پایگاه خبری فولاد ایران- در دهههای اخیر، چین به عنوان "کارخانه جهان" شناخته شده و بخش قابلتوجهی از کالاهای مصرفی و صنعتی در جهان، بهویژه در ایالات متحده، از این کشور تأمین میشود. به گزارش فولاد ایران، وابستگی آمریکا به واردات از چین، تنها به کالاهای لوکس یا صنعتی محدود نمیشود، بلکه اقلام ضروری زندگی روزمره شهروندان آمریکایی را نیز دربرمیگیرد.
۱. لوازم خانگی و الکترونیکی
ایالات متحده در زمینه لوازم خانگی و الکترونیکی کوچک مانند مایکروویو، پلوپز، تلویزیون، بخاری و کولرهای قابلحمل، بهشدت به واردات از چین وابسته است. بخش زیادی از تولید این اقلام توسط شرکتهای چندملیتی در چین صورت میگیرد که با استفاده از نیروی کار ارزان و زیرساختهای پیشرفته تولید، هزینه تمامشده را کاهش میدهند.
۲. اسباببازی و سرگرمی کودکان
چین بزرگترین صادرکننده اسباببازی در جهان است. از عروسک باربی گرفته تا فیگورهای شخصیتهای سينمایی و بازیهای فکری، سهم بزرگی از بازار اسباببازی آمریکا در اختیار محصولات چینی است. این وابستگی به دلیل ظرفیت بالای تولید انبوه در چین و کنترل قیمتها ادامه دارد.
۳. پوشاک، کفش و لوازم جانبی
بیشتر پوشاک و کفشهای موجود در فروشگاههای آمریکا، از چین وارد میشوند. برندهای بینالمللی با برونسپاری تولید به چین، بهدنبال حفظ حاشیه سود و قیمتگذاری رقابتی در بازارهای مصرف هستند.
۴. مبلمان و کالاهای دکوراتیو
محصولاتی مانند مبلمان، وسایل دکوراسیون داخلی، پرده، فرش و تختخواب نیز عمدتاً ساخت چین هستند. این اقلام با قیمت پایینتر از نمونههای تولید داخل، گزینهی اصلی خرید برای بسیاری از مصرفکنندگان آمریکایی محسوب میشوند.
۵. کالاهای مصرفی روزمره
محصولاتی نظیر لوازم پلاستیکی آشپزخانه، وسایل نظافت، باتری، چراغهای LED، تزئینات فصلی (مانند لوازم کریسمس) و ظروف یکبارمصرف نیز بهصورت عمده از چین وارد میشوند.
۶. قطعات خودرو
گرچه بسیاری از خودروها در خاک آمریکا مونتاژ میشوند، اما بخش زیادی از قطعات آنها (شامل قطعات الکترونیکی، ترمزها و تزئینات داخلی) ساخت چین هستند. این وابستگی میتواند در مواقع بحران (مانند پاندمی یا جنگ تجاری) باعث اختلال در تولید شود.
۷. تجهیزات پزشکی
در دوران پاندمی کووید-۱۹، کمبود ماسک، دستکش و تجهیزات حفاظت شخصی در آمریکا، وابستگی شدید این کشور به واردات پزشکی از چین را آشکار کرد. هنوز هم بسیاری از این اقلام از چین تأمین میشوند.
وابستگی ایالات متحده به کالاهای چینی، نتیجه مستقیم جهانیشدن زنجیره تأمین و اولویتدهی به تولید ارزانتر است. اگرچه در سالهای اخیر فشارهایی برای کاهش این وابستگی و انتقال بخشی از تولید به کشورهای دیگر یا بازگشت به تولید داخلی به وجود آمده، اما تا تحقق این تغییرات، چین همچنان نقش کلیدی در اقتصاد مصرفی آمریکا خواهد داشت.
منبع: فایننشال تایمز