پایگاه خبری فولاد ایران- رئیس جمهور شی جین پینگ این هفته سیگنال قوی ارسال کرد مبنی بر اینکه پکن آماده همکاری با دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده برای حل و فصل اختلافات تجاری در میان خطرات جنگ تجاری بالقوه است.
شی روز پنجشنبه در نامه ای به شورای بازرگانی ایالات متحده و چین گفت که دو طرف باید گفت و گو را به جای رویارویی و همکاری برد-برد را به جای بازی حاصل جمع صفر انتخاب کنند، و در عین حال بر تعهد خود برای باز کردن بازار چین برای شرکت های خارجی، از جمله مشاغل ایالات متحده تاکید کرد.
به گزارش فولاد ایران، این اظهارات بازتاب سخنرانی او در جلسه روز سهشنبه با سران سازمانهای بزرگ اقتصادی بینالمللی بود، جایی که او گفت: «در جنگ تعرفهها، جنگهای تجاری، جنگهای فناوری هیچ برندهای وجود نخواهد داشت». شی هر دو طرف را به گفتگو و مدیریت اختلافات فراخواند.
کنت جارت، مشاور ارشد در گروه آلبرایت استونبریج، گفت: "هجم پیامهای پکن نشاندهنده «احساس اضطراب» است و این میتواند به این معنا باشد که مقامات چینی کانالهایی برای رسیدن به تیم جدید ترامپ ندارند و اینکه پکن معتقد است در ارائه تصویری عمومی از تمایل به همکاری با دولت جدید ایالات متحده، مزایای سیاسی وجود دارد."
شن منگ، مدیر بانک سرمایه گذاری چانسون و شرکت مستقر در پکن، گفت که موضع سیاست ترامپ در اولویت قرار دادن آمریکا، یک "تهدید بزرگ" برای سیاست گذاران چینی است که در حال حاضر با وظیفه سنگین احیای اقتصاد بیمار روبرو هستند.
ترامپ که قرار است در ژانویه به قدرت برسد، وعده داده است که بر تمام واردات کالاهای چینی از آمریکا تعرفه 10 درصدی اعمال خواهد کرد. ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود تهدید کرده بود که بر چین تعرفه های بیش از 60 درصد اعمال خواهد کرد.
در اوایل ماه جاری، دولت جو بایدن محدودیت های گسترده تری را برای صادرات تراشه های حافظه پیشرفته و ماشین آلات ساخت تراشه آمریکا به شرکت های چینی اعلام کرد. روز بعد، پکن با ممنوعیت صادرات چندین ماده کمیاب مورد استفاده در نیمه هادی ها و کاربردهای نظامی واکنش نشان داد.
دانیل بالاز، پژوهشگر دانشکده مطالعات بینالمللی راجاراتنام، میگوید: «چین آشکار کرده است که علیرغم این تعهد به رشد و روابط تجاری سازنده، در مقابل فشارهای ایالات متحده عقبنشینی نخواهد کرد.»
در اوایل این هفته، تنظیمکنندههای بازار چین اعلام کردند که تحقیقات ضدتراست را در مورد نیروگاه تراشه آمریکایی Nvidia آغاز کردهاند. این شرکت از ارسال پیشرفتهترین تراشههای خود به چین منع شده است، اما همچنان فروش تراشهها و پردازندههای کمتر پیشرفتهتر به شرکتهای چینی 15 درصد از درآمدش در سه ماهه اکتبر بوده است.
به گفته کارشناسان، با این حال، به نظر میرسد که هر دو طرف به احتمال زیاد به جای اجرای اجباری تعرفههای سنگین، تلاش میکنند از طریق مذاکره به یک توافق دست یابند.
رئیسجمهور شی روز سهشنبه بار دیگر تاکید کرد که برای دستیابی به هدف رشد امسال «اعتماد کامل» دارد و این کشور را «بزرگترین موتور رشد اقتصادی جهان» خواند.
اوایل این هفته، سیبیاس گزارش داد که ترامپ از رهبر چین برای شرکت در مراسم تحلیف او در ماه آینده دعوت کرده است.
سخنگوی وزارت بازرگانی چین در نشستی منظم روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت که چین ارتباط نزدیک با همتای آمریکایی خود را حفظ کرده و آماده است تا با مقامات اقتصادی و تجاری آینده تحت دولت ترامپ ارتباط برقرار کند.
منبع: CNBC