به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 48 سال 2024

گزارش هفته 48 سال 2024
شماره 739

سنگ آهن
فولاد ایران: در بازار واردات چین، سنگ آهن خلوص 62 درصد هفته گذشته  تا 2 دلار بهبود داشته و به 104 دلار رسید. فولاد سازان با تکمیل انبارهای سنگ آهن خود را برای زمستان آماده می کنند. برخی از تحلیلگران معتقدند فولادسازان چینی قبل از تشدید تنش های تجاری دوره ریاست جمهوری ترامپ صادرات خود را افزایش خواهند داد.

قراضه
فولاد ایران: در بازار واردات قراضه ترکیه هفته گذشته متوسط قیمت قراضه سنگین 20-80  تا 5 دلار افت داشته به 340 دلار هر تن سی اف آر رسید. فروشندگان همچنان با انتظارات نزولی قیمت از سوی کارخانه های فولادسازی ترکیه مواجه بودند که از کمبود فروش محصولات فولادی آن ها و در نتیجه عدم تمایل به واردات قراضه است.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن 4 دلار افت داشته 287 هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز از 351 دلار به 348 دلار هر تن سی اف آر  کاهش داشت.

بیلت
 
فولاد ایران: هفته گذشته میانگین قیمت بیلت صادراتی فوب دریای سیاه  10 دلار ارزان تر شده 438 دلار هر تن فوب شنیده شد. به دلیل تنش های ژئوپلیتیک و عدم اطمینان در مورد قیمت ها، جو کلی بازار بسیار نزولی بود. در بازار داخلی بیلت چین قیمت از 422 دلار به 429 دلار هر تن درب کارخانه بهبود داشت. بیلت وارداتی به چین نیز هفته گذشته 2 دلار بهبود داشته به 378 دلار هر تن سی اف آر رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت 3 دلار افت داشته 482 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. در ترکیه نیز هفته گذشته میانگین قیمت بیلت وارداتی با 10 دلار کاهش 465 دلار هر تن سی اف آر بود.
بیلت در بازار ایران

بیلت
فولاد ایران: رکود بازار مقاطع و عرضه شمش های خرید اعتباری باعث کاهش قیمت شد.

مقاطع
فولاد ایران: قیمت میلگرد صادراتی چین هفته گذشته از 486 دلار هر تن فوب به 482 دلارهر تن فوب رسید. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه نیز از 570 دلار  به 568 دلار هر تن فوب رسید. همچنین هفته گذشته در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی  497 دلار هر تن سی اف آر بود.
از طرفی در بازار داخلی امریکا میلگرد در 725 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثابت ماند. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد از 600 یورو به 590 یورو هر تن درب کارخانه  کاهش داشت.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد
فولاد ایران: قیمت میلگرد تقریباً ثابت ماند چون به کف خود رسیده است.

تیرآهن
فولاد ایران: رکود تقاضا باعث کاهش قیمت تیرآهن شد.

ورق
فولاد ایران : هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه 525 دلار هر تن فوب و در ثبات شنیده شد. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین 2 دلار ارزان تر شده 490 دلار هر تن فوب شنیده شد.  در جنوب شرق آسیا نیز میانگین قیمت ورق گرم وارداتی از 495 دلار  به حدود  493 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت.
قابل ذکر است در بازار داخلی اروپا ورق گرم 10 یورو ارزان تر شده 550 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم  در  690 دلار هر شورت تن درب کارخانه باقی ماند.
ورق در بازار ایران

گرم
فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 375000 ریال بود که تا روز چهارشنبه به 370000 ریال رسید. افت تقاضا باعث کاهش قیمت شد.

اکسین
فولاد ایران: رکود بازار قیمت ورق اکسین را پایین آورد.

سرد
فولاد ایران: کمبود چند قلم کالا ی نازک و افزایش قیمت آنها باعث بالا رفتن میانگین قیمت ورق سرد شد.

گالوانیزه
فولاد ایران: افزایش قیمت ورق ضخامت های ریز میانگین قیمت را بالا برد ولی بازار همچنان راکد بود.

تحلیل هفته
بازار جهانی
فولاد ایران: بازار جهانی با افت قیمت محدود روبروست، شمش تا ده دلار و قراضه هم کاهش نشان می دهد. نفت در محدوده ۷۰ دلار مانده و چینی ها همچنان از ترس تحریم های امریکا و به علت رکود اقتصادی به فروش کالاهای خود با تخفیف ادامه می‌دهند. چشم انداز بازار تا روشن شدن نقشه جدید خاورمیانه همچنان تیره می ماند. شرایط سوریه باعث کشیده شدن پای ترکیه و روسیه به خاورمیانه شده در این شرایط معلوم نیست بازار فولاد چه سرنوشتی داشته باشد. درگیر شدن ترکیه در سوریه محققاً بازار فولاد این کشور را تحت تاثیر قرار می دهد و نتیجه آن روی صادرات ایران دیده خواهد شد.

بازار داخلی
فولاد ایران: بورس کالا خرید شمش برای بازرگان ها را متوقف کرد ولی این امر باعث کاهش شدید تقاضا شد در حالیکه قیمت شمش به اوج خود رسیده است. از طرف دیگر هزینه تولید در حال افزایش است. هفته قبل اعلام شد که فولادی ها باید مازاد گاز بر سهمیه خود را بر اساس سی درصد فوب خلیج فارس بخرند. در حالیکه قبل از آن ده درصد بیش از قیمت مصوب برای مازاد مصرف خود می پرداختند  این در حالی است که تولید کننده ها با کمبود گاز مواجه هستند و همین مطلب تولید آنها را کاهش داده است. طبعاً با کاهش تولید قیمت تمام شده بالا می رود. دیگر هزینه های تولید هم افزایش یافته است بنابراین تولیدکننده ایرانی از یک طرف با افزایش قیمت تمام شده روبروست از طرف دیگر کاهش تولید و مهمتر از آن افت فروش، این در حالی است که تهاجم چینی ها به بازارهای خاور دور ، صادرات را تحت فشار قرار داده است.
 برآیند همه این عوامل افزایش قیمت و کاهش عرضه می باشد. تنش های سیاسی نیز انگیزه احتیاطی را تقویت کرده و تقاضا را به حداقل خود رسانده است. در این شرایط بازار فولاد به یک محرک نیاز دارد در حالی که یکی از مهمترین هدف های تحریم تعریف شده از طرف تیم ترامپ صادرات فولاد ایران است. سال قبل هم همین روند بود ولی عوامل خارجی کمتر در آن دخالت داشتند و نتیجه آن را در سه ماه پایانی سال تجربه کردیم. با توجه به شرایط موجود آیا امسال هم همان شرایط سال قبل تجربه خواهد شد؟

پایگاه خبری فولاد ایران
بازار جهان: مونا تابان  
بازار ایران: محمد چیت ساز
۱۰ آذر ۱۴۰۳ ۱۰:۴۶
تعداد بازدید : ۷۰۴
کد خبر : ۷۱,۷۱۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید