سنگ آهن
فولاد ایران: آخرین قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد هفته گذشته در چین 100.45 دلار هر تن خشک سی اف آر ثبت شد که نسبت به یک هفته قبل حدود 4 دلار افت داشت.
در بازار صادرات ایران، قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص 61 درصد هفته گذشته از 61.4 دلار به 58.9 دلار هر تن فوب رسید. سنگ آهن هماتیت صادراتی خلوص 61 درصد ایران نیز از 59.3 دلار به 56.8 دلار هر تن فوب کاهش یافت.
قراضه
فولاد ایران: در هفته ای که گذشت متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین 20-80 در ترکیه در 255 دلار هر تن سی اف آر در ثبات بود.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن از 229 دلار به 212 دلار هر تن فوب کاهش یافت. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا 8 دلار ارزان تر شده 257 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. در بازار داخلی امریکا قراضه خرد شده از 255 دلار به 247 دلار هر لانگ تن کاهش داشت.
بیلت
فولاد ایران: بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته را در متوسط قیمت 365 دلار هر تن فوب به پایان برد که تا 3 دلار افت هفتگی داشت.
بازار بیلت ترکیه همچنان فعالیت کمی داشت البته بهبود تقاضای داخلی میلگرد کمی بازار را بهبود داد. بیلت سی آی اس 380 تا 385 دلار هر تن سی اف آر ترکیه و بدون تغییر ماند. بیلت صادراتی ترکیه 5 تا 10 دلار ارزان تر شده 380 تا 385 دلار هر تن فوب ثبت شد.
هفته گذشته در بازار واردات بیلت جنوب شرق آسیا قیمت 400 تا 408 دلار هر تن سی اف آر و در ثبات نسبی بود. قیمت بیلت ایران فوب 370 دلار پیشنهاد شده ولی یک محموله در قیمت کمتر از آن معامله شده است.
بیلت در بازار ایران
فولاد ایران: قیمت شمش روند صعودی داشت. روز شنبه میانگین قیمت شمش 68638 ریال بود که تا چهارشنبه به 74300 ریال رسید. روز چهارشنبه معاملات شمش در بورس باطل شد، در حالیکه قیمت پایه شمش به 7000 تومان هر کیلو رسیده بود. تنها معاملات ذوب آهن اصفهان و فولاد خراسان تائید شد. فولاد خراسان در زیر قیمت 68000 ریال کالایش را فروخت اما شمش ذوب اهن اصفهان، شمش های استاندارد نبود. ابطال معاملات شمش دوباره این ذهنیت را در بازار ایجاد کرد که هفته های آینده باید شاهد بالا رفتن قیمت شمش بیش از ارقام معامله شده روز چهارشنبه باشد چون ابطال معاملات شمش باعث می شود که تولیدکننده میله گرد از تولید عقب بماند در نتیجه عرضه میله گرد با کمبود روبرو خواهد شد به دنبال آن قیمت میله گرد بالا خواهد رفت، طبعا قیمت شمش هم در همین روند تقلیل خواهد کرد.
اتفاقی که در هفته های قبل افتاده است و دولت همه مراحل برداشت از معدن تا فروش کالا در بورس را نقطه گذاری کرده منتهی به توقف تولید می گردد. در درجه اول بعضی از کارخانه های آهن اسفنجی به دلیل اورهال کردن محصولی برای عرضه کردن ندارند. از طرف دیگر پدیده ای که از اوایل سال جاری شاهد آن هستیم و بعد از تصمیم گیری های هفته گذشته به شدت در حال گسترش در کارخانه های تولیدکننده آهن اسفنجی است این است که کارخانه های تولیدکننده اسفنجی کالا را در قیمت مقطوع به فروش نمی رساند بلکه نرخ نهایی را منوط به روشن شدن قیمت کدال در پایان فصل می نماید، در نتیجه قیمت خرید آهن اسفنجی مشخص نیست. تولید کننده شمش مواد اولیه را در قیمتی می خرد که شناور است اما باید 60 درصد محصول را در بورس با قیمت مقطوع عرضه نماید. در این حالت معلوم نیست که قیمت شمش چه خواهد بود. طبعا تولیدکننده شمش ترجیح می دهد محصول خود را به صورت سلف با قیمت شناور عرضه کند، به این ترتیب سیاست گذاری های دولت منتهی به دو مقوله شده است:
اولا از آنجا که قیمت کالا مشخص نیست، معامله از نظر اصول شرعی بحث انگیز است.
دوم، همه معاملات در ابهام است و در نهایت به بروز مشکل بین خریدار و فروشنده منتهی می گردد.
سوم، از انجا که میانگین قیمت سه ماهه بر مبنای کدال فولاد خوزستان است و کدال خوزستان تابعی است از نرخ ارز، همه نگاه ها به سمت ارز معطوف خواهد شد. به این ترتیب هر تولیدکننده ای سعی می کند برای پرهیز از ریسک بخشی از سرمایه خود را به صورت ارز نگهداری کند، در نتیجه بازگشت ارز حاصل از صادرات هم هر روز کندتر و طولانی تر خواهد شد چون انتظار افزایش قیمت در آن می رود.
چهارم، با توجه به سیاست سهمیه گذاری برای هر واحد عملا نقش عامل سرمایه در معاملات اهن اسفنجی و شمش حذف شده است. بسیاری از واحدهای کوچک توان خرید نقدی آهن اسفنجی را ندارند. در هفته گذشته شاهد بودیم که بعضی از آنها متوسل به بازار شده اند ولی از انجا که قیمت خرید و فروش بر مبنای کدال سه ماه آینده است عملا امکان همکاری بین عامل سرمایه و تولید وجود ندارد. نتیجه این سیاست گذاری ها افت وحشتناک تولید و بالا رفتن قیمت خواهد بود که در فاصله زمانی کوتاهی هم شاهد ان خواهیم بود. در کوتاه مدت کارخانجات بزرگ که دسترسی به معادن دارند مثل مبارکه و یا فولاد خوزستان در شرایط موجود بهره مند خواهند شد ولی در دوره سه ماهه آنها هم دچار مشکل خواهند گردید چرا که صورت های مالی آنها در پایان فصل زیر سئوال خواهد رفت. نمی شود شمش را بر اساس قیمت دستوری بورس امروز فروخت ولی قیمت مواد اولیه آن را بر مبنای قیمت میانگین سه ماه آینده خرید. دولت با شعار حذف رانت و واسطه ها کل پروسه تولید را دچار مشکل کرده است و در آینده همه دولت را مسئول خواهند شناخت نه واسطه ای خواهد بود و نه رانت خواری.
مقاطع
فولاد ایران: هفته گذشته میلگرد صادراتی سی آی اس از 400 تا 415 دلار به 400 تا 410 دلار هر تن فوب رسید. در ترکیه قیمت پیشنهادی صادراتی از 410 تا 415 دلار به 407 تا 415 دلار هر تن فوب رسید.
در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی 10 دلار بهبود داشته 425 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. در چین قیمت میلگرد صادراتی 3 دلار افت داشته 457 دلار هر تن فوب شد.
در بازار داخلی اروپا میلگرد 430 یورو هر تن درب کارخانه و در ثبات بود. در بازار امریکا نیز میلگرد در 580 دلار هر شورت تن بدون تغییر باقی ماند.
مقاطع در بازار ایران
فولاد ایران: میانگین قیمت میله گرد که روز شنبه 74105 ریال بود تا روز چهارشنبه به 82220 ریال رسید. بسیاری از آگاهان انتظار دارند که قیمت میله گرد با توجه به روند قیمت شمش در هفته آینده صعودی باشد. تمامی فعالین بازار اعتقاد دارند که قیمت فولاد دیگر نزولی نخواهد شد ولی این یک اصل اقتصادی است که با افزایش قیمت بازار کوچک می شود. وقتی که افزایش قیمت از قدرت جذب بازار خارج شود تولید قفل خواهد شد، میزان بهره وری سرمایه گذاری در فولاد از نظر قیمتی افزایش یافته اما هر چه که قیمت فولاد افزایش می یابد انتظار دوره بازگشت سرمایه کوتاه تر می شود، در نتیجه میزان سودآوری کاهش می یابد. بعضی از دست اندر کاران بازار میله گرد در هفته های گذشته تلاش کرده اند روش خرید پارتی های کوچک و فروش آن تا دوره بازگشت سرمایه را کوتاه کنند اما با توجه به مسایلی که در بخش تولید وجود دارد بسیاری از کارخانه ها در موعد پیش بینی شده امکان تحویل کالا را ندارند در نتیجه سرمایه گذاری کوچک هم به نتیجه نخواهد رسید. در وضعیت موجود، تولید به سمت قفل شدن پیش می رود اتفاقی که سال قبل هم افتاد.
میانگین قیمت تیرآهن در اصفهان برای سایزهای 14 تا 18 ، 91167 ریال بود ولی تا چهارشنبه به 97000 ریال رسید. در طول هفته گذشته قیمت تیراهن 16 و 18 صعودی بود و همین امر باعث بالا رفتن قیمت میانگین تیرآهن شد. متوسط قیمت تیرآهن به هر کیلو 10 هزار تومان نزدیک شده است. عده ای از دست اندرکاران فولاد با توجه به این روند و فاصله قیمتی تیرآهن با میله گرد انتظار دارند قیمت میله گرد به 9000 تومان برسد. تنها عاملی که می تواند بازار فولاد را کمی آرام کند، تعطیل شدن بعضی از استان ها به دلیل کروناست در این صورت چرخه فعالیت تولید فولاد کند خواهد شد و به دنبال آن از شتاب افزایشی قیمت جلوگیری خواهد کرد.
ورق
فولاد ایران: ورق گرم صادراتی سی آی اس در هفته ای که گذشت از 405 تا 410 دلار به 400 تا 415 دلار هر تن فوب رسید. فعالیت بازار ورق ترکیه همچنان ضعیف بود . ورق گرم وارداتی در ترکیه 425 تا 430 دلار هر تن سی اف آر بود.
متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز 4 دلار افت داشته 441 دلار هر تن فوب شد. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا در ثبات نسبی بوده 440 تا 445 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم 4 یورو بهبود داشته 401 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار امریکا نیز ورق گرم از 483 دلار به 475 دلار هر شورت تن درب کارخانه کاهش داشت.
ورق در بازار ایران
فولاد ایران:
قیمت ورق گرم ضخامت 2 میلیمتر روز شنبه در اصفهان 108500 ریال و در اهواز 105000 ریال بود اما تا روز سه شنبه قیمت در اصفهان به 114000 ریال و در اهواز به 112000 ریال رسید. این در حالی است که روز چهارشنبه کسی فروشنده نبود، علت این امر هم این بود که همه منتظر بسته شدن قیمت شمش فولاد خوزستان در بورس بودند که با ابطال معامله فولاد خوزستان در بورس عملا بازار متوقف شد. میانگین ورق های 3 تا 15 میلیمتر در تهران که روز شنبه 101813 ریال بود روز چهارشنبه به 107250 ریال رسید.
ورق اکسین ضخامت 10 تا 40 میلیمتر روز شنبه 116063 ریال قیمت داشت که تا چهارشنبه به 121750 ریال افزایش یافت. ورق های کاویان ضخامت های 12 تا 25 میلیمتر در بازار عرضه میشد. میانگین روز شنبه 99250 ریال بود که تا چهارشنبه به 111625 ریال افزایش یافت. روند قیمت ورق متاثر از منحنی قیمت شمش در بورس است و ربطی به عرضه و تقاضا ندارد در واقع بالا رفتن قیمت محصول بالا رفتن قیمت تمام شده کالاست.
قیمت ورق سرد ضخامت 40/0 تا 5/2 میلیمتر روز شنبه اعلام نمیشد اما میانگین قیمت آن روز یکشنبه 175500 ریال بود ولی تا چهارشنبه به 184900ریال رسید. کوچک شدن بازار این کالا به دلیل افزایش شدید قیمت ان از یک طرف و جایگزینی ورق گرم در بعضی از موارد کاملا پیداست. ورق گالوانیزه ضخامت 50/0 تا 5/1 میلیمتر که روز شنبه 165014 ریال قیمت داشت تا چهارشنبه به 175594 ریال رسید. افزایش قیمت این کالا متاثر از بالا رفتن قیمت ورق گرم و افزایش نرخ ارز بود.
بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م.چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران
https://www.instagram.com/ifnaa_iran ما را در اینستاگرام دنبال کنید