به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

چگونه جنگ جهانی تعرفه می تواند به زنجیره تامین اروپا ضربه بزند؟

پایگاه خبری فولاد ایران- افزایش تنش‌ها بین بازیگران کلیدی جهان به افزایش نگرانی‌ها در مورد جنگ تجاری جهانی منجر شده است که اروپا را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. کوین اومارا از پلتفرم تحقیقاتی اجتماعی Zero100 در WEF در داووس در مورد مبرم ترین مسائل تجارت جهانی در جهان صحبت می کند.
تنش‌های ژئوپلیتیکی در سراسر جهان در سال گذشته به دلیل درگیری‌های جاری در خاورمیانه و جنگ بین روسیه و اوکراین تشدید شده است.
به گزارش فولاد ایران، پس از اینکه اتحادیه اروپا تعرفه های گمرکی بر واردات خودروهای برقی چینی (EV) را به دلیل نگرانی های فزاینده دولت چین برای پرداخت یارانه به سازندگان داخلی توسط اتحادیه اروپا اعمال کرد، تهدید یک جنگ جهانی تعرفه بالقوه در چند ماه گذشته بدتر شده است.
به نوبه خود، چین با تحقیقات ضد دامپینگ در مورد واردات نوشیدنی از اتحادیه اروپا تلافی کرد و در عین حال واردات گوشت خوک و لبنیات از این اتحادیه را نیز بررسی کرد.
تنش‌های تعرفه‌ای اتحادیه اروپا و آمریکا نیز افزایش یافته است و انتظار می‌رود با روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده، این تنش ادامه یابد. ترامپ پیش از این نارضایتی خود را در مورد تعرفه های اتحادیه اروپا بر مواد غذایی، خودروها و محصولات کشاورزی وارداتی از آمریکا ابراز کرده است.
او همچنین تهدید کرده است که در هنگام روی کار آمدن، تعرفه‌ای بین 10 تا 20 درصد بر تمام واردات از اتحادیه اروپا اعمال خواهد کرد.
به طور مشابه، روابط تجاری ایالات متحده و چین نیز به دلیل اختلافات طولانی مدت در مورد تجارت ناعادلانه و اقدامات اقتصادی، و همچنین سرقت مالکیت معنوی، در حال تیره شدن است.
کوین اومارا، مدیر ارشد تحقیقاتی و یکی از بنیانگذاران Zero100، یک پلتفرم تحقیقاتی جامعه که به سمت کربن صفر کار می کند، نشان می دهد که چگونه زنجیره های تامین احتمالا تحت تأثیر این شرایط تجاری در حال تغییر قرار می گیرند و چگونه آنها در حال انطباق بر این اساس هستند.
اومارا معتقد است تشدید جنگ تجاری جهانی می تواند باعث ایجاد چندین عقب ماندگی زنجیره تامین شود، شبیه به بیماری همه گیر، که می تواند منجر به پیچیده تر و کندتر شدن آنها شود. هزینه واردات، صادرات و حمل و نقل کالا در سراسر جهان می تواند بسیار گران تر شود که به نوبه خود منجر به هزینه های بالاتر محصول برای مصرف کنندگان می شود.
تولیدکنندگان می‌توانند مجبور شوند تامین‌کنندگان و مشتریان جدیدی بیابند، و همچنین بسته به اینکه تعرفه‌ها چقدر پیش می‌روند، فقط به تجارت در داخل بلوک‌های ژئوپلیتیکی خاص محدود شوند.
اومارا در مورد اینکه چگونه یک جنگ جهانی تعرفه بدتر می‌تواند بر زنجیره‌های تامین و صنایع خاص در بازارهایی مانند ایالات متحده، بریتانیا، اروپا و آسیا تأثیر بگذارد، گفت: "تشدید جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین احتمالا بخش‌های حیاتی را منزوی می‌کند." اومارا می گوید "اگر تعرفه های تلافی جویانه و سایر اقدامات صنعتی شروع به تشدید کنند، بازیگران منزوی، مانند بریتانیا ممکن است به طور متناقضی سود ببرند، اما ظرفیت مازاد در مکان های خاص، عمدتا چین، ممکن است منجر به عرضه مازاد برای مواد خاصی مانند نیکل یا قطعاتی مانند نیمه هادی ها شود."
"تامین کنندگان بیش از ظرفیت مانند تولید کنندگان مستقر در چین ممکن است نیاز داشته باشند محصولات را با قیمت های پایین در کشورهای ثالث تخلیه کنند. این می تواند به نفع برخی از صنایعی باشد که از این مواد و قطعات استفاده می کنند اما به تامین کنندگان بالادستی داخلی همان مواد آسیب می رساند.
اومارا در مورد اینکه چگونه شرکت ها تیم های انعطاف پذیرتری برای مقابله بهتر با سیاست های زنجیره تامین ایجاد می کنند، گفت: "بیشتر شرکت ها توانایی بسیار سریع تری را برای مدل سازی سناریوهایی که ممکن است در صورت تعرفه خاص اتفاق بیفتد توسعه داده اند. آنها با ابزارها و تیم‌های برنامه‌ریزی برای حل سریع مشکلات، پس از کووید و بحران تاب‌آوری زنجیره تأمین در چند سال اخیر، نسبتاً تکامل یافته‌اند.
اوراما اضافه کرد که هوش مصنوعی و رباتیک نیز راه طولانی در کمک به زنجیره‌های تامین برای بهبود کارایی عملیاتی و همچنین کاهش بار فیزیکی طی کرده اند. آنها می توانند به پیش بینی های تقاضا کمک کنند و اطمینان حاصل کنند که شرکت ها نیز موجودی ها را بهتر مدیریت می کنند.
اومارا با اشاره به اینکه چگونه هوش مصنوعی و رباتیک زنجیره‌های تامین را متحول می‌کنند، خاطرنشان کرد: زنجیره‌های تامین دیجیتال 100% به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد تا به طرز چشمگیری پاسخگوتر و چابک‌تر در برخورد با تعرفه‌ها باشند که باعث افزایش اثربخشی آنها می‌شود و احتمالا منجر به استفاده گسترده‌تر از تجارت می‌شود.


منبع: یورونیوز

۳ بهمن ۱۴۰۳ ۱۰:۲۹
تعداد بازدید : ۱۰۰
کد خبر : ۷۲,۲۹۱

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید