پایگاه خبری فولاد ایران- صنعت ذخیرهسازی باتری در مقیاس گسترده در آمریکا قرار بود در سال ۲۰۲۵ بهسرعت رشد کند، چرا که شرکتهای انرژی تجدیدپذیر به دنبال راهکارهایی برای پایداری و قابلیت اطمینان بیشتر در عملیات خود هستند. اما اعمال تعرفههای جدید و گسترده بر کالاهای وارداتی، بهویژه از چین، از سوی دولت ترامپ در ۳ آوریل، ممکن است روند توسعه انرژی پاک را به تأخیر بیندازد؛ چرا که شرکتها در پی افزایش قیمتها، در تصمیمات سرمایهگذاری خود تجدیدنظر میکنند.
طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، قرار است در سال ۲۰۲۵ حدود ۶۳ گیگاوات ظرفیت جدید تولید برق به شبکه اضافه شود — رشدی ۳۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۴، که خود بهترین سال از ۲۰۰۲ تاکنون بود. انرژی خورشیدی و ذخیرهسازی باتری قرار بود ۸۱٪ از این ظرفیت را تشکیل دهند. اما تعرفههای جدید میتوانند این رشد را متوقف کنند.
به گزارش فولاد ایران، ایالتهایی مانند تگزاس و آریزونا به سرعت در حال نصب باتریهای لیتیوم-یونی در مقیاس کانتینر هستند تا به پروژههای انرژی تجدیدپذیر کمک کنند و در زمانهای اوج مصرف، نیاز به سوختهای فسیلی را کاهش دهند.
اما بیشتر ایالتها هنوز در مراحل اولیه توسعه این فناوری هستند و قصد دارند حجم زیادی از باتریها را در سالهای آینده وارد کنند.
در سال ۲۰۲۴، حدود ۶۹٪ از واردات باتریهای لیتیوم-یونی آمریکا از چین بوده است. تعرفههای فعلی ترامپ بر این کالاها ۶۴.۵٪ است و قرار است تا سال ۲۰۲۶ به ۸۲٪ برسد. این تعرفهها باعث خفگی رشد ذخیرهسازی انرژی در آمریکا خواهد شد.
• میانگین تعرفهها در آمریکا اکنون به ۲۳٪ رسیده — بالاترین میزان از دهه ۱۹۳۰.
• تعرفهها بر کشورهای دیگر نیز زیاد است:
o ویتنام: ۴۶٪
o تایلند: ۳۶٪
o تایوان: ۳۲٪
o کامبوج: ۴۹٪
o مالزی: ۲۴٪
o اندونزی: ۳۲٪
کاهش قیمت فناوری باتری در سالهای اخیر این امکان را فراهم کرده بود؛ اما تعرفههای جدید باعث افزایش هزینهها و دلسردی شرکتها از سرمایهگذاری در این حوزه میشود، درحالیکه دولت ترامپ امیدوار است تعرفهها باعث احیای تولید داخلی شود.
منبع: Oilprice