به IFNAA.IR خوش آمدید.
[ سبد خرید شما خالی است ]

گزارش هفته 49 سال 2021

گزارش هفته 49 سال 2021
(شماره 595)


سنگ آهن
فولاد ایران:  در هفته ای که گذشت خوش بینی های بیشتر در مورد آینده تقاضای فولاد چین، سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد را تا 109 دلار هم بالا برد ولی تا پایان هفته در مجموع  حدود 6 دلار رشد هفتگی داشته 107 دلار هر تن سی اف آر چین شنیده شد. نقدینگی بازار و میزان تقاضای مصرف کننده های نهایی پایین است از این رو بسیاری از فعالان بازار سیاست انتظار در پیش گرفته اند.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته قیمت قراضه وارداتی سنگین 1 و 2 ( 20-80 ) در ترکیه  از480 دلار به حدود 468 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت. خریداران در بازار ترکیه به دنبال قیمت های پایین ترند چرا که محصولات فولادیشان خریداری ندارد.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن 16 دلار افت داشته 423 دلار هر تن فوب ثبت شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز  5 دلار ارزان تر شده 525 دلار هر تن سی اف آر  ثبت شد.

بیلت
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار بیلت صادراتی سی آی اس متوسط قیمت  6 دلار افت داشته 605 دلار هر تن فوب دریای سیاه شد.  در چین هم بیلت وارداتی رشد جزیی داشته از 605 دلار به 605 تا 610 دلار هر تن سی اف آر رسید.
 در ترکیه قیمت بیلت وارداتی  635 تا 640 دلار هر تن سی اف آر و در ثبات بود. قیمت بیلت صادراتی ترکیه نیز در 690 تا 695 دلار هر تن فوب بدون تغییر ماند.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی از 645 دلار  به 635 تا 640 دلار هر تن سی اف آر کاهش یافت.
همچنین هفته گذشته به گزارش متال بولتن، متوسط قیمت بیلت صادراتی ایران  5 دلار افت داشته 560 دلار هر تن فوب شنیده شد.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران:  شمش روند ثابتی داشت. علت ثبات قیمت، رکود بازار میلگرد و کنترل قیمت آهن اسفنجی و شمش از طرف بورس بود.‌ با این حال شنیده ها حاکی از محدودیت عرضه شمش خارج از بورس و احتمال افزایش قیمت آن است. دلیل اصلی کاهش تولید رکود بازار میلگرد است.


مقاطع
فولاد ایران:  هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس  از 750 دلار به 725 تا 740 دلار هر تن فوب رسید.
در چین قیمت میلگرد صادراتی از 781 دلار به 778 دلار هر تن فوب کاهش داشت. میلگرد صادراتی ترکیه نیز 710 تا 725 دلار هر تن فوب و در ثبات ماند.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد از 720 دلار به 715 تا 720 دلار هر تن سی اف آر رسید.
همچنین در بازار داخلی امریکا نیز میلگرد 25 دلار بالا رفته 1025 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در 790 یورو هر تن درب کارخانه ثبات داشت.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد

فولاد ایران:  قیمت میلگرد میل به افزایش قیمت داشت چون موجودی ها کاهش یافته ولی کنترل بورس و کاهش قیمت آن در بورس باعث عقب گرد بازار شد. نتیجه آن هم این بود که عرضه های بورس به مچینگ کشید ولی بازهم نتیجه لازم را نداشت.

تیرآهن

فولاد ایران: تیرآهن اول هفته را خوب شروع کرد ولی اعلام قیمت جدید بورس اشتهای بازار را خفه کرد و قیمت برگشت.

ورق
فولاد ایران:  هفته گذشته ورق گرم صادراتی سی آی اس از 805 دلار به 785 تا 805 دلار هر تن فوب دریای سیاه کاهش داشت. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین  نیز 5 دلار ارزان تر شده  780 دلار هر تن فوب شنیده شد.  
در ترکیه قیمت ورق گرم وارداتی از  835 تا 850 دلار به 830 دلار هر تن سی اف آر رسید. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز 20 دلار  ارزان تر شده 805 دلار  هر تن سی اف آر شد.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم 25 یورو ارزان تر شده به 935 یورو هر تن درب کارخانه رسید. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم 1680 دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد که 60 دلار افت هفتگی داشت.
همچنین هفته گذشته متوسط قیمت اسلب صادراتی ایران بنا بر گزارش متال بولتن ۵۸۵ دلار  هر تن فوب و در ثبات بود. اسلب صادراتی سی آی اس نیز از 605 تا 650 دلار به 610 تا 625 دلار هر تن فوب رسید.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 254000 ریال بود که تا روز سه شنبه به 253000 ریال رسید. ورق مبارکه روند با ثباتی داشت. مصرف بسیار پایین آمده حاشیه سود پایین هم اشتهای بازار را کور کرده خبرهای عرضه های سنگین بیشتر باعث عقب گرد تقاضا می شود.

اکسین

فولاد ایران: ورق اکسین در کف خود مانده است علیرغم کاهش شدید قیمت اسلب و ورق گرم در بازار جهانی کارخانه خود را متعهد به قیمت های چند ماه قبل می داند در نتیجه حاشیه سود خریدار به حداقل رسیده و تمایلی به خرید از کارخانه نیست.

کاویان

فولاد ایران: کاویان همچنان قیمت را ثابت نگه داشت. فشار روی کاهش قیمت اسلب هم باعث تغییر قیمت این کارخانه که بازارش را کنترل می کند نشده است.

سرد

فولاد ایران: ورق سرد افزایش قیمت داشت که ناشی از محدویت عرضه آن است. بازار دو گانه این محصول بسیار جالب است.

گالوانیزه

فولاد ایران: ورق گالوانیزه روند ثابتی داشت که ناشی از ثبات در قیمت ورق گرم و کندی تقاضا است.

تحلیل هفته :
فولاد ایران: قیمت نفت و گاز از نفس افتاده. کومودیتی ها هم تنها در امریکا هنوز بازار داغی دارند که ناشی از نرخ تورم امریکاست. قیمت شمش و اسلب روند نزولی دارند که ناشی تقاضای ضعیف است. تعطیلات ژانویه نزدیک است و بعد از آن تعطیلات چینی هاست. کلا  بازار جهانی به دلیل تعطیلات و نگرانی از رشد اقتصادی چین از روند با ثبات و آرامی برخوردار است. ضمن آنکه قیمت ها به کف خود رسیده است.
اما در بازار داخلی دخالت دولت از طریق بورس همه را خسته کرده تولید نشانه هایی از کاهش را نشان می دهد که دلیل آن قیمت های دستوری از یک سو و رکود تقاضاست. تیرخلاص این بازار قیمت ارز است که اگر کاهش یابد به کما خواهد رفت. معمولا ماه های پایانی هر فصل قیمت ارز بالا می رود و در اواخر همان ماه کاهش می یابد. بنابراین باید صبر کرد و آخر فصل را دید که دو سناریوی سنگین هم با خود دارد. اول بودجه به شدت انقباضی ۱۴۰۱ و دوم مذاکرات هسته ای.

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

۲۰ آذر ۱۴۰۰ ۱۱:۲۹
تعداد بازدید : ۱,۲۱۷
کد خبر : ۵۹,۶۲۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید