به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

تاثیر قطع عرضه لیبی بر بازارهای نفت

پایگاه خبری فولاد ایران- در بحبوحه اختلاف بر سر کنترل بانک مرکزی و درآمدهای نفتی، چندین میدان نفتی در سرتاسر لیبی تولید خود را متوقف کرده اند.
به گزارش فولاد ایران، در پی افزایش تنش‌های سیاسی در لیبی، تولید و صادرات نفت این کشور با تهدیدی جدی روبرو شده است. دولت مستقر در شرق لیبی روز دوشنبه اعلام کرد که میادین نفتی در شرق کشور که تقریباً تمام تولید نفت لیبی را تشکیل می‌دهند، بسته خواهند شد و تولید و صادرات متوقف می‌شود. این تصمیم در پی تشدید تنش‌ها بر سر رهبری بانک مرکزی لیبی اتخاذ شده است.
تولید نفت لیبی که قبل از بسته شدن به طور متوسط 1.2 میلیون بشکه در روز بود، در ماه های اخیر با نوسانات زیادی همراه بوده است و اختلالات عمده در ماه های آگوست و ژانویه به دلیل ناآرامی های سیاسی رخ داده است. تعطیلی فعلی ناشی از تنش های مجدد بین شرق و غرب لیبی، به ویژه بر سر رهبری بانک مرکزی لیبی است که بر ثروت نفتی این کشور نظارت دارد.
کارشناسان در حال ارزیابی تاثیر آن بر بازارهای جهانی نفت هستند. اروپا مقصد اصلی بشکه های لیبی است، و در سال های اخیر به طور فزاینده ای صادرات امسال لیبی را به خود اختصاص داده است. لیبی به طور متوسط در 12 ماه گذشته حدود 1.04 میلیون بشکه در روز صادر کرده است که بیشتر آن به اسپانیا، ایتالیا و فرانسه رفته است.
در حال حاضر، دشوار است که بگوییم این قطعی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. طولانی ترین توقف تولید نفت لیبی از ژانویه 2020 تا سپتامبر 2020 رخ داد و حدود 9 ماه به طول انجامید. این تعطیلی توسط نیروهای وفادار به خلیفه حفتر، رهبر ارتش ملی لیبی مستقر در بنغازی آغاز شد که تأسیسات نفتی کلیدی را به عنوان بخشی از درگیری سیاسی و نظامی گسترده تر علیه دولت وفاق ملی به رسمیت شناخته شده سازمان ملل متحد در طرابلس مسدود کرد.
در این دوره، تولید نفت لیبی از حدود 1.2 میلیون بشکه در روز به کمتر از 100 هزار بشکه در روز کاهش یافت که به شدت بر اقتصاد این کشور تأثیر گذاشت.
در حال حاضر، تأثیر این بحران بر بازار جهانی نفت هنوز مشخص نیست، اما با توجه به اهمیت تولید نفت لیبی در بازار جهانی، هرگونه اختلال طولانی ‌مدت می‌تواند بر قیمت‌های جهانی نفت تأثیرگذار باشد.


منبع: Oilprice

۷ شهریور ۱۴۰۳ ۱۰:۵۴
تعداد بازدید : ۳۶۱
کد خبر : ۷۰,۶۸۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید