پایگاه خبری فولاد ایران- بازارهای نفت خام این هفته به اعلام بسته محرک مالی 411 میلیارد دلاری چین با هدف تقویت رشد اقتصادی از طریق زیرساخت ها و توسعه صنعتی واکنش مثبت نشان دادند. چین بهعنوان بزرگترین واردکننده نفت جهان، نقشی محوری در شکلدهی به تقاضای جهانی ایفا میکند و تاجران با خوشبینی نسبت به افزایش مصرف نفت خام به سرعت قیمتگذاری کردند.
با این حال، این سوال کلیدی باقی می ماند: آیا این محرک برای مقابله با بادهای مخالف مناطق دیگر کافی خواهد بود؟
به گزارش فولاد ایران، در حالی که تزریق سرمایه ممکن است تولید صنعتی و حمل و نقل را تحریک کند، مشکلات باقی مانده در بخش املاک چین و کاهش اعتماد مصرف کننده می تواند تأثیر کامل این اقدامات را محدود کند. فعالان بازار از نزدیک به دنبال سیگنال هایی هستند که این فشار مالي به رشد محسوس تقاضا برای نفت خام تبدیل می شود.
یکی از محرک های صعودی مهم هفته کاهش گزارش شده ذخایر نفت خام آمریکا بود. مؤسسه نفت آمریکا (API) از کاهش 3.2 میلیون بشکه ای در ذخایر خبر داد که امیدها برای کاهش عرضه را برانگیخت. تحلیلگران انتظار دارند که اداره اطلاعات انرژی (EIA) کاهش 1.9 میلیون بشکه ای را تایید کند و این تصور را تقویت کند که تقاضا از عرضه پیشی گرفته است.
کاهش موجودی نشان دهنده فعالیت قوی پالایشگاه ها و مصرف سالم است که دو رکن ضروری برای حفظ قیمت های بالاتر نفت هستند.
چین قصد دارد در سال آینده با افزایش حقوق بازنشستگی و یارانههای بیمه درمانی برای ساکنان و گسترش معاوضه کالاهای مصرفی، حمایت مالی از مصرف را افزایش دهد. بر اساس گزارش وزارت دارایی این کشور در روز سهشنبه، مقامات چینی با انتشار ۳ تریلیون یوان (۴۱۱ میلیارد دلار) اوراق خزانهداری ویژه در سال آینده موافقت کردهاند.
ساتورو یوشیدا، تحلیلگر کالا در Rakuten Securities، اظهار داشت که انتظارات برای افزایش تولید و تقاضای سوختهای فسیلی پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا در ماه آینده نیز به تقویت قیمت نفت کمک میکند.
منبع: Oilprice