به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

صنایع نفت و فولاد چین در وضعیت قرمز

پایگاه خبری فولاد ایران- به گفته The Global Treasurer، چین ثروت های بسیار متفاوتی را از بازارهای کالاهای خود به دست آورده است که تحت یک بحران طولانی مدت در بخش املاک از بین رفته اند.
به گزارش فولاد ایران، قیمت سنگ آهن چین نسبت به سال گذشته حدود 33 درصد کاهش یافته است و برای اولین بار از سال 2022 به زیر 90 دلار سقوط کرده است که باز هم به دلیل چرخه معیوب ضعف بنیادی چین است. در همین حال، چین - بزرگترین واردکننده نفت خام جهان - در نیمه اول سال 2024 به طور میانگین 11.05 میلیون بشکه در روز نفت خام وارد کرد که 2.9 درصد نسبت به 11.38 میلیون بشکه در روز ثبت شده در دوره مشابه سال قبل کاهش داشت. کاهش واردات نفت خام چین با دوره افزایش قیمت نفت همزمان شد و برنت از 77 دلار در هر بشکه در پایان دسامبر به بالاترین رقم 92 دلار در آوریل رسید، زیرا اوپک پلاس کاهش تولید داوطلبانه خود را عمیق تر کرد.
جای تعجب نیست که صنایع نفت و فولاد چین اکنون در وضعیت قرمز قرار دارند. زیان انباشته در بزرگترین صنعت فولاد جهان به 34 میلیارد یوان (4.76 میلیارد دلار) در 9 ماه اول سال رسیده است، در حالی که بخش پالایش نفت چین نیز شاهد زیان های عمیق 32 میلیارد یوان (4.5 میلیارد دلار) در طول این دوره بوده است. کارخانه‌های فولاد مجبور شده‌اند تولید خود را کاهش دهند تا از حاشیه سود خود محافظت کنند، در حالی که پالایشگاه‌های نفت نیز با پذیرش سریع خودروهای الکتریکی که تقاضای نفت را مختل می‌کند، فعالیتشان را کاهش می‌دهند.
این در حالی است که واردات مس خام چین در نیمه اول سال 2024 با 6.8 درصد افزایش به 2.763 میلیون تن رسید که صعودی شگفت انگیز بود. با این حال، واردات ژوئن 436,000 تن بود که 15.2 درصد نسبت به ماه می 514,000 کاهش داشت و ضعیف ترین واردات از فوریه بود. تضعیف واردات مس همزمان با افزایش قیمت معیار مس لندن به رکورد 11104.50 دلار در هر تن در 20 می بود.
خریداران مس چینی واردات مس را در دوره کاهش قیمت ها افزایش دادند، اما با افزایش قیمت ها شروع به عقب نشینی کردند.
روند مشابهی در بازار زغال سنگ مشاهده شد و واردات چین با افزایش شدید 12.5 درصدی در نیمه اول به 249.57 میلیون تن به دلیل تضعیف قیمت زغال سنگ حرارتی مشاهده شد. زغال سنگ اندونزی، درجه ای که به دلیل چگالی انرژی بالاتر در میان شرکت های چینی محبوبیت دارد، در ماه جولای به قیمت 52.70 دلار در هر تن رسید که تقریباً 10 درصد در سال تا به امروز کاهش یافته است.
جالب است که ببینیم اقتصاد چین و بازارهای کالایی آن چگونه به اقدامات محرک اخیر اتخاذ شده توسط بانک خلق چین پاسخ خواهند داد. یک هفته پیش، قیمت نفت پس از اتخاذ تدابیر محرک توسط بانک‌های چینی در تلاش برای تحریک رشد اقتصادی، از افزایش شدیدی برخوردار شد. در ماه سپتامبر، PBOC نسبت ذخایر الزامی بانک‌ها را 50 واحد پایه و نرخ بازپرداخت معکوس هفت روزه را 20 واحد پایه کاهش داد که تهاجمی‌ترین محرک از زمان همه‌گیری بود. بانک‌های چینی در هفته گذشته با کاهش نرخ‌های وام‌دهی خود به میزان بیش از 25 واحد، این اقدام را تقویت کردند، حرکتی که انتظار می‌رود باعث تحریک رشد اقتصادی و افزایش تقاضای انرژی توسط بزرگترین واردکننده نفت جهان شود. نرخ اولیه وام یک ساله از 3.35 درصد به 3.10 درصد کاهش یافت و نرخ وام پنج ساله از 3.85 به 3.60 درصد کاهش یافت.
تقاضای ضعیف نفت چین نقش مهمی در روند نزولی در بازارهای نفت ایفا کرده است. بلومبرگ تخمین می زند که کل تقاضای نفت چین در سال جاری (ژانویه-سپتامبر) -3.8 درصد در سال کاهش یافته و به 13.99 میلیون بشکه در روز رسیده است.
هفته گذشته، به دلیل گزارش اقتصادی نزولی که از چین منتشر شد، افزایش قیمت نفت دوباره معکوس شد. داده‌های تورم چین در ماه سپتامبر نشان داد که قیمت‌های مصرف‌کننده 0.4 درصد افزایش یافته است که کمتر از انتظارات 0.6 درصدی اقتصاددانان است. رویترز در گزارش خود خاطرنشان کرد که این پایین‌ترین افزایش قیمت در سه ماه اخیر بوده است. در حالی که قیمت‌های پایین‌تر مصرف‌کننده معمولاً برای قیمت نفت صعودی در نظر گرفته می‌شوند، کارشناسان کاهش تورم چین را به عنوان بازتابی از تقاضای ضعیف‌تر تفسیر می‌کنند که با کاهش تورم به تضعیف ادامه خواهد داد.
چین به دلیل تقاضای ضعیف داخلی، با فشار کاهشی مداوم مواجه است.


منبع: Oilprice

۱۲ آبان ۱۴۰۳ ۰۹:۱۴
تعداد بازدید : ۱۵۵
کد خبر : ۷۱,۳۶۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید