پایگاه خبری فولاد ایران- یک شرکت سوئدی در حال ساخت مزارع در سوپرمارکت ها به عنوان راه حلی سازگار با محیط زیست برای پرورش میوه و سبزیجات است. استارت آپ SweGreen که در حال حاضر در سوئد و آلمان وجود دارد، راهی برای پاسخ به کمبود آب، کمبود زمین کشاورزی و وابستگی به ژئوپلیتیک جهانی است.
پرورش سبزیجات به این صورت باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در حمل و نقل، ماندگاری طولانی تر و بهبود طعم آنها می شود.
به گزارش فولاد ایران، این سیستم کشاورزی در فروشگاه از روش هیدروپونیک استفاده می کند و گیاهان در بسترهای پشم سنگ در آب بدون خاک رشد می کنند. هر سکوی کشت می تواند مقدار غذای معادل تا سه هکتار زمین کشاورزی را پرورش دهد.
مشتریان می توانند سبزی ها را ببینند که در مقابل چشمانشان رشد می کنند و برداشت می شوند و سپس آنها را از قفسه می گیرند.
در حال حاضر، SweGreen می تواند تا 100 گونه مختلف محصول را پرورش دهد که شامل کاهو، شوید، نعناع و جعفری می شود.
سوپرمارکت ها تنها مکان هایی نیستند که به صورت محلی به دنبال راه حلی سازگار با محیط زیست هستند. رستوران ها، هتل ها و صاحبان املاک نیز می خواهند به این بازی بپیوندند.
در سال 2023، این شرکت سوئدی برنده جایزه پایداری IKANO شد و برای سومین سال متوالی نامزد FoodTech 500 شد، فهرستی جهانی که تأثیرگذارترین استارتآپها و مقیاسآپهای جهان را برای آینده غذا، فناوری و پایداری نشان میدهد.
منبع: یورونیوز