پایگاه خبری فولاد ایران -اولین تحریمهای رئیسجمهور دونالد ترامپ علیه ایران سه کشتی حامل نفت خام ایران به چین را هدف قرار داده است. این تحریمها یک نفتکش بسیار بزرگ (VLCC) و دو نفتکش آفرامکس را شامل میشود که وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرده در انتقال نفت ایران به چین نقش داشتهاند. علاوه بر این، چندین نهاد و فرد در کشورهای مختلف که در این تجارت دخیل بودهاند، تحت تحریم قرار گرفتهاند.
به گزارش فولاد ایران، سال گذشته، ترامپ در سخنرانی خود در کنوانسیون ملی جمهوریخواهان وعده داد که صادرات نفت ایران را کاهش دهد. طبق گزارش استنچارت (StanChart)، نفت ایران احتمالاً نقش کلیدی در سیاست تجاری گستردهتر ترامپ در قبال چین خواهد داشت.
ویوک دهار، استراتژیست کالایی در بانک مشترکالمنافع استرالیا، در یادداشتی گفت: "پیروزی ترامپ ممکن است منجر به اعمال مجدد تحریمها علیه ایران شود و در نتیجه صادرات نفت ایران کاهش یابد و قیمت نفت افزایش پیدا کند."
چین نفت ایران را بهطور غیرمستقیم و از طریق واسطهها وارد میکند. طبق دادههای استنچارت، واردات نفت خام چین از مالزی در ماه ژوئن به ۱.۴۵۶ میلیون بشکه در روز رسید که دومین میانگین ماهانه بالاترین میزان ثبتشده است. کارشناسان حوزه کالا اشاره کردهاند که تولید نفت خام مالزی حدود ۰.۳۵ میلیون بشکه در روز است، درحالیکه صادرات معمولی این کشور بهطور میانگین ۰.۲ میلیون بشکه در روز است، به این معنی که بخش عمدهای از نفتی که چین از مالزی وارد میکند، در واقع در این کشور تولید نشده است.
طبق گزارشهای متعدد رسانهای، این انتقالات شامل یک "ناوگان تاریک" متشکل از گروهی از نفتکشهای قدیمی است که بهندرت دارای بیمهگر مشخصی هستند. این انتقالات میتوانند خطرناک باشند، ازجمله احتمال نشت نفت و برخورد کشتیها، زیرا بسیاری از نفتکشهای بیکیفیت در یک مسیر تجاری باریک بدون روشن بودن فرستندههای خود حرکت میکنند. برای مثال، در ماه جولای، دو کشتی از این نوع پس از برخورد در نزدیکی سنگاپور دچار آتشسوزی شدند.
منبع: Oilprice