به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 41 سال 2024

گزارش هفته 41 سال 2024
شماره 732


سنگ آهن
 فولاد ایران: در بازار واردات چین، سنگ آهن خلوص 62 درصد هفته گذشته  از حدود 108 دلار به 104 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت و مجددا به حدود 106 دلار رسید.

قراضه
 فولاد ایران: در بازار واردات قراضه ترکیه هفته گذشته متوسط قیمت قراضه سنگین 20-80  از 382 دلار هفته قبل به 387 دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن تا 30 دلار رشد داشته  به حدود 306 دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز 6 دلار بالا رفته 361 دلار هر تن سی اف آر  ثبت شد.

بیلت
 فولاد ایران: هفته گذشته میانگین قیمت بیلت صادراتی فوب دریای سیاه از 475 دلار به هر تن سی اف آر به 487.5 دلار بهبود داشت. بازار داخلی بیلت چین به لطف افزایش تقاضا و رشد بازار آتی میلگرد صعودی بود و قیمت بیلت از 435 دلار هفته قبل به 453 دلار هر تن درب کارخانه رسید. بیلت وارداتی به چین هفته گذشته از 420 دلار به 407 دلار هر تن سی اف آر رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت 7  دلار افت داشته 491 دلار هر تن سی اف آر بود. در ترکیه نیز هفته گذشته میانگین قیمت بیلت وارداتی تا 50 دلار بهبود داشته به 545 دلار هر تن سی اف آر رسید.
بیلت در بازار ایران

بیلت
فولاد ایران: قیمت شمش به دلیل تقاضای بالای نوردکارها بالا رفت.

مقاطع
فولاد ایران: قیمت میلگرد صادراتی چین هفته گذشته 3 دلار بالا رفته به 515 دلار هر تن فوب رسید. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه 4 دلار ارزان تر شده 596 دلار هر تن فوب ثبت شد. همچنین هفته گذشته در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی از  522 دلار به 525 دلار هر تن سی اف آر افزایش داشت.
از طرفی در بازار داخلی امریکا میلگرد 5 دلار ارزان تر شده  725 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در 605 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد که 5 یورو افت داشت.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد
فولاد ایران: میلگرد همراه با نوسان قیمت ارز تغییر قیمت داد در حالیکه تقاضا بسیار ضعیف بود.

تیرآهن
فولاد ایران: تغییر قیمت ارز باعث تغییر قیمت تیرآهن شد اما از میانه هفته قیمت شروع به تنزل کرد.

ورق
 فولاد ایران : هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه از 510 دلار به 500 دلار هر تن فوب کاهش داشت. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین از 505 دلار به 515 دلار هر تن فوب رسید.  در جنوب شرق آسیا نیز میانگین قیمت ورق گرم وارداتی از 497 دلار  به حدود  514 دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت.
قابل ذکر است در بازار داخلی اروپا ورق گرم 5 یورو افت داشته به 550 یورو هر تن درب کارخانه رسید. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم با 5 دلار کاهش 725 دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد.
ورق در بازار ایران

گرم
فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 337000 ریال بود که تا روز چهارشنبه تغییری نداشت. مثل دیگر اقلام تغییر قیمت ارز محرک قیمت بود.

اکسین
فولاد ایران: امیدواری به بهبود قیمت ارز ورق اکسین را بالا برد اما از اواخر هفته قیمت برگشت.

سرد
فولاد ایران: بازار ورق سرد هم به دنبال نوسان قیمت ارز بالارفت اما پس از فرو نشستن قیمت ارز روند نزولی به خود گرفت.

گالوانیزه
فولاد ایران: عرضه و تقاضا تغییر جدی نداشت اما به دنبال تغییر نرخ ارز این کالا هم نوسان داشت.


تحلیل هفته

 
بازار جهانی
در بازارهای جهانی تغییر خاصی دیده نمی شود قیمت نفت همچنان بر مدار زیر 80 دلار ، قراضه بر مبنای 380 دلار سی اف آر بنادر ترکیه و شمش 460 دلار نوسان می کند تنها در بازار میلگرد شاهد بهبود محدود قیمت بودیم که ریشه در تقاضای چین دارد قیمت ورق گرم هم تا حدود 5 تا 10 دلار بهبود نشان داد.


بازار داخلی
سایه جنگ غزه بر اقتصاد ایران کاملاً محسوس است دولت از یکسو تلاش در کنترل تورم دارد و از سوی دیگر مدیریت بحران. در بعد تورم از طریق کنترل ترازنامه بانک ها تقاضا را مدیریت می کند این مطلب باعث می شود که تقاضای آهن آلات کاهش پیدا کند. در طول دو ماه گذشته این روند باعث شده تا تولید مقاطع به حداقل خود برسد به همین دلیل اکثر کارخانه های تولید کننده میلگرد، نبشی و ناودانی فاقد جوری جنس هستند این مطلب حتی در مورد کارخانه هایی که خود تولیدکننده شمش هستند و آن را تبدیل به میلگرد می کنند، مشهود است به همین دلیل در هفته گذشته حجم خرید شمش به شدت بالا رفت نوسان قیمت ارز نیز به این مطلب کمک کرد و رقابت بخش بازرگانی باعث شد تا حجم خرید شمش در بورس برای هفته قبل از 180 هزار تن هم فراتر برود جمع فروش شمش در بورس کالا در مهر ماه تابحال از 530 هزار تن فراتر رفته است رکورد فروش شمش در فروردین ماه با رقم 601 هزار و 588 تن بوده اما پس از آن روند نزولی شروع شده تا در مرداد ماه که به علت قطعی برق به 301 هزارو 760 تن رسیده است با نگرانی در مورد قطعی گاز احتمال می رود تقاضای شمش در هفته های پیش رو نیز افزایشی باشد اما در مورد میلگرد تقاضا بسیار ضعیف است آنچنانکه عرضه میلگرد نیز در هفته گذشته به حدود 60 درصد هفته قبل از آن کاهش پیدا کرد و به 116 هزار تن رسید در حالیکه از کل عرضه تنها 24 هزار تن آن معامله شد با ادامه این روند پایه قیمت میلگرد به دنبال افزایش قیمت شمش در بورس بالا می رود ولی به علت افت تقاضا در بازار تقاضای آن در بورس همچنان روند نزولی خواهد داشت.
در بازار ورق انتظار نمی رود شاهد تغییر جدی باشیم بسیاری از پروفیل سازها ترجیح می دهند به جای ورق از تسمه های تولید شده در بازار داخل استفاده کنند این مطلب روی تقاضای ورق های ضخامت زیر 5 میلیمتر اثر خواهد گذاشت در حالیکه بازار تختال در دنیا رو به افول است طبعاً بالا فتن قیمت ورق گرم بعید به نظر می رسد جدیداً ترکیه عوارض وارداتی بر واردات ورق گرم از چین، هند، ژاپن و روسیه را از 6 درصد به 43 درصد افزایش داده است شاید این فرصتی باشد برای کارخانجات ایرانی که با مازاد عرضه روبرو هستند تا بتوانند بخشی از محدودیت بر واردات این کشورها را جبران کنند کلاً بازار باید منتظر روشن شدن تکلیف جنگ در غزه و لبنان باشد.  

پایگاه خبری فولاد ایران
بازار جهان: مونا تابان
بازار ایران: محمد چیت ساز

۲۱ مهر ۱۴۰۳ ۰۹:۳۴
تعداد بازدید : ۶۱۹
کد خبر : ۷۱,۱۳۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید