به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چین، پیشرو در بازار هوش مصنوعی

پایگاه خبری فولاد ایران- تلاش‌های چین برای تسلط بر دنیای هوش مصنوعی می‌تواند به ثمر بنشیند، زیرا کارشناسان داخلی و تحلیلگران فناوری می‌گویند که مدل‌های هوش مصنوعی چینی در حال حاضر بسیار محبوب هستند و از نظر عملکرد همگام با مدل‌های آمریکایی بوده و حتی از آنها پیشی می‌گیرند.
به گزارش فولاد ایران، هوش مصنوعی به جدیدترین میدان نبرد بین ایالات متحده و چین تبدیل شده است و هر دو طرف آن را یک فناوری استراتژیک می دانند. واشنگتن به محدود کردن دسترسی چین به تراشه‌های پیشرفته که برای کمک به تقویت هوش مصنوعی طراحی شده‌اند، در میان ترس از اینکه این فناوری می‌تواند امنیت ملی ایالات متحده را تهدید کند، ادامه می‌دهد.
این امر باعث شد چین رویکرد خود را برای افزایش جذابیت و عملکرد مدل های هوش مصنوعی خود دنبال کند.
مانند برخی از شرکت‌های پیشرو ایالات متحده در فضا، شرکت‌های هوش مصنوعی چینی در حال توسعه مدل‌های به اصطلاح مدل زبانی بزرگ یا LLM هستند که بر روی حجم عظیمی از داده‌ها آموزش می‌بینند و زیربنای برنامه‌هایی مانند چت‌بات‌ها را پشتیبانی می‌کنند.
با این حال، برخلاف مدل‌های OpenAI که قدرت ChatGPT بسیار محبوب را تامین می‌کنند، بسیاری از این شرکت‌های چینی در حال توسعه LLMهای متن‌باز یا منبع باز هستند که توسعه‌دهندگان می‌توانند آن‌ها را به‌صورت رایگان و بدون نیاز به مجوز سخت‌گیرانه از سوی مخترع دانلود کرده و بسازند. این فناوری به دلیل عملکرد فوق العاده خود در معیارهای رقابتی به سرعت در حال افزایش محبوبیت است.
DeepSeek، یک استارت آپ، اخیراً با مدلی به نام DeepSeek-R1 نیز دست به کار شد و ماه گذشته گفت که مدل R1 آن با o1 OpenAI رقابت می کند - مدلی که برای استدلال یا حل وظایف پیچیده تر طراحی شده است.
این شرکت‌ها ادعا می‌کنند که مدل‌های آن‌ها می‌توانند با دیگر پیشنهادات منبع باز مانند Meta’s Llama و همچنین LLMهای بسته مانند OpenAI در عملکردهای مختلف رقابت کنند.
چین تکنولوژی مدل منبع باز را برای جهانی شدن سوق می دهد. منبع باز یک فناوری اهداف مختلفی را دنبال می کند، از جمله ایجاد نوآوری با دسترسی بیشتر توسعه دهندگان به آن، و همچنین ایجاد یک اجتماع پیرامون یک محصول.
این تنها شرکت های چینی نیستند که LLM های منبع باز را راه اندازی کرده اند. متا مادر فیسبوک و همچنین استارت آپ اروپایی Mistral نیز نسخه های منبع باز مدل های هوش مصنوعی دارند.
اما با توجه به اینکه صنعت فناوری در تلاقی نبرد ژئوپلیتیکی بین واشنگتن و پکن گرفتار شده است، LLM های منبع باز مزیت دیگری به شرکت های چینی می دهند: امکان استفاده از مدل های آنها در سطح جهانی.
در حالی که در حال حاضر تمرکز بر روی مدل‌های هوش مصنوعی است، همچنین بحث بر سر این است که چه برنامه‌هایی بر روی آنها ساخته می‌شوند – و چه کسی در آینده بر این چشم‌انداز جهانی اینترنت تسلط خواهد داشت.
شین سان، مدرس ارشد تجارت چین و آسیای شرقی در کینگز کالج لندن، گفت: «آنها شرکت های چینی LLM را به عنوان مرکز اکوسیستم های فناوری آینده می دانند.
مدل‌های کسب‌وکار آتی آن‌ها متکی به پیوستن توسعه‌دهندگان به اکوسیستم‌هایشان، توسعه برنامه‌های کاربردی جدید مبتنی بر LLM، و جذب کاربران و داده‌هایی است که می‌توان متعاقباً از طریق روش‌های مختلف سود به دست آورد.
اما محدودیت‌های تراشه‌ها آینده هوش مصنوعی چین را زیر سوال می‌برد. اکثر شرکت‌های پیشرو در زمینه هوش مصنوعی در حال آموزش سیستم‌های خود بر روی تراشه‌های با کارایی بالا انویدیا هستند، اما نه در چین.
در حدود یک سال گذشته، ایالات متحده محدودیت های صادراتی تجهیزات پیشرفته نیمه هادی و تراشه سازی به چین را افزایش داده است. این بدان معناست که تراشه های پیشرو انویدیا را نمی توان به کشور صادر کرد و این شرکت مجبور به ایجاد نیمه هادی های منطبق با تحریم ها برای صادرات شده است.
با وجود این محدودیت‌ها، شرکت‌های چینی موفق به راه‌اندازی مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی شده‌اند.
پلتفرم‌های بزرگ فناوری چین در حال حاضر برای ادامه بهبود مدل‌ها، به قدرت محاسباتی دسترسی کافی دارند. این به این دلیل است که آنها تعداد زیادی از پردازنده‌های گرافیکی Nvidia را ذخیره کرده‌اند و همچنین از پردازنده‌های گرافیکی داخلی هواوی و سایر شرکت‌ها استفاده می‌کنند.
در واقع، شرکت‌های چینی تلاش‌ها را برای ایجاد جایگزین‌های مناسب برای Nvidia افزایش داده‌اند. هواوی یکی از بازیگران پیشرو در دستیابی به این هدف در چین بوده است، در حالی که شرکت هایی مانند بایدو و علی بابا نیز در طراحی نیمه هادی سرمایه گذاری کرده اند.
ظاهرا ممنوعیت یا عدم ممنوعیت تراشه های انویدیا در چین مانع از سرمایه گذاری چین و ایجاد زیرساخت های خود برای ساخت و آموزش مدل های هوش مصنوعی نمی شود.


منبع: CNBC

۲۸ آذر ۱۴۰۳ ۱۱:۲۶
تعداد بازدید : ۲۰۳
کد خبر : ۷۱,۹۳۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید