به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

اولین روزهای روی کار آمدن ترامپ چه معنایی برای محیط زیست دارد؟

پایگاه خبری فولاد ایران- در حالی که دونالد ترامپ در حال آماده شدن برای تبدیل شدن به چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده است، اولین اقدامات او در مورد آب و هوا و انرژی چه خواهد بود و چگونه بر بقیه جهان تأثیر خواهد گذاشت؟
در حالی که چند روز تا ادای سوگند چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا باقی مانده است، جهان نفس خود را حبس کرده و منتظر است ببیند ابتدا چه اتفاقی می افتد.
در مورد آب و هوا و مسائل زیست محیطی، چشم انداز نسبتاً تیره و تار به نظر می رسد.
دونالد ترامپ برای اولین بار در سال 2017 وارد کاخ سفید شد و مصمم بود که بسیاری از سیاست های تغییر آب و هوا را که در دوره دولت اوباما اعمال شده بود، شکست دهد، اما این تازه شروع کار بود.
به گزارش فولاد ایران، چهل و پنجمین رئیس‌جمهور بسیاری از مواردی را که به نظرش تشریفات محیطی بود را کاهش داد، سیاست‌هایی در راستای اهداف اقلیمی و زیست‌محیطی بود، اما ترامپ آن‌ها را برای تجارت مضر می‌دانست.
چهار سال از دوران دولت بایدن شاهد تلاقی سیاست های زیست محیطی بودیم. مقررات تقویت و احیا می شوند، سرمایه گذاری تحریک می شود و گسترش سوخت های فسیلی محدود می شود.
اما رئیس جمهور منتخب ترامپ به صراحت گفته است که عقب نشینی از بسیاری از این سیاست ها برای او اولویت خواهد بود.
پروفسور دیوید اچ دان، رئیس سیاست بین‌الملل در دانشگاه بیرمنگام توضیح می‌دهد: «تمرکز او بر انرژی و محیط‌زیست، بخش مرکزی تفکر اقتصادی اوست. تا آنجا که به او مربوط می شود، تسلط انرژی نوشدارویی برای انواع نقصان‌ها است.
تسلط انرژی در خانه با صدای مورد علاقه رأی دهندگان که اغلب در مسیر مبارزات انتخاباتی شنیده می شود آغاز می شود. رئیس جمهور آینده بارها وعده داده است که در اولین سال فعالیت خود، هزینه های انرژی را برای مردم آمریکا 50 درصد کاهش دهد.
ترامپ معتقد است که کلید اصلی عرضه فراوان است. گام اول در تسهیل این امر، از بین بردن آنچه به نظر او مقررات و بوروکراسی غیرضروری است.
ایالات متحده در حال حاضر بزرگترین تولید کننده گاز طبیعی در جهان و از سال 2023، بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع (LNG) است. صادرات آن در سال 2024 به بالاترین حد خود رسید. پرزیدنت ترامپ می‌خواهد LNG را در مقیاسی بی‌سابقه به عنوان راهی برای برتری بر سایر کشورهای تولیدکننده نفت صادر کند.
بیشتر تلاش های ترامپ برای افزایش عرضه مبتنی بر رویه بحث برانگیز فرکینگ است. در سال 2023، فرکینگ تقریباً سه میلیارد بشکه نفت خام به تولید ایالات متحده اضافه کرد که حدود 64 درصد از کل تولید این کشور بود.
فرکینگ یکی از موثرترین روش های استخراج سوخت های فسیلی بر محیط زیست است. مواد شیمیایی مورد استفاده می تواند آب آشامیدنی را آلوده کند، متان و سایر آلاینده های هوا منتشر می شود و این فرآیند حتی می تواند باعث ایجاد زلزله های جزئی شود.
به گفته وزارت انرژی ایالات متحده، حدود 95 درصد از چاه‌های جدید حفر شده در ایالات متحده دچار شکستگی هیدرولیکی هستند.
ترامپ امیدوار است که با آزاد کردن زمین های فدرال و تسهیل گرفتن مجوز برای شرکت ها، فرکینگ را افزایش دهد.
اما اشکالاتی در این طرح وجود دارد. ایالات متحده زیرساختی برای صادرات LNG در مقیاسی که رئیس جمهور ترامپ پیش بینی کرده است، ندارد. پر کردن بازار با سوخت جدید برای کاهش هزینه ها، سود کمتری را برای شرکت هایی که او انتظار سرمایه گذاری دارد، ایجاد خواهد کرد.
خروج پرزیدنت ترامپ از معاهده پاریس در روز تحلیف وی در سال 2017 یک ژست پر زرق و برق و نمادین بود. سوالی که اکنون همه می پرسند این است که آیا پرزیدنت ترامپ در 20 ژانویه زمانی که قدرت را به دست می گیرد، دوباره کناره گیری می کند یا خیر.
پروفسور آملیا هادفیلد، رئیس بخش سیاست و روابط بین‌الملل دانشگاه ساری به یورونیوز گرین می‌گوید: «من فکر می‌کنم که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، احتمالاً آمریکا را دوباره از توافق‌نامه آب‌وهوای پاریس خارج خواهد کرد. من فکر می‌کنم که او این بار این کار را سریع‌تر انجام می‌دهد و آسیب بیشتری در انجام این کار ایجاد می‌کند.»
با این حال، بیش از هر چیزی که در توافق پاریس اتفاق می افتد، برای ناظران نگران کننده، چشم انداز مقررات زدایی سریع از این توافق است.
خروج از توافقنامه پاریس بر کشورهای دیگری که در تلاش برای کاهش انتشار CO2 هستند، فشار خواهد آورد.
پروفسور هادفیلد می‌گوید: «این به نوبه خود، چارچوب حاکمیت جهانی را که با صبر و حوصله جمع‌آوری شده است، تضعیف می‌کند. علاوه بر این، پیشرفت واقعی و پرزحمت انجام شده توسط کشورهای جهان از جمله ایالات متحده در چند سال گذشته را کمرنگ می کند.»
بدبینی پرزیدنت ترامپ به آب و هوا نیز خطرناک است. حتی در حالی که لس آنجلس در حال سوختن است، ترامپ منکر مشکل گرمایش جهانی بشر است. ترامپ با حمایت ایلان ماسک و نفوذ عظیمش در رسانه های اجتماعی، پلتفرم بی سابقه ای دارد که در آن این لفاظی ها را به اشتراک می گذارد.
چه در مورد آب و هوا و چه در سایر موضوعات، لفاظی های بحث برانگیز ترامپ به همه اقشار جامعه، چه در داخل و چه در خارج از کشور نفوذ می کند. همانطور که او ردای چهل و هفتمین رئیس جمهور را بر عهده می گیرد، این نفوذ می تواند برای اقدام جهانی آب و هوا فاجعه بار باشد.
هادفیلد می‌گوید: «ترامپ هم به دولت‌های راست افراطی و هم به رهبران و قانونگذاران بدبین به آب و هوا کمک کرده است.»
پروفسور دان نگرانی‌های مشابهی را مطرح می‌کند و بیان می‌کند که «اگر آمریکا از پاریس خارج شود، فرصت برای دیگران برای عقب نشینی یا تقلب بسیار زیاد است».
با توجه به موضع رئیس جمهور منتخب در مورد محیط زیست، تعجب آور نیست که پروفسور دان از او انتظار دارد بودجه سازمان های فدرال مسئول حفاظت از محیط زیست را کاهش دهد، یا حداقل بودجه کمتری برای آن تعیین کند. این امر پیامدهای گسترده ای خواهد داشت.
بدون شک مخالفان سیاست‌های ترامپ واکنش نشان خواهند داد، اما مشکل این است که رئیس جمهور ترامپ قانون را نیز کنترل می کند.
در بالاترین سطح، دیوان عالی به نفع جمهوری خواهان شش به سه وزن دارد. پرزیدنت ترامپ در دوره قبلی خود سه قاضی جدید منصوب کرد که بیشترین تعداد از رئیس جمهور از زمان رونالد ریگان بوده است.
به هر حال، این فقط انرژی و آب و هوا نیست که در ذهن ترامپ خواهد بود. مسائلی مانند مهاجرت، تعرفه ها و عفو آشوبگران کنگره نیز در دستور کار قرار دارد.
پروفسور دان خاطرنشان می کند: «آمریکا هنوز کشوری است که توسط قوانین و وکلا اداره می شود. در دادگاه‌ها در مورد تمام برنامه‌های زیست‌محیطی او چالش‌هایی وجود خواهد داشت که ممکن است اقدامات او را به تاخیر بیاندازد و از مسیر خارج کند.»


منبع: یورونیوز

۳۰ دی ۱۴۰۳ ۱۰:۳۶
تعداد بازدید : ۱۶۴
کد خبر : ۷۲,۲۴۹

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید