به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

نگرانی تولیدکنندگان کوچک چین از طرح های تعرفه ای ترامپ

پایگاه خبری فولاد ایران- برنامه‌های نامزد جمهوری‌خواه برای اعمال تعرفه‌های 60 درصدی یا بیشتر بر واردات، کسب‌وکارها در چین را نگران کرده است.
هنگامی که لی وی در سال 2020 مدیریت کسب و کار شیشه‌سازی پدرش را در کانگژو در شمال چین به دست گرفت، بلافاصله شروع به بهینه‌سازی فعالیت‌های شرکت کرد.
لی کارخانه محصولات شیشه ای هبی یییو را از محل شهر خود به سایتی خارج از کانگژو منتقل کرد و دسترسی بهتر به شبکه های جاده ای مهم و فضای بیشتری برای گسترش تاسیسات فراهم کرد.
در همان زمان، لی تمرکز اصلی شرکت را از فروش قطعات شیشه ای به مشتریان در چین به صادرات محصولات شیشه ای به مشتریان خارج از کشور تغییر داد.
امروز، او بر یک تجارت صادراتی موفق نظارت می کند که فنجان، گلدان و کوزه در سراسر جهان می فروشد و دو برابر زمانی که او این کار را به دست گرفت، کارگر استخدام می کند.
بیشتر موفقیت لی مرهون تقاضا برای محصولاتش در ایالات متحده است که در سال های اخیر مقصد 80 درصد صادرات شرکت او بوده است.
به گزارش فولاد ایران، ترامپ که با کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور در رقابتی بسیار نزدیک است، برنامه‌هایی را برای تعرفه‌های 60 درصدی یا بیشتر بر همه کالاهایی که از چین به آمریکا می‌روند، ارائه کرده است.
پس از آنکه جمهوری خواهان در اولین دوره ریاست جمهوری خود تعرفه های ۲۵ درصدی بر طیفی از کالاهای چینی اعمال کردند، که باعث شد پکن به نوبه خود تعرفه های خود را اعلام کند، اقتصاددانان برنامه های ترامپ را «جنگ تعرفه ۲» نامیدند.
لی گفت: «چنین افزایش تعرفه‌ها توسط ایالات متحده قطعاً تأثیر زیادی بر من و تجارت من خواهد داشت.
این منجر به رقابتی نشدن محصولات ما خواهد شد و حداقل فروش ما در ایالات متحده به شدت کاهش خواهد یافت.»
از زمان اعلام ترامپ، لی 12 ساعت در روز برای شناسایی سایر مقاصد صادراتی که می تواند رکود در تجارت او در ایالات متحده را جبران کند، کار کرده است. او تاکنون نتوانسته است جایگزینی برای بزرگترین بازار جهان پیدا کند.
او گفت: "من بسیار مشغول تلاش برای یافتن راه حل هستم، اما بعضی روزها وضعیت وحشتناک به نظر می رسد." "اغلب، من دوست ندارم به آن فکر کنم."
گری نگ، اقتصاددان ارشد بانک سرمایه گذاری Natixis در هنگ کنگ، گفت که اگر ترامپ دوباره وارد کاخ سفید شود و برنامه های خود را دنبال کند، صادرکنندگان چینی دلایل جدی برای نگرانی دارند.
نگ به الجزیره گفت: «با تعرفه‌های 60 درصدی، بسیاری از تولیدات چینی دیگر رقابتی نخواهند بود و نمی‌توانند از صادرات به بازار ایالات متحده سود ببرند. برای شرکت‌های چینی که به‌ویژه در معرض بازار ایالات متحده هستند، این امر مشکل‌ساز خواهد بود و ممکن است با فشار زیادی مواجه شوند.»
دونگ گفت: "اگر تعرفه های 60 درصدی اعمال شود، می تواند تجارت ما در ایالات متحده را مختل کند یا حتی به طور کامل به آن پایان دهد."
آلن فون مهرن، تحلیلگر ارشد و اقتصاددان چینی در Danske Bank گفت: "برای برخی از شرکت های چینی، تعرفه های اضافی می تواند ضربه مهلکی در زمان شرایط چالش برانگیز در دومین اقتصاد بزرگ جهان باشد.
این پیامدهای بزرگی در چین خواهد داشت."
ایالات متحده مقصد اصلی صادرات چین است و سالانه بیش از 400 میلیارد دلار از کالاهای خود را از چین وارد می کند.
با توجه به اینکه تجارت بسیار در معرض خطر است، UBS تخمین زده است که اعمال تعرفه 60 درصدی، علاوه بر تعرفه های موجود، رشد تولید ناخالص داخلی چین را 2.5 درصد در 12 ماه آینده کاهش می دهد.
چنین ضربه ای در زمان نامناسبی برای دومین اقتصاد بزرگ جهان رخ خواهد داد. بخش املاک بیمار، اعتماد مصرف‌کننده پایین و هزینه‌های خانوار بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی، همگی بر رشد تاثیر می‌گذارند، در حالی که مدل توسعه سنتی مبتنی بر سرمایه‌گذاری و صادرات کشور در تلاش برای جبران این کسادی است.
لوسی ژانگ، معاون رئیس جمهور به الجزیره گفت: «نرخ تعرفه 60 درصدی را نمی توان با سود صادراتی ما پوشش داد. بنابراین، ما به دنبال راه هایی برای صادرات غیر مستقیم به ایالات متحده هستیم.»
همزمان، دولت چین روی پرورش بازارهای جدید برای صادرکنندگان چینی کار کرده است.
در ماه سپتامبر، پکن میزبان 50 کشور آفریقایی برای مجمع همکاری چین و آفریقا بود که هدف آن افزایش واردات آفریقایی محصولات چینی، به ویژه صفحات خورشیدی و وسایل نقلیه الکتریکی بود.
چین بزرگترین شریک تجاری آفریقا و همچنین شریک تجاری پیشرو اکثر کشورهای آمریکای جنوبی است.
فون مهرن گفت: «پکن مدتی است می‌داند که روابط با آمریکا به این زودی‌ها بهبود چشمگیری نخواهد داشت و سعی کرده است در کشورهایی که روابط دوجانبه دوستانه‌تر است، دسترسی بهتری برای شرکت‌های خود به دست آورد.»
با وجود گسترش تجارت چین با کشورهای دوست، مشخص نیست که آیا جایگزینی برای حجم عظیم کالاهای چینی که به ایالات متحده می رود وجود دارد یا خیر.
در ماه مه، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که تعرفه‌های خودروهای الکتریکی چینی تا 100 درصد افزایش می‌یابد و عملاً درها را به روی بازار ایالات متحده می‌بندد. اتحادیه اروپا در ماه بعد تعرفه هایی را تا 38.1 درصد بر خودروهای برقی چینی اعلام کرد. از آن زمان به بعد، ترکیه و کانادا نیز با اقدامات مشابه از این روند پیروی کردند.
فون مهرن گفت: «از آنجایی که برخی کشورها علیه صادرات چین اقداماتی انجام می دهند، این نگرانی به سرعت در میان سایر کشورها ایجاد می شود که مازاد چین در بازارهای آنها ریخته می شود و باعث می شود آنها نیز اقدام کنند.
ترامپ همچنین پیشنهاد کرده است که تعرفه‌های سنگینی را بر مکزیک اعمال خواهد کرد، جایی که شرکت‌های چینی در حال بررسی ساخت تاسیسات جدید تولید برای دور زدن تعرفه‌ها هستند.
چین به اقدامات تجاری مختلف واکنش نشان داده است، به عنوان مثال، تحقیقات ضد دامپینگ را در مورد گوشت خوک اروپایی و کلزای کانادایی آغاز کرده و کنترل صادرات را بر فلزات کمیاب مورد استفاده در تولید نیمه هادی ها اعمال کرده است.
افزایش تعرفه های ترامپ در حالی که متوجه چین است، احتمالاً در ایالات متحده نیز به شدت احساس می شود.
در تحلیلی که در سپتامبر منتشر شد، موسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون تخمین زد که این اقدامات باعث افزایش 0.4 درصدی تورم در سال 2025 و کاهش 0.23 درصدی در تولید ناخالص داخلی تا سال 2027 خواهد شد.
این اندیشکده گفت که افزایش تورم و زیان تولید ناخالص داخلی در صورت تلافی پکن دو برابر خواهد شد.
لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن دی سی، گفت که هیچ برنده ای از یک جنگ تجاری جدید وجود نخواهد داشت.
لیو به الجزیره گفت: «محدودیت‌های مصنوعی یا حمایت‌گرایی تنها جریان‌های تجاری عادی و ثبات زنجیره تولید و عرضه را مختل می‌کند، که به نفع هیچ‌کس نیست.» او گفت: «کسانی که در قدرت هستند هر کاری می‌خواهند انجام می‌دهند و بقیه ما بهای آن را می پردازیم.»


منبع: الجزیره

۱۵ آبان ۱۴۰۳ ۰۹:۰۹
تعداد بازدید : ۱۴۷
کد خبر : ۷۱,۴۱۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید