهتر ظرفیت تولید خود را در بحبوحه کاهش نفت لغو کرد.
تکمیل مگاسکوی چینی نیز با موفقیت دیگری، این بار از سوی شورون، مصادف شد. این شرکت هفته گذشته اعلام کرد که با موفقیت یک فناوری جدید استخراج فشار بالا را در یک چاه آب عمیق در خلیج مکزیک آزمایش کرده است. موفقیت این فناوری به این معنی است که منابع بیشتری می توانند قابل بازیافت شوند.
یکی از مدیران ارشد شورون گفت: «پروژه Anchor نشان دهنده پیشرفتی برای صنعت انرژی است. استفاده از این فناوری آبهای عمیق که اولین بار در صنعت است، به ما اجازه می دهد تا منابعی را که قبلاً دسترسی به آنها دشوار بود، باز کنیم و پیشرفت های مشابه با فشار بالا در آب های عمیق را برای صنعت امکان پذیر می کند.»
در همین حال، آژانس بینالمللی انرژی با انتشار گزارش ماهانه جدید نفت، پیشبینی خود را برای رشد تقاضای نفت در کمتر از یک میلیون بشکه در روز برای امسال و سال آینده حفظ کرد. با این حال، سرمایه گذاری هایی مانند پلت فرم مرجان و فناوری فشار قوی شورون از انواع کوتاه مدت نیستند. اینها سرمایه گذاری هایی هستند که بر روی تقاضای پایدار درازمدت برای هیدروکربن ها شرط بندی می کنند.
طبق همه پیش بینی ها، بزرگترین قاتل تقاضای نفت، برقی شدن حمل و نقل خواهد بود. این برقی سازی در چین سریعتر و جاهطلبانهتر است. با این حال، در حالی که فروش خودروهای برقی افزایش می یابد، چین در تلاش است تا تولید نفت داخلی خود را افزایش دهد تا وابستگی خود به واردات کمتر کند. در ضمن، افزایش فروش خودروهای برقی شامل جهش گسترده در فروش هیبریدی است که در هفت ماه اول سال 70 درصد افزایش یافته است.
تقاضا برای نفت بسیار دور از مرگ است و اخباری مانند تکمیل پلت فرم مرجان و فناوری استخراج پرفشار شورون گواه محکمی بر آن است. هر چقدر که دولت ها برای فناوری انتقال هزینه کنند، این بازار است که در نهایت تصمیم می گیرد چه منبع انرژی زنده بماند و چه چیزی بمیرد. در حال حاضر، به نظر میرسد که نفت و گاز کاملاً سالم هستند، حتی با وجود تکثیر جایگزین هایی مانند باد، خورشیدی و برقهای الکتریکی که توسط دولت حمایت میشود.
منبع: Oilprice