به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

عملیات توسعه میدان عظیم نفتی قرنا 1 غربی عراق در دست چین

پایگاه خبری فولاد ایران-تاریخ خاورمیانه از دهه 1990 در بسیاری از جنبه ها با نیاز چین به تامین انرژی کافی برای تقویت رشد اقتصادی خود برای رقابت با وضعیت ابرقدرت ایالات متحده و تلاش های واشنگتن برای کنترل این تلاش ها تعریف شده است. جزر و مد این نیروهای رقیب در هیچ کجا شدیدتر از عراق با 145 میلیارد بشکه ذخایر نفتی و 3.5 تریلیون متر مکعب گاز تخمین زده شده بسیار محتاطانه احساس نشده است.
در حالی که نیروهای ایالات متحده پس از سرنگونی صدام حسین در سال 2003 در عراق باقی ماندند، گزینه های پکن برای گسترش نفوذ خود در عراق بسیار محدود بود. اما تا سال 2018، عدم محبوبیت چیزی که بسیاری از عراقی ها آن را اشغال می دانستند و همزمان خروج یکجانبه ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک («توافق هسته ای») با ایران، حامی ارشد منطقه ای عراق، راه را برای پکن باز کرد و چین عملیات نفوذ خود به عراق را گسترش داد.
به گزارش 
فولاد ایران، مقدمات همه تحولات آتی چین در عراق در توافقنامه گسترده "نفت برای بازسازی و سرمایه گذاری" که بین چین و عراق در سال 2019 امضا شد، تنظیم شد. الگوی اصلی این توافق شامل اولویت قراردادهای میدانی جدید برای چینی ها بود. قرارداد 2019 چین و عراق پس از آن به طور قابل توجهی گسترش یافت و به «توافق چارچوبی عراق و چین» در سال 2021 تعمیق شد.
بخشی از این شامل تخفیف‌های بزرگ‌تری بود که به شرکت‌های چینی در مورد نفت و گاز کشف شده در عراق تا 30 درصد بسته به میدان، بود. برای جاه‌طلبی‌های سرزمینی بزرگ‌تر چین در عراق و خاورمیانه، این کشور همچنین به شرکت‌های خود که در حال توسعه چنین میدان‌هایی هستند، حقوق گسترده‌ای برای استقرار نیروهای امنیتی قابل توجه در این مناطق و اطراف آن و مشارکت در ساخت عظیم زیرساخت‌های همراه اعطا کرد. این شامل شبکه‌های جاده‌ای و ریلی متصل به مراکز زیرساختی بزرگ‌تر با ارتباط در سراسر خاورمیانه، حق ارتش چین برای استفاده از بنادر و فرودگاه‌های دریایی و غیرنظامی نظامی عراق، و مجوز برای ساخت کسب‌وکارها، مدارس و سایر تسهیلات پشتیبانی مماس با چین است.
گام دیگر توسعه ای قرنای غربی است که در حدود 65 کیلومتری مرکز اصلی نفت و صادرات جنوب عراق در بصره قرار دارد و دارای حدود 22 میلیارد بشکه ذخایر نفت قابل استحصال است. هدف وزارت نفت برای فاز کنونی توسعه در سال 2021 از 500000 بشکه قبلی در روز به 700000 بشکه در روز افزایش یافت که در حال حاضر حدود 550000 بشکه در روز تولید می شود.
معاملات مشابه «فقط قراردادی» توسط شرکت چینی انجام شده است. نفوذ فزاینده در پروژه غربی قرنه 1 یکی از مشکلات اکسون موبیل بود. غرب قرنه 1 و CSSP قرار بود به دنبال سال‌ها افزایش تنش‌های نظامی و فرقه‌ای در سراسر کشور، یک حضور هسته‌ای جدید برای ایالات متحده در عراق مبتنی بر همکاری در بخش انرژی با مقامات عراقی تشکیل دهند. با این حال، شرکت آمریکایی در نهایت خود را حذف کرد از هر دو پروژه به طور فزاینده ای مشخص شد که آنها با خطرات حقوقی و حسابداری عظیمی همراه هستند که بسیار بیشتر از سود آن است. همانطور که در قرارداد اصلی West Qurna 1 نوشته شده بود، سهام ExxonMobil سپس به پتروچاینا رفت و پکن کنترل کامل سایت را به دست گرفت.
در حال حاضر پکن در موقعیتی است که می‌تواند فاز بعدی برنامه‌های قرنا 1 غربی خود را اجرا کند، که هیچ ارتباطی با افزایش تولید نفت ندارد. محور برنامه ریزی آن و توسعه عملیاتی بعدی انجام شده توسط پتروچاینا (با حمایت شرکت نفت بصره) خواهد بود. پتروچاینا نقش محوری در مدیریت تزریق آب به میدان، عملیات پردازش گاز مرتبط، و نظارت بر فعالیت‌های تولید در سراسر میدان را خواهد داشت. این همچنین شامل اجرای پروژه‌های راه‌ها و برق جدید، افزایش فرصت‌های شغلی در داخل و اطراف و توسعه و ساخت هفت مدرسه جدید می‌شود.
این تأسیسات به عنوان بخشی از «توافق چهارچوب عراق و چین» در سال 2021 و پس از پایان مأموریت جنگی ایالات متحده در عراق در همان سال، است.
این سرمایه گذاری در قلب عراق شامل 1 تریلیون IQD (700 میلیون دلار) پروژه زیربنایی در شهر الزبیر در بصره است.
مورد دیگر این بود که شرکت های چینی یک فرودگاه غیرنظامی و نظامی دو منظوره بسازند تا جایگزین تاسیسات قبلی در مرکز استان ذی قار نفت خیز جنوبی شود. منطقه ذی قار شامل دو میدان نفتی بالقوه بزرگ عراق است - غراف و ناصریه. این پروژه فرودگاهی شامل ساخت چندین ساختمان باربری و جاده هایی است که فرودگاه را به مرکز شهر و به طور جداگانه به سایر مناطق نفتی کلیدی در جنوب عراق متصل می کند.
پیش از آغاز قریب‌الوقوع دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، پکن به شدت مشغول افزودن به این دارایی‌های کلیدی در سراسر عراق بوده است. در ماه آگوست، شرکت‌های چینی اکثر 13 قرارداد میدان‌های نفتی و بلوک‌های اکتشافی را که توسط وزارت نفت عراق در آخرین دور مناقصه اعطا شده بود، برنده شدند. هنگامی که این میادین به طور کامل توسعه یابد، 750000 بشکه در روز نفت و 850 میلیون فوت مکعب در روز گاز به تولید کشور اضافه خواهد شد.
در حال حاضر، طبق آمار صنعتی، بیش از یک سوم ذخایر اثبات شده نفت و گاز عراق و بیش از دو سوم تولید فعلی آن توسط شرکت های چینی مدیریت می شود.
در ماه ژوئن، مقامات چینی و عراقی اعلام کردند که قصد دارند برنامه 17 میلیارد دلاری راه توسعه استراتژیک عراق (SDR) را مستقیماً به «ابتکار کمربند و جاده» چین (BRI) مرتبط کنند. به طور کلی، SDR عراق یک کریدور حمل و نقل را از بندر بزرگ آبهای عمیق الفاو (که قرار است با کمک چین در سال 2025 به پایان برسد) در مرکز اصلی صادرات نفت خود در بصره در خلیج فارس ایجاد خواهد کرد، تا در نهایت به فیشکبور در مرز عراق با ترکیه برسد و از آنجا از طریق جاده و راه آهن به بقیه اروپا گسترش خواهد یافت.
حتی بدون هیچ گونه ارتباطی به کریدورهای حمل و نقل BRI چین، مسیر SDR از خلیج فارس به قطب های تجاری کلیدی اروپا (و قطب های نفتی اصلی آن) نسبت به حمل و نقل از طریق کانال سوئز سرعت بالاتر و هزینه کمتری را برای جابه جایی کالاها ارائه می دهد. برای چین، ادغام این کشور در زیرساخت BRI خود، بخش نهایی از اره مویی حمل و نقل است که یک مسیر زمینی مستقیم از شیان به اروپا را می بیند. همچنین می‌تواند به‌عنوان مسیر نهایی جایگزین در کریدور حمل‌ونقل دریایی که از گوانژو به کلمبو در سری‌لانکا و سپس تا بصره می‌رود، به جای ادامه دادن به یمن و از طریق دریای سرخ و کانال سوئز به مدیترانه عمل کند.


منبع: Oilprice

۲۶ دی ۱۴۰۳ ۱۰:۵۱
تعداد بازدید : ۹۰
کد خبر : ۷۲,۲۱۱

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید