به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

تغییر جنگ تراشه‌ها تحت رهبری ترامپ

پایگاه خبری فولاد ایران- از تعرفه‌ها گرفته تا تقاضای هوش مصنوعی، شرکت‌های آمریکایی در حال فکر کردن به آینده هستند.
بازگشت دونالد ترامپ برای جنگ جهانی چیپ چه معنایی دارد؟ ترامپ رقابت یارانه‌ها را شروع نکرد. دولت اول او ایالات متحده را بر رقابت فناوری با چین متمرکز کرد. بایدن سپس سیاست‌های دوران ترامپ را در مورد تعرفه‌ها، یارانه‌ها و کنترل صادرات تمدید کرد.
به گزارش فولاد ایران، اکنون ترامپ در حال بازگشت است درست زمانی که هوش مصنوعی تقاضا برای قدرت محاسباتی را تشدید کرده است. برای صنعت تراشه، تمرکز فوری بر تعرفه ها است. اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ این بخش را به سمت بازسازی زنجیره تامین پرهزینه سوق داد و مونتاژ الکترونیک از چین به مکزیک و آسیای جنوب شرقی منتقل شد. قطعا تعرفه های بیشتری بر چین در راه است. اما برخی از کشورهای جنوب شرق آسیا که صادرات لوازم الکترونیکی آنها مازاد تجاری بیشتری را با ایالات متحده ایجاد کرده است نیز در تیررس قرار دارند.
برای محافظت از بخش‌های صنعتی که تحت تأثیر رقبای چینی قرار گرفته‌اند، واشنگتن در حال بررسی «تعرفه‌های اجزا» است - یعنی عوارض وارداتی نه بر اساس محل مونتاژ نهایی، بلکه بر روی اجزای داخلی اعمال می شود. امروزه، دستگاهی که در ویتنام مونتاژ می‌شود و حاوی تراشه‌های چینی است، نرخ تعرفه را برای ویتنام می‌پردازد، نه چین. یک رژیم تعرفه ای مبتنی بر مولفه، تراشه های چینی را هدف قرار می دهد، صرف نظر از اینکه مونتاژ نهایی در کجا اتفاق می افتد.
چنین سیاستی با تمایل ترامپ برای مقابله با یارانه های چینی با هزینه محدودتر برای شرکت ها و مصرف کنندگان نسبت به تعرفه های گسترده مطابقت دارد. کنترل صادرات بر روی شرکت‌های آمریکایی که تراشه‌های هوش مصنوعی و ابزارهای ساخت تراشه را به چین ارسال می‌کنند، یکی دیگر از اقدامات بایدن از سیاست‌های ترامپ بود. این ترامپ بود که اولین بار هواوی را هدف قرار داد. دولت بایدن از آن زمان صادرات خود را به بیش از صد شرکت که به گفته آن‌ها وابسته به هواوی هستند، کاهش داده است. این ترامپ بود که با دولت هلند برای ممنوعیت فروش دستگاه های لیتوگرافی پیشرفته به چین همکاری کرد. بایدن این محدودیت ها را گسترش داد. جمهوری خواهان کنگره به حفره های متعددی در کنترل های صادراتی موجود اشاره کرده اند که دولت جدید ممکن است به دنبال رفع آنها باشد.
برخی بی سر و صدا اقدامات یکجانبه ایالات متحده را ترجیح می دهند که آنها را از اتخاذ تصمیمات سخت در مواجهه با فشار داخلی و تلافی چین باز می دارد. در هر صورت، ائتلافی که از انتقال فناوری به چین جلوگیری می کند، ناقص باقی می ماند، اما باید با هم حفظ شود.
در جریان مبارزات انتخاباتی، ترامپ پیشنهاد کرد که به جای یارانه دادن به شرکت‌های تولید تراشه، تعرفه‌ها ممکن است بیشتر به تشویق تولید داخلی کمک کند. اما اعمال تعرفه‌ها بر شرکایی مانند تایوان، که صادرات آن به ایالات متحده به لطف انویدیا افزایش یافته است، به سیلیکون ولی نیز آسیب می‌رساند.
در حال حاضر، بزرگترین ابهام در صنعت تراشه، آینده تقاضای هوش مصنوعی است. شرکت‌هایی از Nvidia تا TSMC با سرمایه‌گذاری در مراکز داده هوش مصنوعی جذب شده‌اند. مشاوران ترامپ می گویند که می خواهند با ساده کردن مجوزها و تشویق تولید برق، ساخت مرکز داده را تسریع کنند. حضور ایلان ماسک در حلقه درونی ترامپ - که شرکت xAI او یکی از بزرگترین خوشه‌های تراشه‌های هوش مصنوعی جهان را اداره می‌کند - نشان می‌دهد که هوش مصنوعی در کانون توجه قرار خواهد گرفت. واشنگتن پر از ایده هایی برای تسریع هوش مصنوعی است، از تغییر منطقه در زمین های متعلق به فدرال برای ساخت مرکز داده تا ایجاد «پروژه منهتن» برای هوش مصنوعی.
چندین سال طول می کشد تا یک کارخانه چیپس ساخته شود و حتی بیشتر طول می کشد تا میوه های حاصل از تحقیق و توسعه آن را ببینیم. اگر دولت جدید ترامپ می‌خواهد سیاست تراشه‌ها را بازنشانی کند - و اگر می‌خواهد در عرض چهار سال نتایج قابل مشاهده داشته باشد - بهتر است زودتر شروع شود.


منبع: فایننشال تایمز

۱۷ آذر ۱۴۰۳ ۱۱:۴۹
تعداد بازدید : ۲۱۴
کد خبر : ۷۱,۷۹۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید