پایگاه خبری فولاد ایران- همزمان با پیشرفت چین در صنعت تراشه های جهانی، دولت بایدن در حال اعمال کنترل های صادراتی جدید بر روی فناوری های حیاتی، از جمله محاسبات کوانتومی و کالاهای نیمه هادی است.
این قوانین که روز جمعه توسط وزارت بازرگانی ایالات متحده منتشر شد، کامپیوترها و اجزای کوانتومی را پوشش می دهد. ابزارهای پیشرفته ساخت تراشه؛ برخی از قطعات و نرم افزارهای مرتبط با فلزات و آلیاژهای فلزی؛ و همچنین تراشه های با پهنای باند بالا، یک جزء حیاتی برای برنامه های کاربردی هوش مصنوعی هستند.
این وزارتخانه «دلایل امنیت ملی و سیاست خارجی» را برای این اقدام ذکر کرد و گفت که این امر محصول گفتگوهای گسترده با شرکای بین المللی است.
این محدودیتها صادرات جهانی را در بر میگیرد، اما برای کشورهایی مانند ژاپن و هلند که کنترلهای مشابهی را اعمال میکنند، معافیتهایی اضافه میکند. دفتر صنعت و امنیت این وزارتخانهBIS انتظار دارد کشورهای بیشتری برای اعمال اقدامات مشابه اقدام کنند.
آلن استیوز، معاون دبیر دفتر در بیانیهای گفت: «اقدام امروز تضمین میکند که کنترلهای صادرات ملی ما همگام با فناوریهای در حال توسعه سریع است و زمانی که با شرکای بینالمللی همکاری میکنیم مؤثرتر است».
وی افزود: «همسویی کنترلهای ما بر روی فناوریهای کوانتومی و دیگر فناوریهای پیشرفته، توسعه و استقرار این فناوریها را برای دشمنان ما به طور قابل توجهی دشوارتر میکند تا امنیت جمعی ما را تهدید نکنند».
به گزارش فولاد ایران، هم چین و هم ایالات متحده به دنبال پیشرو بودن در محاسبات کوانتومی هستند که به نظر آنها یک فناوری بالقوه دگرگون کننده است.
اگرچه نام چین به صراحت در اسناد ذکر نشده است، اما این کنترل ها با مجموعه ای از اقداماتی است که دولت بایدن برای محدود کردن پیشرفت های پکن در زمینه هایی مانند هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی انجام داده است.
در بحبوحه افزایش محدودیتها و تحریمهای فناوری از سوی واشنگتن، پکن فشار کافی خود را افزایش داده و میلیاردها دلار سرمایه در فناوریهای حیاتی برای تقویت صنعت تراشه سازی خود ایجاد کرده است.
در حالی که ایالات متحده به تشدید کنترل ها ادامه می دهد، صنعت جهانی درجه ای از بی میلی نشان داده است. چین بزرگترین بازار نیمه هادی در جهان است و شرکت های آن مشتریان اصلی بسیاری از شرکت های نیمه هادی پیشرو در جهان از جمله شرکت های ایالات متحده هستند.
روز چهارشنبه، مدیر اجرایی غول تجهیزات تراشه هلندی ASML، که از ارائه تجهیزات نیمه هادی پیشرفته پیشرو در صنعت خود به چین محدود شده است، گفته است که محدودیت های تحت رهبری ایالات متحده در طول زمان "با انگیزه اقتصادی" بیشتر شده است، و اضافه کرد که او انتظار دارد امریکا هنگام تصمیم گیری در مورد تشدید قوانین صادرات نیمه هادی، منافع اقتصادی ASML را در نظر بگیرد.
در همین حال، وزیر تجارت کره جنوبی، چئونگ اینکیو، گفته است که اگر امریکا میخواهد سئول از محدودیتهای صادراتی بیشتر در نیمهرسانایهای چین پیروی کند، باید مشوقهای بیشتری ارائه دهد.
پکن مدتهاست که تاکید کرده است که محدودیتهای تراشههای ایالات متحده و متحدانش ضدرقابتی است و به زنجیره تامین نیمهرساناهای جهانی آسیب میزند.
منبع: CNBC