پایگاه خبری فولاد ایران- جهان به این زودیها قادر نخواهد بود از زغالسنگ دست بکشد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در مجمع جهانی اقتصاد اخیر گفت:
"هیچچیز نمیتواند زغالسنگ را نابود کند؛ نه آبوهوا، نه حتی یک بمب."
به گزارش فولاد ایران، در حالی که مصرف داخلی زغالسنگ در آمریکا کاهش یافته است، صادرات آن بهطور پیوسته در حال افزایش است تا تقاضای رو به رشد جهانی برای آلایندهترین سوخت فسیلی دنیا را تأمین کند.
علاوه بر این، طبق دادههای Global Energy Monitor که در ۶ فوریه منتشر شد، ظرفیت جهانی زغالسنگ در سال ۲۰۲۴ به رکورد جدیدی نزدیک به ۲,۱۷۵ گیگاوات رسید. ظرفیت زغالسنگ به میزان کل برقی اشاره دارد که میتوان از نیروگاههای زغالسنگی تولید کرد.
دوروتی می، مدیر پروژه در Global Energy Monitor، گفت:
"انتقال جهانی به دور از زغالسنگ، عمدتاً به دلیل افزایش تقاضا در آسیا، همچنان چالشبرانگیز است. حتی در حالی که اروپا و آمریکا شاهد کاهش چشمگیر مصرف زغالسنگ هستند."
بر اساس پیشبینیهای آژانس بینالمللی انرژی (IEA) ، تقاضای جهانی زغالسنگ نیز در سال ۲۰۲۴ به رکورد جدیدی معادل ۸.۷۷ میلیارد تن رسید و انتظار میرود که این سطح تا سال ۲۰۲۷ حفظ شود.
هند، در ماه دسامبر گذشته، دستور فعالیت کامل نیروگاههای زغالسنگی وارداتی خود را تا ۲۸ فوریه تمدید کرد،
اما این بدان معنا نیست که این کشور اهداف انرژی تجدیدپذیر خود را نادیده گرفته است. هند هدف بلندپروازانه تأمین ۵۰٪ از نیاز برق خود از منابع تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ را دارد.
این کشور در این مسیر پیشرفت کرده است؛ طبق گزارش وزارت انرژیهای نو و تجدیدپذیر هند، تا اکتبر سال گذشته، انرژیهای تجدیدپذیر بیش از ۴۶.۳٪ از ظرفیت تولید برق کشور را تشکیل میدادند.
علاوه بر هند و چین، دیگر کشورهای پیشرو در ساخت نیروگاههای جدید زغالسنگ عبارتند از: بنگلادش، اندونزی و ویتنام
طبق گزارش Global Energy Monitor، انتظار میرود ویتنام تایوان را پشت سر بگذارد و به پنجمین واردکننده بزرگ زغالسنگ در جهان تبدیل شود، چرا که واردات زغالسنگ این کشور در سال گذشته به بالاترین میزان در بیش از یک دهه گذشته رسید.
همچنین طبق دادههای وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی، تولید زغالسنگ اندونزی در سال گذشته به حدود ۸۳۱ میلیون تن رسید و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
منبع: CNBC