پایگاه خبری فولاد ایران- سرمایه گذاران انتظار دارند پکن جزئیات حمایت مالی جدید خود را روز جمعه اعلام کند. این زمانی است که کمیته دائمی کنگره ملی خلق - پارلمان چین - قرار است یک جلسه پنج روزه را به پایان برساند. هر گونه جزئیات در این باره تنها چند روز پس از رأی گیری انتخابات ایالات متحده اعلام خواهد شد.
تینگ لو، اقتصاددان ارشد چین در Nomura، هفته گذشته در یادداشتی گفت: "اندازه بسته محرک مالی چین تحت پیروزی ترامپ حدود 10 تا 20 درصد بزرگتر از سناریوی پیروزی هریس خواهد بود."
او هشدار داد که بیشتر چالشهای چین داخلی هستند، اگرچه نتایج انتخابات ایالات متحده در آن تأثیر خواهد داشت.
به گزارش فولاد ایران، ترامپ تهدید کرده است که تعرفههای واردات آمریکا از چین را 60 درصد افزایش میدهد، یا حتی در سناریویی افراطی تا 200 درصد. هریس، معاون کنونی رئیسجمهور نیز هنوز نشانهای از انحراف عمده از رویکرد دولت بایدن در محدود کردن دسترسی چین به فناوری پیشرفته را نشان نداده است.
تعرفه های بیشتر به صادرات چین ضربه می زند، که نقطه روشن در اقتصادی است که با رکود املاک و تقاضای مصرف کننده دست و پنجه نرم می کند.
ژو بین، اقتصاددان ارشد Nanhua Futures هفته گذشته گفت: «افزایش محدودیت های تجاری چین را ملزم می کند تا برای تقویت رشد بیشتر به تقاضای داخلی تکیه کند.»
ژو گفت: «بدون تردید ما میتوانیم از یک چیز مطمئن باشیم - اگر ترامپ در انتخابات پیروز شود، محرکهای داخلی چین تنها بزرگتر خواهد بود، نه کوچکتر». او انتظار دارد ترامپ شانس بیشتری برای برنده شدن داشته باشد که به گفته او فشار نزولی بر یوان چین در مقابل دلار آمریکا را افزایش می دهد.
او گفت که نوسانات بازار در چین، نه در ایالات متحده، احتمالاً باعث میشود که «چین احساس تعهد بیشتری برای مقابله با این نوسان کند». رن گفت، برخلاف سه یا چهار سال پیش، نوسانات بازار سهام چین امروز تأثیر بیشتری بر اعتماد اقتصادی دارد.
سهام چین در هفته های اخیر پس از افزایش در اواخر سپتامبر، سود خود را کاهش داده اند. رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، در 26 سپتامبر یک نشست در سطح بالا را رهبری کرد که خواستار تقویت حمایت از سیاست های مالی و پولی و توقف کاهش املاک و مستغلات شد.
در حالی که بانک خلق چین نرخ بهره را کاهش داده است، وزارت دارایی هنوز جزئیاتی در مورد محرک های مالی پیش بینی شده منتشر نکرده است.
پیش بینی های تحلیلگران برای صدور بدهی اضافی متفاوت است. رویترز روز سه شنبه به نقل از منابع گزارش داد که چین در حال بررسی بیش از 10 تریلیون یوان برای صدور بدهی در چند سال آینده است.
زونگ لیانگ، محقق ارشد بانک چین گفت که مقامات چینی ممکن است عدد خاصی را اعلام نکنند، اما اگر اعلام کنند، باید بیش از 4 تریلیون یوان باشد.
دولت چین پس از افزایش کسری بودجه به 3.8 درصد در اواخر سال گذشته، هدف 3 درصدی کسری را برای سال جاری تعیین کرد.
تحلیلگران سیتی در گزارشی روز جمعه گفتند که محرک مصرف ممکن است بیشتر از حمایت اموال در این مرحله باشد. با این حال، ما معتقدیم حمایت قاطعتر از مصرف همچنان میتواند گزینه واقعیتر تحت سناریوهای تعرفههای نامطلوب باشد.
منبع: CNBC